Preoți ruși despre motivele pentru care educația sexuală este inacceptabilă în școli

Pubertatea este o perioadă de maturizare, nu de maturitate

Preotul Dimitry Vydumkin:

Sunt ușor de prezis consecințele educației sexuale în școlile rusești, deoarece cunoaștem experiența din Occident. Aproape peste tot în Occident, astfel de cursuri sunt obligatorii; în unele țări de la vârsta de nouă sau zece ani, iar undeva chiar de la șase ani! Și acolo se predă de zeci de ani. Care sunt implicațiile? Acestea sunt raportate de psihologii pentru copii, care trag un semnal de alarmă cu privire la o scădere catastrofală a ratei natalității, o creștere a impotenței, legitimarea și aprobarea relațiilor între persoane de același sex și creșterea numărului de incidente de incest ‒ acestea sunt consecințele pe termen scurt ale educației sexuale în școli.

Pe lângă implicațiile sociale, educația sexuală timpurie are un efect extrem de dăunător asupra psihicului foarte vulnerabil al unui copil și nu este niciodată lipsită de consecințe personale pentru copii. Iată ce raportează psihologii:

Observațiile noastre au arătat că, în marea majoritate a cazurilor, atunci când părinții se lasă purtați de inovațiile din sfera educației sexuale a copiilor, acest fapt duce la o varietate de tulburări neuropsihice încă din copilărie.

Aceștia citează un exemplu concret: o femeie care „era foarte atentă la chestiunile legate de educația sexuală a copiilor” și care le citea fiilor ei de șapte și patru ani (!) „Enciclopedia sexuală pentru copii”. Ca urmare, fiul ei cel mare a început să sufere de enurezis, iar „cel mic a început să se masturbeze și o făcea în public, în fața străinilor, iar toate încercările de a-l distrage de la acest gest… s-au soldat cu crize isterice”.

Vrem să vedem așa ceva în societatea noastră și în viața copiilor noștri? Dacă nu, despre ce ore de educație sexuală la școală putem vorbi?

Este necesar să înțelegem perioadele naturale de maturizare care ne-au fost date de Creatorul Atotînțelept. Pubertatea este tocmai perioada de maturizare, nu de maturitate! Nu culegem un fruct prea devreme, ci așteptăm ca acesta să se coacă, altfel este amar și dăunează digestiei. Așadar, de ce să-i încurajăm pe copii să facă sex când abia au început să se maturizeze, sau celor care poate încă nu au început? Iar această „educație” este provocatoare prin natura acesteia.

Nu ar fi cazul să ne lăsăm induși în eroare de poveștile conform cărora scopul acestor cursuri este de a „educa” și, astfel, de a proteja copiii. Adevăratul lor scop este acela de a-i determina pe copii să fie activi sexual de la o vârstă foarte fragedă. Copiii sunt foarte curioși. Odată ce li se spune sau li se arată ceva care le trezește interesul, ei vor „căuta imediat pe Google” și vor avea la dispoziție de zece ori mai multe materiale vizuale care-i vor plasa chiar pe marginea abisului! Și atunci (este doar o chestiune de tehnică și de timp) vom ajunge, ca în Elveția, să distribuim gratuit prezervative școlarilor pentru a lupta împotriva SIDA!

Fie ca milostivul Dumnezeu să ne salveze de asta!

Imaginați-vă argoul adolescentin pentru toate astea

Preotul Alexander Dyachenko:

Voi răspunde la această întrebare nu doar ca preot, ci și ca tată și bunic a două școlărițe. Comparând perioada tinereții mele cu cea de astăzi, sunt îngrozit de cât de ușor este pentru adolescenții moderni să aibă acces la ceea ce este absolut nedorit și chiar dăunător pentru ei să vadă. Internetul este o sursă inepuizabilă în această privință. Fără îndoială, este necesar să vorbim cu copiii despre acest subiect. Mă tem doar că are sens să reabilităm moral mulți adolescenți mai degrabă decât să îi educăm.

