Povestea măgarului căzut în fântână

 

Într-o bună zi, măgarul unui țăran căzu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de făcut.

Până la urmă, țăranul hotărî că măgarul și așa era bătrân, iar fântâna, oricum secată, tot era necesar să fie acoperită odată și-odată. El a ajuns la concluzia că nu mai merita osteneala să-l scoată pe măgar din adâncul fântânii.

Așa că țăranul își chemă vecinii ca să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată și începu să arunce de zor pământ în fântână. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea și se puse și mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după câteva lopeți bune de pământ, măgarul se potoli și tăcu. Țăranul privi în adâncul fântânii și rămase uluit de ceea ce văzu.

Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neașteptat: se scutura de pământ și pășea deasupra lui. În curând, toată lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânii, sări și ieși fremătând…

Viața va arunca poate și peste tine cu pământ și cu tot felul de greutăți… Însă secretul pentru a ieși din groapă este să te scuturi de acest pământ și să-l folosești pentru a urca un pas mai sus. Fiecare dintre greutățile noastre este o ocazie pentru a face un pas înainte. Putem ieși din adâncurile cele mai întunecate dacă nu ne dăm bătuți. Folosește pământul care este aruncat peste tine ca să mergi înainte.

Amintește-ți de cele cinci reguli pentru a fi fericit:
1) Purifică-ți inima de ură, frică, egoism;
2) Scutește-te de preocupări inutile;
3) Simplifică-ți viața și fă-o mai frumoasă;
4) Dăruiește mai mult și aşteaptă mai puțin;
5) Iubește mai mult și … scutură-te de pământ, pentru că în viața asta, tu este necesar sa fii soluția, nu problema.

Citiţi şi:

Despre încercările spirituale şi modul în care acestea pot fi depăşite 
10 daruri minunate care te așteaptă atunci când îţi pui încrederea în Univers

 

yogaesoteric
29 februarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More