Poliţia vaccinurilor. Proiect de lege totalitar care instituie vaccinarea forţată şi condiţionarea înscrierii copiilor la grădiniţă şi şcoală (I)

 
 

Autorităţile din România vor să impună prin lege o serie de nouă vaccinuri obligatorii. Părinţii care nu vor fi de acord vor trebui să dea o declaraţie scrisă… dar vor fi apoi reclamaţi pentru rele tratamente aplicate minorilor, riscând chiar şi şapte ani de închisoare!

Vă prezentăm în continuare detalii ale acestei legi demnă de un regim totalitar, aşa cum a fost ea reflectată de câteva televiziuni şi ziare.


ProTV

: Cele nouă vaccinuri ce devin obligatorii în România. Ce se va întâmpla cu părinţii care vor refuza să îşi vaccineze copiii

Nouă vaccinuri menite să ţină la distanţă boli cumplite devin obligatorii în România. Ministerul Sănătăţii cere ca părinţii care refuză să îşi imunizeze fetiţele şi băieţii să fie reclamaţi la Protecţia Copilului pentru rele tratamente aplicate minorului.

Nouă vaccinuri, cele împotriva tuberculozei, hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, oreionului şi rubeolei, vor deveni obligatorii în cazul copiilor. Sunt boli extrem de grave care lasă sechele şi pot genera epidemii severe.

„Poliomielita te omoară în timpul bolii sau rămâi cu sechele, paralizii pe timpul vieţii. Oreionul produce şi meningită, şi encefalită. Poţi să rămâi cu sechele auditive, oculare, tulburări, retard psihic. Ce părinte îşi doreşte aşa ceva?”, spune Profesor Dr. Emanoil Ceauşu – medic primar boli infecţioase, la spitalul Victor Babeş.

Niciunul… şi totuşi s-a ajuns în situaţia în care în unele zone rata de vaccinare, pentru bolile grave, a scăzut la 85 la sută.

Tocmai de aceea va deveni obligatorie. Părinţii care refuză să îşi imunizeze copiii trebui să precizeze acest lucru în scris. Ministrul Sănătăţii vrea ca aceştia să fie apoi apoi reclamaţi la protecţia copilului pentru rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit proiectului, nu există amenzi pentru părinți, dar ei pot fi trimiși în judecată pentru refuzul constant la vaccinare. Amenzi sunt prevăzute pentru instituțiile cu responsabilitate în procesul vaccinării – medic de familie, şcoli, direcţii de sănătate publică –, de peste 2000 de euro.

Mai mult, înscrierea copiilor în grădiniţe şi şcoli se va putea face doar după prezentarea carnetului de vaccinări cu cele nouă seruri. Dacă părinţii nu au dovada, cazul intră într-o comisie judeţeană care decide schema de recuperare a serurilor. Şi abia apoi este sesizată protecţia copilului.

Chiar şi cu cele nouă vaccinuri obligatorii, România este în urma ţărilor uniunii europene care au scheme mult mai complexe. Dacă va fi aprobat, proiectul ar urma să se aplice din 2016.


TVR

: Părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii ar putea fi trimişi la închisoare

Părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii ar putea fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului şi trimişi la închisoare, chiar şi şapte ani. Autorităţile se pregătesc să impună opt vaccinuri şi amenzi usturătoare pentru medicii de familie, şcoli, grădiniţe şi direcţiile de sănătate.

Proiectul pregătit de Ministerul Sănătăţii vine după luni de zile de dezbateri aprinse în rândul medicilor dar mai ales al părinţilor care refuză să-şi mai vaccineze copiii. Dacă această lege se va aplica în forma prezentată de Hotnews, cei nevaccinaţi nu vor mai fi primiţi în şcoli sau grădiniţe. Elevii care nu vor avea schema completă de vaccinuri vor fi păsuiţi un an.

Şcolile sau grădiniţele care ar accepta copii nevaccinaţi riscă amenzi ce pot ajunge şi la 10.000 lei. La fel şi medicii de familie care vor încălca legea de trei ori la rând. Amenzi vor primi şi direcţiile de sănătate publică dacă nu asigură condiţiile de păstrare a dozelor de vaccin.
Inspectorii şcolari spun însă că ar trebui să se revină la vechea formulă în care vaccinarea se făcea în şcoli şi grădiniţe.

În proiect se face referire şi la compensaţiile pentru cazurile de invaliditate provocate de vaccinuri, dar şi sancţiuni pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii. Ei pot fi acuzaţi de „rele tratamente aplicate minorului”, dacă nu l-au vaccinat până la trei ani, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 3 până la 7 ani.

Proiectul este încă în lucru şi ar putea suferi modificări până la lansarea în dezbatere publică.

(va urma)

Citiți și:

Înfloritoarea sănătate a copiilor nevaccinaţi

Vaccinarea – o afacere bănoasă pentru companiile farmaceutice, dar păguboasă pentru sănătatea noastră

yogaesoteric
21 noiembrie 2015

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More