Niciunul dintre părinții mei nu a vorbit cu mine despre asta. Dar îmi amintesc cum medicii de la dispensarul dermato-venerologic regional veneau în clasa noastră și vorbeau pur și simplu despre munca lor. Fetele și băieții au fost duși în săli de clasă diferite și au fost puși în fața situațiilor. În timp ce ascultam, ni se ridica părul în cap. Ne-au insuflat o idee foarte corectă că va fi necesar să plătim pentru tot. Încă le sunt recunoscător acelor medici care s-au ostenit să meargă prin școli.

Este clar că există mult mai puțini specialiști decât numărul clase în care studiază copiii noștri. Dar astfel de întâlniri cu oameni inteligenți ar fi necesar să aibă loc. Poate că ar fi bine să se filmeze un număr de videoclipuri care să avertizeze asupra consecințelor relațiilor prost concepute între băieți și fete și să se includă aceste videoclipuri într-un curs intitulat „Bazele siguranței vieții”, destinat în special liceenilor. Iar aceștia ar fi indicat să le urmărească separat.

Nu i-aș sfătui să introducă o disciplină specială în programele de învățământ liceal. A introduce un astfel de curs în școală înseamnă a legitima conținutul acestuia în ochii copiilor. „Dacă se predă, atunci este în regulă”. Se ridică o întrebare: cine va preda? În mod ideal, aceștia ar fi recomandat să fie medici. Dar de unde putem face rost de atâția medici?

Și în concluzie: Imaginați-vă care va fi argoul adolescenților pentru toate acestea.

Inițiatorii cursului capitulează în fața sexului premarital al adolescenților

Preotul Valery Dukhanin:

Adevărul este că studiul la școală implică participarea personală a elevului la subiecte. Adică, este în joc următorul principiu: „ți-am dat Teorema lui Pitagora. Rezolvă acasă o problemă folosind această teoremă”. Sau: „te-am învățat cum să lucrezi cu un text literar. Luați în considerare Fiica căpitanului [un roman istoric de Alexandru Pușkin] pentru acasă”. În ceea ce privește toate lecțiile normale, această abordare este în regulă. Dar ce va face un elev cu cunoștințele dobândite în clasă despre relațiile intime, utilizarea contraceptivelor etc? El este deja ghidat de principiul: „este necesar să încerci totul în viață”, iar acum i s-a spus cum să încerce corect. Dacă profesorii vorbesc despre activitatea sexuală, atunci elevii nu mai văd nimic interzis în aceasta.

Desigur, introducerea educației sexuale este o experiență absolut nouă pentru Rusia, în mare parte de neînțeles și imprevizibilă în ceea ce privește consecințele sale.

Să analizăm pe scurt logica celor care susțin acest subiect. Aceștia afirmă că adolescenții devin activi sexual devreme. Încă ignorante în această sferă, adolescentele sunt vulnerabile, ceea ce se termină cu sarcini și avorturi timpurii. Statisticile se adaugă la argumente. În special, se remarcă faptul că țara noastră are cea mai mare rată de avorturi din lume. Mai mult, fiecare al cincilea avort în Rusia este făcut de o adolescentă. În plus, Rusia este una dintre țările cu cea mai rapidă creștere în ceea ce privește răspândirea SIDA ‒ rata HIV este chiar mai mare decât în Africa de Sud. Iar pentru a evita sarcinile nedorite, avorturile și SIDA, ei sugerează să-i învețe pe copii cum să folosească contraceptive etc.

Astfel, argumentele celor care susțin predarea acestei materii se rezumă la următoarea teză, care se repetă în mod constant: „pentru a le oferi adolescenților cunoștințe despre sexul protejat”. Altfel spus, inițiatorii cursului capitulează de fapt în fața sexului premarital al adolescenților. „Lăsați-i să curvească, dar măcar să fie protejați” ‒ aceasta este logica lor de bază. Această abordare este similară cu modul în care, în loc să luptăm împotriva dependenței de droguri, am vorbi despre droguri mai puțin periculoase, despre cum să folosim corect o seringă pentru a nu face o infecție etc.

