Programele subconștiente care determină realitatea pe care o trăim (III)

de Cristian Alexandru

Citiți prima parte a acestui articol.
Citiți a doua parte a acestui articol. 

Cum reprogramăm subconştientul?

Fiecare dintre noi avem la dispoziție aceste instrumente:
Puterea gândului, deoarece gândul este o energie pură, o energie care structurează (universul a fost creat ca urmare a unui gând, Gândul Lui Dumnezeu);
Puterea cuvântului rostit, care este o „prelungire”, o manifestare în lumea concretă a puterii gândului;
Puterea vizualizării creatoare – vizualizarea clară a scopului propus și a acțiunilor pe care le vom realiza pentru a-l atinge. Folosirea simultană a acestei metode cu putea gândului sau a cuvântului crește considerabil eficiența în reprogramarea subconștientului nostru, deoarece în acest mod ambele emisfere cerebrale acționează sinergic. Vizualizarea este realizată cu emisfera dreaptă, iar folosirea cuvântului, verbalizarea, sugestia mentală cu emisfera stângă. Dacă le realizăm pe amândouă în același timp, dacă repetăm anumite sugestii benefice și totodată vizualizăm scopul pe care îl avem, integrăm astfel ambele emisfere cerebrale, iar eficienţa noastră capătă o nouă dimensiune realizatoare.
Puterea intenţiei benefice. Intenţia este o energie pe care oamenii de ştiinţă contemporani au reuşit să o pună foarte bine în evidenţă. Intenţia reprezintă un „plan deliberat de a face o anumită acţiune, care va duce la un rezultat dorit”. Spre deosebire de intenţie, dorinţa înseamnă simpla concentrare pe un rezultat, fără a avea însă un plan pentru realizarea ei. Cercetătorii au descoperit că pentru a produce rezultate deosebit de eficiente, chiar şi la nivelul materiei fizice, gândul trebuie să fie foarte motivat şi bine ţintit. Pentru aceasta, „proiectarea conştiinţei, cu scop şi eficienţă, către un anumit obiect sau rezultat implică gând direcţionat, voinţă şi dorinţă”.

Ce împiedică reprogramarea subconştientului

Cuvântul şi imaginea asociată cu un cuvânt sunt de fapt tot gânduri. Dar gândul este cumva dincolo de cuvânt şi de imagine. Un gând se poate disocia după ce a apărut şi interpreta ca imagine sau ca verbalizare, ca discurs interior. Din acest punct de vedere este esenţială puterea gândului. Dar ce ne-ar ajuta să programăm mai direct subconştientul? Trebuie să ştim întâi factorii care împiedică reprogramarea eficientă.


Discursul interior
este vorbăria interioară permanentă din mintea noastră, de care ne este foarte greu să scăpăm chiar şi în meditaţie. Este discursul emisferei stângi. De ce ar fi o problemă? Pentru că emisfera stângă poate avea uneori şi gânduri distructive.
Au fost cazuri în care datorită unor afecţiuni grave, s-a recurs la intervenții radicale: unor oameni li s-a extirpat complet emisfera stângă, ca să poată trăi. (S-a constatat că se poate trăi chiar şi cu o singura emisferă, aşa cum poţi trăi şi cu un singur rinichi.) Însă este interesant că acei oameni care rămâneau doar cu emisfera dreaptă nu mai puteau gândi negativ. Desigur, trebuiau să se adapteze la noua situație, pentru că li se modificase în mod semnificativ realitatea; chiar dacă reuşeau să vorbească, să vadă, ei aveau totuşi nevoie să restructureze anumite mecanisme ale mentalului pentru a interpreta lumea. În schimb în cazul persoanelor cărora le-a fost extirpată emisfera dreaptă şi care au rămas doar cu emisfera stângă, nu s-a schimbat aproape nimic în modul în care ei percepeau realitatea. Acest fapt demonstrează cât de izolaţi suntem în emisfera stângă. 

