Preot român din Ucraina rupe tăcerea și dezvăluie prigoana la care sunt supuși clericii ortodocși din pricina serviciilor de securitate

„Nu te poți ruga nici la Dumnezeu acum, dormi cu frică în casă.Regimul Zelenski a întrecut orice măsură

Părintele Mihail Jar, starețul ortodox român al Mănăstirii Bănceni din regiunea Herța (Ucraina), a spus la Antena 3 că mănăstirile din zonă au fost vizate de controale violente ale serviciilor de securitate ucrainene. Mai mult, preotul susține că de frica serviciilor, clericii nici nu se mai pot ruga lui Dumnezeu:

Au început prigoanele grele și mari, ne-au distrus complet. Ne-au distrus, pur și simplu este necesar să răbdăm pentru Hristos, pentru credință. Dar nu în felul ăsta. Nu te poți ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă.

Au intrat noaptea la Mitropolie la Cernăuți, au intrat noaptea peste ei în case cu (puști) automate, i-au pus (pe clerici) la perete, au spart geamurile. (…)

Au mers la mănăstiri de maici, le-au pus la pământ, le-au apăsat cu călcâiul pe cap, fapte foarte grele.

Aici la noi s-a oprit puțin, nu știu din ce cauză. Cel mai mult s-au controlat Mitropolia și mănăstirile. Bisericile din sate au rămas liniștite. Mănăstirile au fost controlate mai tare”, a spus preotul român.

Conform sursei citate, unul dintre preoții din comunitatea de români din Ucraina a decis să îl dea în judecată pe președintele Volodimir Zelenski.

Presa ucraineană susține că Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei este cel care îl dă în judecată pe Zelenski, cerând să fie anulat ordinul prezidențial prin care îi este revocată cetățenia, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut.

Citiți și:
Gata cu masca democrației în Ucraina! Românii, polonezii și evreii vor fi ucrainizați „fără milă”
Varujan Vosganian: Mic îndrumar privind drepturile românilor din Ucraina

 

yogaesoteric
12 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More