„Prima generație de nemuritori”. Vrei cu adevărat să trăiești veșnic?

Trăim în cea mai uluitoare perioadă din istoria omenirii – între ultima generație de muritori și prima generație de nemuritori.” Aceasta este părerea doctorului Jose Cordeiro, vicepreședintele Humanity Plus, o organizație a cărei misiune este de a promova știința și tehnologia pentru un viitor mai bun și de a extinde capacitățile umane.

El a luat cuvântul la recentul Dubai Future Forum, o conferință care a abordat speranța de viață și transformările tehnologice în domeniul sănătății. În centrul acesteia s-a aflat întrebarea: „Vrei cu adevărat să trăiești veșnic?”.

Nu există un răspuns definitiv la această întrebare și, cu siguranță, majoritatea oamenilor nu și-ar dori să trăiască mai mult doar de dragul de a trăi, mai ales dacă ar fi afectați de boli cronice, cum ar fi demența și problemele cardiace, care sunt frecvente la persoanele în vârstă. Care ar fi scopul?

Dar dacă vi s-ar putea garanta o existență mai sănătoasă, cu toate facultățile intacte și cu bolile ținute la distanță de tratamentele de pionierat în curs de dezvoltare – concepute pentru a „debloca timpul” – nu ar fi atractiv să mai trăiți 20 sau 30 de ani în plus?

Mulți oameni ar spune probabil că da, cu rezerve privind calitatea vieții. Traiul mai lung devine rapid o realitate, notează The National. Americanul mediu născut în 1900 avea o speranță de viață de 47,3 ani. Mulțumită medicinei moderne, în 2022 această cifră este acum de 79 de ani.

Tehnologia de întinerire va fi disponibilă până în 2045, consideră Heather Whitson, directoarea Centrului pentru Studiul Îmbătrânirii și Dezvoltării Umane de la Universitatea Duke din SUA.

Frontierele medicinei și biologiei trec de la extinderea duratei de viață la îmbunătățirea „duratei de sănătate”, descrisă drept perioada de viață petrecută în stare bună de sănătate, fără bolile cronice și dizabilitățile îmbătrânirii.

Compania farmaceutică Verseon lansează produse care au potențialul de a transforma modul în care amânăm, prevenim și tratăm bolile. „Nu vorbim despre o fântână a tinereții, ci să trăim mai bine”, a declarat directorul executiv Adityo Prakash.

Suntem în studii clinice și am dezvoltat până în prezent 16 candidați la medicamente în opt zone majore de boală în ultimii cinci ani. Singura modalitate de a proiecta noi medicamente ar necesita construirea unui sistem care să poată folosi fizica moleculară pentru a prezice cu exactitate modul în care o nouă structură chimică se va lega de o proteină care provoacă boli.

Verseon are un buget anual de până la un miliard de dolari pentru a accelera știința și a aduce terapii pe piață.

Dar chiar și cu progresele medicinei, Heather Whitson subliniază că viața umană nu ar putea fi prelungită în viitor „cu mult peste 150 de ani”.

Citiți și:
O nouă descoperire promite prelungirea vieţii până la 150 de ani şi regenerarea organelor
Știați că starea sufletului ne influențează durata vieții?
S-a reușit prima terapie genetică anti-îmbătrânire

 

yogaesoteric
7 martie 2023

 

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More