Proteste de amploare. KFC şi McDonalds, afară din China!

 
Manifestaţii antiamericane au avut loc în mai multe oraşe din China în faţa unor restaurante KFC, în cursul cărora protestatarii au acuzat Washingtonul că este responsabil de arbitrajul internaţional care a respins pretenţiile Chinei referitoare la Marea Chinei de Sud.
 

 
 

Protestatarii s-au strâns în faţa restaurantelor agitând pancarte şi scandând sloganuri ostile SUA în cel puţin unsprezece oraşe. „KFC şi McDonalds, afară din China!”, se putea citi pe o banderolă roşie afişată de către un manifestant. KFC este, în opinia chinezilor, un puternic simbol al capitalismul american, în China fiind în prezent circa 5000 de restaurante de acest tip.

Presa de stat chineză a acuzat Washingtonul că a încurajat statul Filipine să declanşeze la Curtea Permanentă de Arbitraj (CPA) din Haga o procedură împotriva Chinei, pentru soluţionarea disputei dintre cele două ţări.

CPA a estimat recent că Beijingul „nu are drepturi istorice” care să justifice pretenţiile sale asupra cvasitotalităţii Mării Chinei de Sud în faţa revendicărilor unor state precum Filipine, Vietnam, Malaezia şi Brunei. Verdictul a fost primit cu furie de Beijing.

Citiţi şi:

Vor pierde Statele Unite supremaţia? China va deveni curând prima putere mondială

Capcana lui Tucidide: Se îndreaptă America şi China spre un război?

yogaesoteric
11 octombrie 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More