Puterea dimineții: de ce oamenii de succes se trezesc la ora 4:00

Dacă aveţi un stil de viață hiperactiv, puteţi să vă confruntaţi cu situaţia că nu găsiţi suficient timp pentru anumite activităţi în timpul zilei. Cheia pentru a reuşi să faceţi tot ce vă propuneţi ar putea fi utilizarea orelor de dimineață.

Președintele rețelei Starbucks, Michelle Gass, deja de 15 ani se scoală în fiecare zi la ora 4:30 pentru a se ocupa de treburile sale. Gretchen Reuben, autor popular de proiecte, se trezește la ora 6 dimineața și lucrează o oră înainte ca familia sa să se trezească. Expertul în time-management, Laura Vanderkam, subliniază în cartea sa Înainte de micul dejun că, pentru a avea o afacere de succes, este important să înveți să te trezești dimineața devreme din mai multe motive.

De ce este important să te trezești devreme?

Concentrare. Ziua oricărei persoane ocupate se umple foarte repede cu treburi de făcut, de aceea dimineața este cel mai productiv și mai liniștit timp pentru a face acele acţiuni care necesită multă concentrare și singurătate.

Voință. Dimineața, creierul nostru funcționează la capacitate maximă, de aceea chiar și cei obişnuiţi să lucreze până la ore târzii, „bufnițele”, își rezolvă mai repede și mai calitativ problemele în prima parte a zilei.

Încărcare benefică. Anume orele de dimineață oferă o stare de spirit stenică întregii zile. De aceea, trezindu-te mai devreme și făcându-ți toate treburile importante, activitatea va aduce mai multă satisfacție și rezultate în atingerea scopurilor dumneavoastră.

Gândul de a se ridica din pat la răsăritul soarelui îi face pe mulți să se crispeze. Cu toate acestea, există mai multe metode pentru a transforma o „bufniță” într-o „ciocârlie”, pentru a crește eficienţa în ceea ce facem.

Cum să învățați să vă treziți la ora 5 dimineața?

1. Jurnalul timpului. Unul dintre motivele pentru care oamenilor nu le place să se trezească dimineața devreme este că merg la culcare prea târziu. Jurnalul timpului vă va ajuta să determinați cât de productiv folosiți timpul pe parcursul zilei. Majoritatea celor care visează să atingă un anumit ţel important, descoperă că îţi cheltuie o mulțime de timp pe activități inutile. 

2. Dimineața perfectă. Imaginați-vă ce ați face dacă ați avea câteva ore suplimentare pe zi. Ați merge la antrenament la sală în loc de a face câteva exerciții acasă? Ați citi presa în locul unei priviri fugitive aruncate pe titluri? Acest exerciţiu creează o stimulare excelentă, în special pentru cei care urmăresc să îşi dezvolte proiectele.

3. Planificarea orelor de dimineață. Pentru a învăța să vă treziți devreme, este important să vă pregătiți pentru treburile de dimineață de cu seară. Adică, dacă ați luat decizia de a face o şedinţă de hatha yoga, atunci este bine să vă pregătiți hainele adecvate, timer-ul și păturica.

4. Înlocuirea lentă a obiceiurilor. Dacă sunteți obișnuiți să vă treziți la ora 7:30, nu este recomandat să puneți alarma la ora 5 dimineața, deoarece o veți opri și veți reveni în lumea viselor despre o viaţă de succes. În schimb, setaţi alarma în fiecare zi cu 10 minute mai devreme, pentru a intra în noul regim treptat.

Folosind orele de dimineață, puteți obține multe dintre succesele la care aspiraţi şi pentru care până acum niciodată nu găseaţi suficient timp. 

Citiţi şi:

Sfaturi utile pentru aceia care aspiră să folosească într-un mod înţelept timpul

Foamea de timp, boala omului modern (I)

Cât de mare și evidentă este puterea ta realizatoare benefică? (I)

yogaesoteric

15 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More