Ce se petrece cu discursul interior? E foarte important să înţelegem că acea vorbire lăuntrică înseamnă de fapt mentalizare. Probabil unii dintre voi aţi făcut o experienţă, când pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp aţi mentalizat diferite lucruri după ce aţi citit şi aţi văzut cartea/filmul Secretul sau altele de acelaşi gen şi aţi zis „Gata! Acum mă apuc şi transform realitatea, îmi transform viaţa”. Dar problema care apare adesea este faptul că cei mai mulţi oameni care află de legile mentalului se gândesc imediat după aceea la ideea foarte tentantă „Hai să fac mai mulţi bani!“ Probabil că unii se îndreaptă şi către alte aspecte pentru a le transforma în bine, cum ar fi zona emoţională, sau cea a relaţiilor de cuplu, dar majoritatea se orientează către bani. Însă atunci când urmăreşti să transformi realitatea şi să aduci către tine mai mulţi bani, trebuie să ţii cont că există numeroase legi pe care este necesar să le înţelegi. Aceasta pentru a nu interfera cu anumite aspecte negative şi pentru a reuşi să te adaptezi acelor legi. Dacă nu ţinem cont de aceasta, ne întrebăm apoi miraţi: „De ce nu am reuşit, dacă am văzut filmul Secretul, am dat atâţia bani pe o mulţime de cărţi şi am văzut şi «am înţeles» foarte bine cum se face mentalizarea şi cum trebuie gândit?! Iată că fac mentalizări de o lună, de un an, de cinci ani şi tot nimic!” E o întrebare care îi frământă pe cei care au eşuat sistematic. Ideea esenţială pe care trebuie să o reţinem este aceasta: Atragem în viaţa noastră nu ceea ce vrem, ci ceea ce suntem.

De aceea, înţelegerea adevărului despre felul cum funcţionează creierul nostru ne dă o mare putere de transformare. Trebuie să înţelegem cum stau lucrurile în profunzime ca să începem gradat să aducem modificări reale în viaţa noastră.
Dacă folosim, de exemplu, 5-10 minute din zi pentru a vizualiza ceea ce ne-am propus să atragem în viaţa noastră, dar în discursul nostru interior măcinăm gânduri negative, pesimiste pentru restul zilei, atunci vom distruge efectul celor 10 minute de gândire pozitivă. Să spunem că mentalizăm bani şi o facem cu destulă consecvenţă, dar într-o zi suntem într-un magazin şi vrem să achităm un obiect, scoatem portofelul şi observăm că banii nu ne ajung… Sentimentul de lipsă şi frustrare pe care îl avem în acel moment poate deveni o contra-sugestie fantastică. Apoi, efectul negativ se poate amplifica şi mai mult dacă să zicem că în drum spre casă devenim obsedaţi de remarci pesimiste cu privire la această situaţie. Este o măcinare continuă care distruge efortul anterior.

De aceea într-un proces autentic de transformare, atunci când suntem dornici să facem un salt de conştiinţă, trebuie să fim foarte atenţi la contra-sugestiile interioare negative care riscă să apară din clipă în clipă. Totul ţine de consecvenţă. Dacă 16 ore pe zi avem un discurs interior predominat distructiv care se derulează inconştient şi mentalizăm pozitiv doar 10 minute pe zi, timp de o săptămână, (cei mai consecvenţi poate o lună) atunci de ce să ne mirăm că n-a apărut nimic?! Au fost, într-adevăr 10 minute de mentalizare pozitivă pe zi, dar au avut de luptat cu 16 ore de gândire negativă pe de o parte şi cu toată gândirea greşită din trecut pe de altă parte.

Consecvenţa este foarte importantă aici. Să utilizăm perseverent mentalizarea şi să ne străduim în acelaşi timp să îi înţelegem mecanismele. O privire lucidă în propriul univers interior este un ajutor imens:  „Ia să văd, ce am făcut, de ce nu funcţionează pentru mine? Iată că am un gând acolo insidios care e întotdeauna prezent. Bun, să urmăresc să-l contrabalansez printr-un gând opus, printr-o altă atitudine”. Astfel trebuie să ne reajustăm permanent atitudinea şi să ne corectăm constant metoda de lucru.

