Preşedintele Israelului, ameninţat cu moartea

Preşedintele Reuven Rivlin a cerut combaterea extremiştilor evrei, după ce un bebeluş palestinian de 18 luni a fost ucis într-un incendiu criminal la sfârșitul lunii iulie.

Poliţia israeliană a deschis o anchetă în legătură cu ameninţările publicate pe reţelele sociale împotriva preşedintelui Reuven Rivlin, care a condamnat „terorismul evreiesc”, după ce un incendiu criminal a ucis un bebeluş palestinian, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Chiar în ziua atacului antipalestinian, Ruvlin a publicat pe pagina sa de facebook un text în arabă şi ebraică, cu titlul „Mai mult decât ruşine, încerc o mare durere”. „Durerea asasinării unui bebeluş, durerea de a vedea poporul meu că alege calea terorismului şi că-şi pierde umanitatea”, a scris el, în timp ce părinţii şi fratele bebeluşului Ali Dawabech, de 18 luni, grav răniţi se zbat între viaţă şi moarte, informează Le Point.

Atacul care, potrivit palestinienilor ar fi opera coloniştilor evrei, a provocat consternare în Israel şi polemică între israelieni şi palestinieni asupra aşa-zisei „impunităţi” pe care autorităţile israeliene ar acorda-o extremiştilor evrei.

Preşedintele israelian a cerut autorităţilor să ia măsuri concrete în acest caz şi a adăugat: „Din păcate, se pare că până acum am tratat fenomenul terorismului evreiesc cu lejeritate”.

Din cele peste 2000 de comentarii, unele au salutat poziţia preşedintelui, în timp ce altele l-au denunţat ca „trădător”: „Trădător ticălos! Vei avea parte de un sfârşit mai rău decât Ariel Sharon!”. Fostul premier Ariel Sharon a murit după o comă lungă de opt ani.

Un alt comentator a scris: „În Rusia, ai fi fost găsit tăiat în bucăţi, într-o cutie de pantofi”.

În 1995, premierul Yitzak Rabin a fost asasinat în timpul unei manifestări pentru pace la Tel Aviv, de către un extremist de dreapta, după o campanie virulentă dusă de Dreapta împotriva Acordurilor de la Oslo, semnate cu palestinienii în 1993.


Citiți și:

Rolul CIA și al MOSSAD în atacurile teroriste din 11 septembrie

Raport șocant în Israel: «Vizam adeseori ținte civile, din distracție!»

Scandal şovin în Israel: Relaţia fiului premierului cu o norvegiancă ar dăuna «purităţii evreieşti»

 

yogaesoteric
8 octombrie 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More