Primii 50 cei mai bogați americani au o avere egală cu cea pe care o are cumulat jumătate din populația țării

 

Criza Covid a lărgit prăpastia avuției în America. Bani mulți s-au dus la cei deja bogați, săracii au devenit și mai săraci. Averea celor mai bogați 50 de americani este egală cu cea cumulată a celor mai săraci 165 de milioane de americani.

Cifrele avuției în America arată valori colosale și diferențe uluitoare. Cei mai bogați 1% dintre americani, adică circa 3 milioane de oameni, au împreună o avere de 34.000 de miliarde de dolari. Primii 50 în topul bogăției, între care îi găsim pe Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, Warren Buffett, sau Bill Gates, fondatorul Microsoft, au o avere de 2.000 de miliarde, exact cât au cumulat cei mai săraci 165 de milioane de americani, adică o jumătate de țară.

Milenialii, adică cei născuți între 1981 și 1996, au doar 4,6% din bogăția Americii, chiar dacă reprezintă forța numărul 1 a pieței de muncă, cu 72 de milioane de oameni. Trei mileniali – Zuckerberg și Moskovitz, creatorii Facebook, și Walton, moștenitorul Walmart – controlează personal 1 din fiecare 40 de dolari deținuți de colegii lor de generaţie.

Distribuția banilor după culoarea pielii explică tensiunile rasiale. Albii au 83,9% din bogăția Americii, negri doar 4,1%, nivel neschimbat de 30 de ani.

Citiți și:

Bogaţii planetei profită de pe urma coronavirusului: «E chilipirul secolului». Afaceri de miliarde

Cine conduce lumea? (I)

62 cei mai bogaţi oameni ai lumii au o avere egală cu agoniseala a jumătate din populaţia globului


 

yogaesoteric
21 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More