Posibile intrări în tuneluri de lavă de pe Lună

 

Potențiale găuri descoperite lângă Polul Nord al Lunii ar putea fi intrări într-o rețea subterană de tuneluri de lavă, au raportat cei de la Institutul SETI.

Cercetătorii au ajuns la această descoperire analizând datele imagistice furnizate de satelitul LAS (Lunar Reconnaissance Orbiter). Găurile apar ca niște depresiuni mici, fără margini, cu un diametru cuprins între 15 și 30 de metri, cu interioare complet umbrite, potrivit comunicatului de presă.

În cazul în care există gheață subterană, aceste intrări potențiale ale tunelurilor de lavă ar putea permite viitorilor exploratori să aibă acces mai ușor la resurse de apă, element esențial vieții.

„Următorul nostru pas ar trebui să fie explorarea ulterioară, pentru a verifica dacă aceste gropi sunt cu adevărat intrări în tuneluri de lavă, și dacă sunt, trebuie să vedem dacă aceste tuneluri conțin de fapt gheață. Aceasta este o posibilitate extraordinară pentru umanitate. Am avea șansa ca o nouă generație de astronauți și speologi sau, de ce nu, roboți, să poată studia aceste tuneluri fascinante. Explorarea tunelurilor de lavă de pe Lună ne va pregăti, de asemenea, pentru explorarea celor similare aflate pe Marte. Acolo, ne vom confrunta cu perspectiva extinderii căutării vieții în subteranul mai profund al planetei Marte, unde putem găsi medii mai calde, mai umede și mai ocrotite decât se află în prezent pe suprafața vecinului nostru”, susține Pascal Lee, om de știință la Institutul SETI, care a prezentat noua descoperire în cadrul unei conferințe desfășurate la Centrul de Cercetare Ames al NASA din Silicon Valley.

Citiți și:

Luna, un astru deja colonizat

Bază extraterestră pe Lună, fotografiată în detaliu și alte dovezi clare ale unor OZN-uri prezentate de NASA

Ingo Swann, clarvăzătorul care şi-a proiectat corpul astral pe Lună

 

yogaesoteric
18 iulie 2018


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More