Textele existente ale cursurilor de educație sexuală au un caracter provocator. Atunci când un profesor vorbește despre o înclinație naturală spre relații sexuale, descrie acest proces și adaugă: „atenție, copii! Nu uitați de contracepție”, atunci elevii vor răspunde cu siguranță: „nu vom uita, Maria Ivanovna”. Astfel de cursuri îi corup în esență pe adolescenți și urmăresc să legitimeze depravarea, cu ajutorul contraceptivelor.

Experiența de viață a multor oameni și experiența preoților de a asculta mărturisirile arată cât de ușor cedăm ispitelor. La început, cineva dorea doar să studieze, să cunoască mai bine teoria vieții sexuale, să acumuleze mai multe cunoștințe pentru a le pune în aplicare în relațiile conjugale. Dar scufundarea în teorie declanșează în mod neașteptat slăbiciuni necunoscute până atunci în sufletul său, dezlănțuie dorințele trupești, iar o persoană cade în diferite tipuri de păcat trupesc. Nici măcar nu și-a imaginat că i se va petrece aceasta, dar a căzut în păcat pentru că și-a arătat interesul pentru o sferă periculoasă.

În Rusia au existat întotdeauna subiecte tabu din cele mai vechi timpuri, și întotdeauna a fost considerat indecent să vorbești despre acestea în public. Relațiile conjugale se numără printre aceste teme. Deși discuția despre acest subiect era interzisă, nu a cauzat niciodată probleme în a avea copii sau în viața de familie. Dimpotrivă, țările în care oamenii vorbesc public despre acest subiect și în care cinematograful și internetul au dărâmat de mult timp vălul de mister, sunt renumite pentru scăderea dramatică a ratei natalității. Oamenii nu mai fac copii și divorțează cu ușurință, dar au cunoștințe vaste despre viața sexuală.

Castitatea presupune intimitatea vieții sexuale. Un secret este ceva despre care nu se vorbește cu voce tare ‒ este păstrat cu reverență în tăcere. Datorită acestei intimități, fiecare familie își are propria viață dincolo de controlul ochilor altora. Datorită intimității, viața conjugală nu este o satisfacție mediocră sau vulgară a dorințelor trupești, ci iubirea reciprocă respectuoasă a soților și participarea sacră la Providența Dumnezeiască pentru nașterea de copii.

Nu există decât o singură cale de ieșire pentru noi ‒ să vorbim în școli despre frumusețea virginității și a castității, despre ce fericire este să îți găsești unicul ales, să ai copii în familia ta unică, fără a avea în prealabil numeroase „relații” și „parteneri”. Și, bineînțeles, să dăm un exemplu benefic.

O femeie pe care o cunosc a mărturisit odată: „dacă aș fi știut că îmi voi întâlni soțul, mi-aș fi păstrat virginitatea pentru el”. Lipsa de încredere în Dumnezeu, că El îți va da ce e mai bun, duce la ce e mai rău. Femeia în cauză trăise pentru plăceri și făcuse avorturi; după aceea a devenit infertilă și nu a putut da naștere unui copil odată ce s-a căsătorit.

Mai devreme sau mai târziu, orice curvar își regretă căderile. Relațiile imorale se dovedesc în cele din urmă a fi lipsite de bucurie. De asta vrem să-i protejăm pe dragii noștri adolescenți.

Aceste cursuri sunt seducție, nu educație

Protopop Fiodor Borodin:

Cred că astfel de lecții corup de fapt copiii și adolescenții și le afectează psihicul. Din păcate, pe internet există o mulțime de informații așa-zis tehnice despre activitatea sexuală între bărbați și femei, dar nu se vorbește deloc despre cum să construiești și să păstrezi o familie, despre ce mare virtute este castitatea și despre toate problemele de care îi poate salva pe oameni mai târziu, mai ales în viața de familie.

