Prima țară din UE care vrea să se permită accesul la Internet doar cu buletinul ‒ Ce inițiative va lua România în acest sens
Ministrul român al Digitalizării a vorbit despre inițiativele pe care România le va lua cu privire la accesarea Internetului, după ce președintele Italiei a propus, în discursul său de sfârșit de an, folosirea buletinului pentru utilizarea acestuia.
Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a precizat, într-o intervenție la Antena 3, care sunt inițiativele pe care le va lua țara noastră în acest sens.
„Port discuții împreună cu alte state membre la nivel european pentru reglementarea foarte clară, inclusiv a celor care au conturi pe rețelele de comunicare virtuală. Când vedem conturi de Facebook, Instagram, TikTok, avem o reglementare la nivel european prin care acei oameni care sunt identificați ca persoane fizice să fie identificați de rețeaua de comunicare virtuală și să se vadă că are buletin pe model de bifă albastră, dar verde de această dată”, a explicat ministrul, potrivit stiripesurse.ro.
Acesta a precizat și care sunt în acest moment reglementările în România privind accesul Internetului.
„La nivel național, avem din luna decembrie 2023 votată legea prin care acei creatori de conținut care folosesc inteligența artificială pentru a folosi imaginea unor persoane care nu și-au dat acordul să primească amenzi foarte mari plus închisoare de la 1 la 5 ani. Avem Digital Service Act, o reglementare care urmează să intre în Parlament, prin care toate drepturile pe care le are o persoană fizică în mediul offline să le aibă și în mediul virtual”, a precizat ministrul Digitalizării.
În discursul pe care l-a susținut de Revelion, președintele Italiei, Sergio Mattarella, a propus să se facă o lege care să impună accesul pe Internet doar cu un document de identitate. Mai exact, o lege împotriva anonimatului pe internet pe teritoriul Italiei.
Reacții în acest sens au apărut și din partea altor parlamentari ai partidului principal de guvernare. Aceștia au spus că pregătesc, de asemenea, o lege în această direcție.
De multă vreme se vorbește în Italia despre necesitatea unei legi care să gestioneze Internetul și rețelele de comunicare virtuală, sub pretextul de a limita „discursul instigator la ură” în mediul online. În Italia s-a vehiculat propunerea ca vârsta minimă pentru accesarea rețelelor de comunicare virtuală să fie de 13 ani.
Citiți și:
Noua Lege a UE privind Serviciile Digitale, care introduce cenzura și controlul asupra Internetului, a intrat în vigoare
SUA: Un proiect de lege al republicanilor le va interzice copiilor sub 16 ani accesul la rețelele de comunicare virtuală pentru a-i feri de tulburări emoționale și alte influențe nocive
yogaesoteric
12 ianuarie 2024