Protestele fermierilor și Marea Resetare
Asociația fermierilor germani, împreună cu asociațiile fermierilor din landuri, a facut apel la o „săptămână de acțiune” la nivel național începând cu 8 ianuarie, care a culminat cu o demonstrație majoră la Berlin pe 15 ianuarie. Motivul oficial este anularea planificată de către guvernul de coaliție a reducerilor fiscale pentru motorina agricolă și a taxei pe autovehicule.
Furia fermierilor este de înțeles, întrucât de ani de zile sunt supuși unei presiuni din ce în ce mai mari, ceea ce face ca tot mai multe ferme mici și mijlocii să fie nevoite să renunțe și să lase locul marilor întreprinderi agricole. În 1995, în Germania mai existau încă aproximativ 390.000 de ferme, dar până în 2020 vor fi doar aproximativ 240.000. Cifrele pentru Uniunea Europeană sunt și mai alarmante. Din 2005 până în 2020, numărul de ferme a scăzut de la 14,4 milioane la 9,1 milioane ‒ o scădere de aproximativ 37%.
După cum puteți vedea, a existat un proces de concentrare care a avansat rapid atât în agricultură, cât și în industrie, în detrimentul întreprinderilor mici și mijlocii, ceea ce a dus la o puternică redistribuire de jos în sus.
În ultimii trei ani, situația fermierilor s-a deteriorat și mai mult: pe lângă schimbarea structurală deja descrisă, au mai avut loc și colapsuri ale lanțului de aprovizionare ca urmare a blocajelor, dificultatea de a întreține și repara utilajele agricole din cauza lipsei de cipuri, creșterea taxelor de drum și a taxelor pe CO2, creșterea prețului îngrășămintelor, în special ca urmare a războiului din Ucraina, și dificultatea de a se împrumuta din cauza creșterii ratelor dobânzii de către BCE.
Avalanșa de probleme a fost, de asemenea, exacerbată de un flux constant de noi reguli, restricții și reglementări birocratice ‒ aproape toate în numele climei.
Cu toate acestea, nu este o coincidență faptul că tot mai mulți fermieri pierd astfel lupta pentru supraviețuire și devin victime ale corporațiilor agricole internaționale.
În prezent, trăim un moment de cotitură economică și socială globală, „zorii erei digitale”. O minoritate din ce în ce mai mică ne conduce în această eră ‒ fără ca majoritatea să aibă vreun cuvânt de spus.
Această minoritate, un cartel de companii financiare și IT puternice, urmărește mai multe obiective, care sunt acum cunoscute și sub numele de Marea Resetare: Vrea să ne biometrizeze pe toți, vrea să ne impună tuturor banii digitali ai băncii centrale și vrea să schimbe agricultura din temelii ‒ prin așa-numita agricultură inteligentă. Aceasta include automatizarea muncii tractoarelor și a echipamentelor, utilizarea dronelor sau a roboților de lucru și utilizarea inteligenței artificiale, de exemplu, prin aplicarea de algoritmi în cultivarea plantelor.
Dar asta nu este tot. Marea resetare în domeniul agriculturii se bazează în primul rând pe descoperirile din domeniul biologiei sintetice, adică pe semințele modificate genetic și, mai nou, pe carnea cultivată în laborator. Protagoniștii Marii Resetări ne vând toate acestea ca fiind măsuri luate în interesul nostru pentru a combate modificările climatice: Se presupune că semințele ar fi nevoie să fie manipulate pentru a face plantele rezistente la modificările climatice, iar carnea cultivată în laborator ar fi nevoie să înlocuiască carnea normală, deoarece bovinele, porcii și oile emit prea mult metan.
Nimic din toate cele amintite nu este satiră, ci realitate amară. În spatele acestor fapte se află o afacere de miliarde de dolari în care au intrat deja numeroși investitori importanți. Înseamnă, de asemenea, subjugarea completă a agriculturii în fața investitorilor, deoarece licențele și brevetele atât pentru semințele rezistente la modificările climatice, cât și pentru carnea cultivată în laborator, neutră din punct de vedere climatic, nu merg, bineînțeles, la fermieri, ci la reprezentanții cartelului.
Agricultura inteligentă va face la fel de puțin pentru a salva lumea ca și restul agendei climatice. Agricultura inteligentă nu este nimic mai mult decât o afacere mare în beneficiul unei minorități minuscule și sfârșitul agriculturii așa cum o știm.
Un rol extrem de rușinos în această evoluție fatală este jucat de politică, subordonată aproape în totalitate agendei Marii Resetări. Verzii, care dețin în prezent Ministerul Afacerilor Economice și Ministerul Agriculturii în Germania, s-au dovedit a fi cei mai mari adversari ai agricultorilor în cadrul coaliției germane semaforizate. Ei par să nu cunoască limite atunci când vine vorba de împingerea fermierilor tot mai mult într-un colț și de desfășurarea unui covor roșu pentru marii investitori.
Dar ce părere are asociația agricultorilor despre această evoluție? Este greu de crezut, dar asociația fermierilor nu numai că se dovedește neputincioasă în fața acestei situații, ci chiar o încurajează. Pe site-ul său web puteți citi că sprijină toate obiectivele climatice ale Națiunilor Unite și obiectivele summiturilor privind clima și că susține pe deplin agenda lor privind CO2. La conferința Partidului Verde de la Karlsruhe din noiembrie, a fost chiar printre „expozanți și sponsori”.
Dar ce a determinat asociația fermierilor să ceară o săptămână de acțiune cu o demonstrație majoră în ianuarie 2024? Probabil nemulțumirea crescândă a fermelor mici și mijlocii în special, care s-au manifestat în numeroase proteste locale și regionale în ultima perioadă și amenință să se transforme într-un adevărat război.
Prin urmare, se poate presupune că asociația fermierilor nu acționează în mod complet voluntar, ci este nevoită să reacționeze la proteste din pur instinct de conservare și să cedeze la presiunea de la bază. Înseamnă aceasta că ar fi recomandat să respingem protestele?
Nu, dimpotrivă. Dacă doriți cu adevărat să îi ajutați pe fermieri, ar fi indicat să beneficiați de această conjunctură pentru a le oferi informații concrete, pentru a-i face să înțeleagă că este vorba de mult mai mult decât de anularea facilităților fiscale, că întreaga lor profesie va fi lipsită de fundamentul ei și că, dacă doresc să se apere cu succes împotriva Marii Resetări, nu este recomandat în niciun caz să își lase soarta în seama oficialilor asociației fermierilor.
Citiți și:
Protestele despre care nu se scrie în presă: Germania – Fermierii au scos tractoarele contra guvernului. Spania ‒ 60 de zile în stradă contra puterii socialiste
„Avem nevoie de o revoluție pașnică, care să ne readucă valorile de care am fost privați în mod sistematic în ultimii 40 de ani” – Interviu oferit publicației UnHerd de Robert F Kennedy Jr.
yogaesoteric
18 ianuarie 2024