Practica arată că oamenii depravați iau foarte repede în mâini sfera așa-numitei educații sexuale. Scopul lor este de a-i cufunda pe tineri în lumea promiscuității cât mai devreme posibil. Cred că acesta este adevăratul scop al celor care militează pentru astfel de proiecte în școli. Și vedem că situația familiei în țările în care au fost implementate aceste proiecte nu numai că nu este mai bună, dar este mult mai rea decât la noi. În Rusia, avem o adevărată catastrofă națională cu familiile noastre, iar în acele țări există un coșmar teribil. Valoarea familiei tradiționale a fost pierdută aproape complet acolo.

În general, cu cât cineva este mai depravat, cu atât își dorește mai puțin o familie. Prin urmare, ce efecte va avea această „educație”? Doar că sistemul nostru familial rusesc se va destrăma și mai rapid. În calitate de creștin, nu pot să o numesc deloc „educație”. Aceste lecții sunt seducție și ispită, nu educație.

Avem nevoie de „lecții de castitate”

Preotul Dimitri Șișkin:

Slavă Domnului, noi, rușii, ca națiune, ne identificăm ca purtători și păstrători ai tradiției ortodoxe. Așadar, să spunem fără menajamente că nu există subiecte interzise în Ortodoxie. Iar tema relațiilor dintre sexe, tema atracției sexuale, a patimilor păcătoase care parazitează această atracție și a luptei cu aceste patimi se numără printre temele care au fost abordate în mod repetat și serios de către Însuși Mântuitorul în Evanghelie, de către Apostoli și de către Părinții Bisericii, de-a lungul istoriei creștinismului. Așadar, este posibil și necesar să se vorbească despre aceste subiecte cu adolescenții, inclusiv în formatul unei materii școlare.

Oricum, ar fi bine să dăm unui astfel de subiect un nume adecvat ‒ de exemplu, „Lecții de castitate”. Deoarece castitatea este un concept profund, a cărui esență se află în învățătura ortodoxă despre integritatea vieții noastre spirituale, mentale și fizice, în armonie cu Duhul Sfânt. Numai o astfel de viață poate servi drept bază pentru o viață bună și rodnică atât aici pe pământ, cât și în veșnicie, în starea de fericire deplină. Despre asta putem și este important să vorbim.

În ceea ce privește cursurile de „Educație sexuală” care ne sunt impuse, acestea fac parte din punerea în aplicare a planului de înrobire spirituală și de corupere a poporului nostru, de supunere totală a noastră față de o viziune străină, liberală și atee asupra lumii, cu închinarea la sine, la om. Când omul vechi, trupesc, cu toate pasiunile și poftele sale, este considerat singura bază pentru construirea unei vieți private și publice prospere. Este necesar să ne împotrivim împreună ‒ cu înțelepciune și fermitate ‒ acestor tentative de a ne înrobi. Cred că aceasta este sarcina noastră: să lucrăm cu consecvență și răbdare pentru a ne întoarce pe calea cea bună a statalității ortodoxe, amintindu-ne și punând în aplicare tot ce am dobândit bun pe calea noastră seculară; și, dacă este posibil, eliberându-ne de tot ceea ce este greșit și dăunător. Este necesar să fim mai îndrăzneți în a vorbi și a acționa așa cum se cuvine creștinilor ortodocși, stabilind o viață bună în Patria noastră comună, astfel încât tinerii noștri să poată avea cât mai curând o idee clară despre ceea ce s-ar fi cuveni să fie acest mod de viață și care este misiunea omului în ochii lui Dumnezeu.

Citiți și:
Educația sexuală a copiilor, un act diabolic, dacă nu chiar criminal
Opinia scriitorului Sorin Lavric: Educaţia sexuală în şcoli nu e instrucţie, ci codoşie camuflată sub bunele intenţii ale informării cu scop preventiv

 

yogaesoteric
17 decembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More