Important este şi faptul că noi căutăm să reprogramăm nu doar mintea conştientă, ci şi subconştientul. Dar cum? Dacă ne întoarcem acasă de la magazinul unde am descoperit că nu ne ajung banii şi vrem să facem o meditaţie de mentalizare de 10 minute, la ce poate folosi aceasta când suntem într-o stare de contracţie interioară? Într-un moment ca acela nu vom putea accesa subconştientul, suntem blocaţi în conştient şi nu avem cum să reprogramăm subconştientul cu o asemenea stare.

Şi atunci sunt necesare două condiţii:
• echilibrarea emisferelor cerebrale, pentru că în general stresul, problemele de serviciu, de familie, felul de a trăi şi de a gândi al lumii actuale ne blochează în emisfera stângă. Trebuie să dăm putere şi părţii drepte, să obţinem echilibrul, să avem o viziune de ansamblu. Să pătrundem cumva şi în domeniul invizibilului, să integrăm lumea ca un tot. Echilibrarea emisferelor este cheia eficienţei şi a puterii.
• obţinerea unei stări de hiper-sugestibilitate. Există o stare a creierului care este hipersugestibilă. Odată ce o atingem, orice sugestie are tendinţa de a se implementa ca o mânuşă. Starea aceasta ne este necesară, altfel sugestiile ricoşează.

Îndeplinirea ambelor condiţii este esenţială pentru o reprogramare benefică şi eficientă a subconştientului. În această direcţie am realizat o muncă de cercetare pe o perioadă de mai bine de 6 ani, în care mi-am folosit atât cunoştinţele tehnice şi ştiinţifice, dar şi experienţele spirituale pe care am avut şansa să le trăiesc încă de la vârsta de 12 ani. Am căutat soluţii eficiente pentru a obţine atât o echilibrare profundă a emisferelor cerebrale cât şi deschiderea unei porţi directe către subconştient. Şi m-a preocupat foarte mult şi găsirea unei modalităţi de a realiza o protecţie spirituală în acest demers, astfel încât atunci când ajungem să creăm starea de hipersugestibilitate să nu se poată implementa decât idei pozitive, stenice, optimiste în subconştient. Aşa am ajuns să creez programele audio Perfect Mind de stimulare cerebrală. Aceste programe audio, rodul unei munci laborioase, integrează prin suprapunere foarte mulţi factori. În principal putem spune că ele induc anumite stări superioare de conştiinţă şi cu ajutorul lor putem avea acces la dimensiuni mai vaste ale universului nostru interior. Realizăm stimulări ale creierului în diferite benzi de frecvenţă, dar ceea ce este important pentru noi este utilizarea unui anumit domeniu de frecvenţe în care se poate accesa subconştientul.
În momentul în care creierul ajunge în acest domeniu el devine hipersugestibil. Aceasta înseamnă că sugestiile pe care le primim în această stare au tendinţa de a se implementa, de a deveni stabile, de a înlocui practic vechile programe din subconştient. Şi pot să mărturisesc din experiența proprie că în unele momente, atunci când pătrundeam în anumite frecvenţe din acest domeniu, sugestiile pe care le primeam prin intermediul programului audio (sugestii ce se derulează circular pentru a influenţa astfel ambele emisfere) păreau uneori aproape materiale, aveam senzaţia că pot să le ating. Nu îmi mişcam trupul, pentru că în general în starea aceasta ai o conştiinţă foarte vagă a trupului, în comparaţie cu starea domeniului alfa în care te simţi aproape ca în starea de veghe doar că eşti mult mai relaxat. În acest domeniu de frecvenţe, specific în general perioadei de somn cu vise, apărea uneori senzaţia interioară că sugestia devenea ceva solid, de parcă o turna cineva în mine; aceasta este starea care se simte atunci când vechile programe greşite din subconştient pot fi înlocuite cu altele noi. Dar pentru a ajunge aici este nevoie de răbdare, consecvenţă şi dorinţa vie de a-ţi atinge potenţialul tău maxim, ca să trezeşti la viaţă comorile pe care Dumnezeu le-a pus în sufletul tău.

Articol preluat de pe www.yogamagazin.ro.

Citiţi şi:

Puterea infinită a subconştientului

Liberul arbitru şi decondiţionarea fiinţei umane

 
 

yogaesoteric
4 noiembrie 2013

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More