Prima mașină Dacia Logan care merge cu apă. Șoferii pot parcurge 10.000 de kilometri cu doar un litru

Florian Călăuz, un instructor auto din Baia Mare, a reușit să omologheze motorul care merge cu apă, o invenție pe care și-a montat-o pe mașina personală, un model Dacia Logan. Cu un litru de apă poate parcurge 10.000 de kilometri.

Florin Călăuz susține că și-a montat pe mașină o instalație pe hidrogen (rezultat în urma hidrolizei apei), iar consumul de carburant i-a scăzut drastic.

Acesta susține că astfel consumul de combustibil scade cu 40-50% la motoarele cu benzină, motorină și GPL. Cu un litru de apă plus hidroxid de sodiu a parcurs cu mașina 10.000 de kilometri.

Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină, pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-întors și din nou până la malul mării. Vorbim de apă plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea.

Hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru că în ardere se folosește hidrogen”, a declarat Florian Călăuz.

Citiți și:
Primii paşi practici către… Motorul cu apă
Stanley Meyer, unul dintre inventatorii motorului cu apa, a murit la restaurant strigând: «M-au otrăvit!»

 

yogaesoteric
5 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More