Prima țară care lasă greierii să cânte, după ce UE a aprobat greierele, viermele, lăcusta și larva ca produse alimentare

Qatarul, o țară din Golful Persic majoritar musulmană, și-a reafirmat interdicția, din motive religioase, de a consuma insecte, după ce la începutul lunii ianuarie Uniunea Europeană a aprobat o nouă insectă pentru consum, informează Știripesurse.

Produsele pe bază de insecte nu corespund „exigențelor normelor tehnice ale alimentelor halal”, autorizate pentru musulmani, a informat Ministerul Sănătății din Qatar într-un comunicat de presă.

Regulamentele Consiliului de Cooperare al Golfului și „recomandările autorităților competente interzic consumul de insecte sau de proteine și suplimentele extrase din insecte”, se mai arată în comunicat.

În același document se precizează că anunțul vine ca urmare a „deciziei anumitor țări de a aproba utilizarea insectelor în producția alimentară”.

Uniunea Europeană a aprobat în ultimele luni introducerea în piața alimentară a greierilor și a larvelor de bălegar, informează RomâniaTv.

Citiți și:
Făină de greieri mari din Ograda bunicii – Un magazin on-line din România comercializează produsul de propagandă al marii resetări alimentare la prețuri piperate
UE a luat-o grav pe arătură. Aprobă gândaci pe bandă rulantă pentru hrana populației

 

yogaesoteric
10 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More