Frica resimţită față de coronavirus poate duce la probleme reale de sănătate, a punctat psihoterapeutul Igor Salyntsev, într-un interviu acordat pentru radioului Sputnik.
Starea emoțională și mentală a unei persoane se reflectă în procesele fiziologice, spune specialistul.
„Anxietatea excesivă, în creștere, dacă nu ne ocupăm de ea și nu este tratată, reduce nivelul de stabilitate lăuntrică, reduce procesele metabolice din organism și puterea acestuia. În consecință, imunitatea va scădea și vulnerabilitatea la diferite patologii va crește. O persoană anxioasă este mai vulnerabilă, inclusiv la patologia virală”, a explicat Salyntsev.
Aşadar, psihoza indusă prin mijloacele de comunicare oficială, care au transformat ştirile într-un necrolog zilnic şi ne-au bombardat cu propagandă pe post de ştiinţă, ne-a făcut şi susceptibili la boală.
Psihoterapeutul a sfătuit să nu se mai acorde atenție zvonurilor despre coronavirus și să se urmărească să se obțină informații doar din surse de încredere. Ceea ce în astăzi presupune un real efort şi inteligenţă.
„Cu cât o persoană este mai informată, cu atât este mai puțin tulburată și mai puțin fricoasă. Oamenii se tem când nu știu ceva, nu înțeleg suficient sau se bazează pe informații și zvonuri inexacte”, a mai adăugat Igor Salyntsev.