„Procesul de idiotizare al maselor nu mai poate fi deranjat de elitiști”

Ah, că mulți sunt speriați de „intelectualii lui Băsescu”.

Fiți liniștiți, influența lor a fost demult neutralizată.

La facultatea de filozofie din Universitatea București nu mai e loc de Liiceanu care să vorbească despre Heidegger și despre filosofia ca formatoare de elite. A fost lichidat în războiul academic, printr-o monstruoasă coaliție între brontozauri academici și progresiști.

Acum progresiștii mănâncă brontozaurii ‒ oricum sediul facultății de filosofie este într-o fostă cantină ‒ dar ce e sigur e că facultatea e „curată” ideologic: corectă politic, progresistă, anti-elitistă.

La fel și la NEC-ul, cândva al lui Pleșu, s-a terminat cu burse date pentru teologie și gândire înaltă. Acum feminismul, viața sexuală în contextul schimbărilor climatice și alte subiecte de tipul acesta au câștig de cauză pe acolo.

ICR-ul lui Patapievici, cu toate păcatele lui, a făcut acțiuni constructive ce nu se mai repetă. Atunci s-a tradus Noica în marile limbi europene, de exemplu (spun asta că am fost oarecum implicat în proiect).

Și da, era plin de sinecuriști intelectuali atunci.

Acum este plin de sinecuriști de partid, îndeobște de la PSD. A fost chiar un scandal de curând în legătură cu șefa de la ICR Londra, al cărei singur merit intelectual este acela că e fiica unui „greu” de la PSD ce a vrut să își vadă fata „artistă”.

Deci nu vă faceți griji.

Procesul de idiotizare al maselor nu mai poate fi deranjat de elitiști, pentru că majoritatea oricum se apropie de 80 de ani și nu mai au niciun rol efectiv în administrarea culturii române.

Și nici elite noi nu se anunță să apară, pentru că oricum tot românul se crede elită.

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Citiți și:
Imbecilizarea speciei, trecerea la idiotizare
Gheorghe Piperea: „E șocantă similaritatea dintre talibani și idioții utili ai progresismului”

 

yogaesoteric
20 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More