Pulverizarea statelor naționale

 

Redistribuirea automată a migranților

Germania a venit cu un nou plan de a introduce în UE sute de milioane de migranți. Înțelegerile nu se mai fac între state, ci direct cu primarii de localități.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, secretar general al Uniunii Creștin Sociale din Bavaria, a prezentat un nou plan de reformare a sistemului european de azil. În proiect se arată că toate statele Uniunii Europene vor fi nevoite să primească migranți ilegali. Seehofer a prezentat planul său de reformare a Sistemului european comun de azil (CEAS – Common European Asylum System) noului președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bruxelles, în decembrie 2019.

Dezbaterea privind migrația înseamnă însă tocmai discutarea federalizării și a gradului în care Uniunea Europeană dorește să își însușească puterea decizională a celor 27 de state membre.

Poziția șefei Comisiei Europene nu este vreun mister! Von der Leyen este federalistă și obsedată de construirea unei armate europene. La fel, este și o susținătoare a aberațiilor privind schimbările climatice, iar de aici, a „necesității” de a primi migranți în Germania și în Uniunea Europeană ca într-o Arcă a lui Noe.

Proiectul de legislație prezentat de Horst Seehofer ar urma să fie adoptat de Parlamentul European în a doua jumătate a anului 2020. Acesta va fi apoi ratificat de Consiliul European, format din liderii statelor membre ale UE, sub supravegherea Germaniei.

Comisarul european pentru promovarea modului de viață european, Margaritis Schinas, și-a exprimat susținerea pentru acest sistem. Noul plan vizează înlocuirea Regulamentului Dublin al Uniunii Europene, o lege care impune persoanelor solicitante de azil în UE să iniţieze această procedură în prima țară europeană în care ajung.

Țările din sudul Europei – în special Grecia și Italia – s-au plâns că, în contextul migrației în masă din Africa, Asia și Orientul Mijlociu, sistemul actual le impune o povară disproporționată și spun că toate statele membre ale UE ar fi necesar să-și asume o responsabilitate egală pentru migranții care ajung pe țărmurile europene.

Liderii Franței și Italiei au solicitat Uniunii Europene să introducă un nou sistem automat de preluare a migranților. Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că este „convins de necesitatea unui mecanism european automat pentru primirea imigranților” și că se impune ca țările UE care au refuzat să participe la acest sistem să fie „penalizate serios”.

Proiectul în curs al propunerii Seehofer susține că Regulamentul Dublin creează „dezechilibre clare” și este „ineficient”. Ca atare, documentul solicită ca cererile de azil să fie evaluate imediat la sosirea la frontiera externă a UE. De acolo, o nou-creată Agenție pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) ar „determina” ce stat membru este responsabil de preluarea solicitantului și de procesarea cererii sale.

Documentul Seehofer este destinat să fie permanent și să nu se limiteze la situații de criză. În special, nu abordează problema returnării migranților ilegali în țările de origine. Planul evită și termenul de „cotă”, greu de digerat politic, și îl înlocuiește cu sintagma „cotă justă”. De asemenea, neglijează termenul „obligatoriu”, deși se presupune că sistemul de relocare a migranților va fi obligatoriu pentru toate statele membre ale UE. Numai că obligația se va stabili tot politic!

Verzii germani cer 150 de milioane de „refugiați climatici” în țară

Membrii Partidului Verzilor au prezentat o propunere în Parlament care ar putea permite zecilor de milioane de așa-numiți refugiați climatici să intre în țară și să primească pașapoarte imediat ce ajung. Propunerea Verzilor menționează cifra Băncii Mondiale – 150 de milioane. Populația Germaniei este de 82 de milioane. Asta ar face ca pentru fiecare cetățean german să existe doi migranți sosiți pe motiv de climă nefavorabilă.

Sondajele arată că unul din doi germani consideră că țara nu mai poate accepta refugiați și o majoritate se opune mai multor imigrări din afara Uniunii Europene. Mass-media germană însă speculează că următorul cancelar ar putea fi din partea Partidului Verzilor.

