Pluto, declanşatorul transformărilor profunde

de Rodica Purniche

Deşi a trecut suficient de multă vreme de la descoperirea planetei Pluto, totuşi natura şi influenţa acestei planete este încă învăluită de mister. Astrologii au căutat să descopere care este influenţa acestei planete la nivel general, asupra karmei colective, dar un domeniu şi mai puţin clarificat este cel legat de influenţa sa la nivel individual. Întotdeauna Pluto are ceva ascuns şi dificil de conceptualizat în termeni logici obişnuiţi.

Chiar la nivel fizic are anumite caracteristici ce bulversează gândirea umană obişnuită; spre exemplu mişcarea sa pe orbită şi alte date legate de structura sa fizică sunt greu de descris precis, matematic, aşa cum suntem obişnuiţi în cazul altor planete. La fel de misterioasă este şi influenţa sa astrologică la nivel individual.
Pluto operează pe un nivel atât de profund şi cu o subtilitate atât de mare, încât cercetările hărţilor natale ale oamenilor „faimoşi” nu ne ajută prea mult să îi înţelegem semnificaţia. La urma urmei, nimeni nu ştie cu ce probleme interioare sau experienţe profunde s-au confruntat aceşti oameni.

De aceea, unicul lucru pe care îl putem face este să studiem semnificaţia lui Pluto pornind de la propria noastră hartă natală şi de la cele ale prietenilor noştri apropiaţi. Indiferent dacă îl privim în relaţie cu experienţă individuală sau cu fenomenele colective, Pluto simbolizează întotdeauna o formă de putere extrem de concentrată.
Această putere este atât de intens concentrată, încât dimensiunea sau forma fizică a fenomenelor plutoniene nu are nici cea mai mică importantă prin comparaţie cu ea. Spre exemplu, bomba atomică este considerată în mod tradiţional o sursă plutoniană de putere.

Cantitatea de energie eliberată de această bombă este copleşitoare în raport cu dimensiunea fizică a bombei. Aşa cum spuneam mai devreme, însăşi planeta Pluto prezintă această caracteristică; deşi este mai mică decât Pământul, influenţa ei afectează viaţa de pe planeta noastră într-o proporţie mult mai mare decât am putea crede la prima vedere.
Unul dintre cele mai remarcabile lucruri care pot fi spuse în legătură cu Pluto este faptul că semnificaţia sa include numeroase calităţi opuse. Nivelul minuscul de strălucire, la care se adăugă mărimea sa destul de redusă, reprezintă doi factori amăgitori, căci puterea reprezentată de Pluto depăşeşte cu mult atributele sale fizice.

Tranzitele lui Pluto au o influenţă foarte puternică, aducând la suprafaţă tot ce este pregătit pentru eliminare şi distrugere. Tranzitele lui Pluto au efectul de a distruge vechile structuri de gândire şi de comportament, eliminând reziduurile psihice care îi blochează creşterea spirituală.
De aceea, putem trage concluzia că puterea plutoniană derivă dintr-o sursă care transcende forma fizică din care emană respectiva putere. Marea energie a lui Pluto provine dintr-o sursă pe care nu o cunoaştem şi pe care am putea-o numi foarte bine transcendentă.

Acesta este motivul pentru care energia plutoniană se manifestă întotdeauna în termeni opuşi, căci niciun principiu cu adevărat transcendent nu poate fi înţeles de către conştiinţa obişnuită decât în termeni opuşi, de genul: lumină şi întuneric, bucurie şi suferinţă, luminile spectacolului urmate de stingerea lor bruscă.

Spre exemplu, energia nucleară, la fel ca şi folosirea pe scară largă a pesticidelor, sunt considerate fenomene plutoniene. Ambele reprezintă surse de mare putere şi am văzut cu toţii la ce rezultate remarcabile pot conduce. Din păcate, ambele fenomene au fost folosite într-o manieră care a scos în evidenţă numai aspectele negative, distructive, ale acestor forţe: radiaţiile otrăvitoare (care modifică inclusiv structura genetică a organismelor vii) şi poluarea solului, a apei şi a alimentelor noastre.

Pluto simbolizează, aşadar, un tip de putere care poate fi folosită în mod creator numai dacă utilizatorul ei este suficient de evoluat din punct de vedere spiritual, căci evoluţia spirituală şi vindecarea profundă sunt singurele domenii ale experienţei în care energia lui Pluto poate fi folosită fără consecinţe negative.
 

Citiţi şi:

Influxul subtil astral al planetei Pluto

Aspectele lui Pluto

yogaesoteric
26 septembrie 2012

 
 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More