Aproximativ 130 de orașe germane solicită guvernului federal german să le trimită mai mulți solicitanți de azil și refugiați. Unul dintre politicienii care solicită mai mulți migranți este Stephan Neher, membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, din micul oraș Rottenburg am Neckar, care are o populație de 5.800 de oameni, dar care a luat peste 850 de migranți.

Mai multe orașe, inclusiv Berlin, Freiburg, Köln, Potsdam și Düsseldorf, solicită, de asemenea, să poată lua mai mulți solicitanți de azil și cer guvernului federal să accelereze procedurile.

23 de miliarde de euro a cheltuit Guvernul Germaniei în 2018 cu migranții, sumele însemnând subvenții pentru chirii, plăți pentru calificări la locul de muncă și alte prestații, inclusiv cele de asistență socială.

Dublarea trupelor de apărare a frontierei ungare

Ca răspuns la numărul tot mai mare de migranți care încearcă să intre în țară, Ungaria a decis să dubleze numărul personalului din cadrul forțelor armate destinate să păzească granițele.

Comandantul adjunct al Forțelor Armate Maghiare, generalul Gábor Böröndi a anunțat că doar în prima zi a anului 2020 au existat 212 tentative de trecere ilegală a frontierei. În primele trei săptămâni ale anului, numărul de tentative ilegale de trecere a frontierei a fost de 3.247, adică de 6 ori mai mare decât în aceeași perioadă din 2019.

Guvernul premierului Viktor Orbán a declarat că se pregătește pentru afluxul de migranți ilegali prin extinderea forțelor de intervenție și stabilind o cooperare suplimentară cu țările Grupului Visegrad.

Totodată, Ungaria a decis trimiterea de unități de control al frontierei în Macedonia de Nord și Serbia, pentru a ajuta polițiile locale. Zona lor de patrulare nu se va limita la imediata apropiere a frontierelor, ci va include, de asemenea, coridoarele de tranzit ale celor două țări.

În 2020, peste 100.000 de migranți vor ajunge în Grecia

Guvernul grec planifică ridicarea unui gard flotant de 1,7 mile pe mare pentru a opri migranții care au ca destinație insulele Lesbos – Chios – Samos – Kos – Rodos și care sosesc în mod constant din Turcia. Gardul va fi instalat în următoarele luni de-a lungul coastei. Ministerul Apărării a solicitat deja oferte de la firme private.
Guvernul elen a decis deocamdată ca „sistemul de bariere plutitoare” să fie construit „cu specificații non-militare”.

Între timp, criza de pe insulele grecești continuă să se aprofundeze. Capacitatea adăposturilor destinate migranților este depășită de cel puțin patru ori, incendierile și violențele de tot felul transformând taberele într-un adevărat iad. Migranții nu doar continuă să atace forțele de ordine, ci pun sub semnul întrebării (şi) viaţa cetățenilor greci din insule.

Guvernul elen a solicitat UE sancționarea statelor membre care refuză să accepte cote de relocare a migranților și să ofere asistență Greciei în această criză. Noul comisar european, Ylva Johansson (Suedia), a replicat că nu există nicio criză a migrației în Europa.

Însă apelul grecilor a fost receptat de Traian Băsescu, care a cerut la Strasbourg, în Plenul Parlamentului European, ca migranții să fie relocați în țările UE, inclusiv în România.

Peste 1.400 de migranți ilegali au fost prinși în România doar în perioada sărbătorilor de iarnă, provenind din țări precum Egipt, Irak, Siria și Somalia. Aceștia soseau pe așa-zisa rută balcanică, în mod clandestin, pe nave sosite pe Marea Neagră, încercând ulterior să părăsească teritoriul României prin diverse puncte, începând cu cele nordice – din zona Oar (județul Satu Mare) și până la cele sudice – din proximitatea Aradului.

Citiți și:

Ne protejăm graniţele. Luptăm împotriva politicilor lui Macron şi Soros! Salvini şi Orban, echipa de şoc în calea migranţilor

Viktor Orban – Bruxelles-ul aplică planul lui Soros privind migrația și vrea să aducă 1 milion de migranți în Europa în fiecare an 
George Soros: «Pot afirma cu siguranţă că ultima generaţie de copii albi se naşte acum»

 

yogaesoteric
15 mai 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More