Puterea iubirii

În dosarele Universităţii Duke, o instituţie britanică specializată în cercetarea fenomenelor parapsihologice, este menţionat un caz extrem de interesant. Într-o după-amiază liniştită a anului 1947, o tânără pe nume Patricia se afla în Anglia, în casa iubitului ei, Allen. Acesta era în Germania, fiind încadrat ca soldat în armata aliată de ocupaţie. Deodată, în timpul unei conversaţii liniştite cu mama lui Allen, Patricia a devenit brusc foarte palidă şi a exclamat: „O, repede, repede! O să se întâmple ceva îngrozitor… Allen este într-o maşină, o maşină care merge pe un drum prin pădure. Oh, cunosc atât de bine drumul acesta, repede, trebuie să mă duc acolo, trebuie să fiu acolo!” Şi  fata a sărit brusc de pe scaun, gesticulând disperată; în următoarea clipă, însă, s-a reaşezat, afirmând jenată: „Scuzaţi-mă! Este o prostie! Nu ştiu ce m-a apucat…”

Câteva zile mai târziu, ea a primit o scrisoare de la iubitul ei, în care acesta o întreba insistent dacă fusese în Germania în urmă cu două zile şi ce haine purta. Patricia a răspuns într-o manieră liniştitoare, afirmând că nu părăsise Anglia şi, în plus, precizând locul în care se afla în acea  după-amiază. După alte câteva zile, o nouă scrisoare de la Allen relata: „În urmă cu două zile, mă aflam într-un jeep şi mergeam pe drumul acela pe care tu îl cunoşti foarte bine, fiindcă l-am parcurs de atâtea ori împreună. Nu eram singur; alături de mine se afla cel care conducea maşina, un german, iar pe bancheta din spate se găseau trei persoane: doi dintre colegii mei care încadrau un prizonier german. Cel aşezat în spatele meu era Gerry.

Jeep-ul nostru mergea în urma unui camion cu remorcă, pe porţiunea cea mai împădurită a drumului. Deodată, în momentul în care eram în apropierea lui şi ne pregăteam să-l depăşim, tu ai ţâşnit de pe o mică potecă, din partea dreaptă, şi te-ai repezit către jeep-ul nostru, agitând braţele. Şoferul a apăsat brusc pe frână. Totul s-a petrecut cu viteza unui fulger, dar Gerry şi cu mine te-am recunoscut perfect înainte să dispari pe aceeaşi potecă. El chiar a exclamat: „Uite! E Patricia!”, iar eu i-am răspuns: „Aşa e! Dar ştiam că se află în Anglia!” În aceeaşi clipă, remorca foarte grea a camionului s-a desprins, a alunecat câţiva metri şi s-a sfărâmat de marginea drumului. Am realizat după aceea că, dacă şoferul nostru nu ar fi frânat văzându-te şi ar fi continuat depăşirea, noi am fi fost cu siguranţă morţi în acest moment.”

Universitatea Duke a realizat o anchetă aprofundată a acestui caz. Au fost interogaţi separat Allen, Gerry, cel de-al doilea soldat, prizonierul german şi şoferul. Toţi au făcut un portret foarte precis al Patriciei şi au descris identic veşmintele pe care le purta…şi care erau cele cu care fata era îmbrăcată în acea după-amiază, când se afla în Anglia, la mii de kilometri distanţă.

Cunoscuţi parapsihologi (Myers, Charles Richet, Luisa E. Rhine) au realizat numeroase studii asupra acestui fenomen de „ieşire din corp”. Există chiar o tradiţie conform căreia anumite persoane (vrăjitori, mari iniţiaţi, şamani) pot să se dedubleze la voinţă, iar această tradiţie a jucat un rol primordial în mentalităţile popoarelor din vremuri străvechi.

Savanţii Gordon şi Valentina Wasson au studiat săptămâni în şir un trib de indieni din sudul Mexicului, numiţi mixteci. Ei au observat că şamanul sau vrăjitorul tribului era capabil să descrie, în stare de transă, fenomene care se desfăşurau la distanţe apreciabile de locul în care se afla. Pentru a evita orice subterfugiu, ei au cerut şamanului să descrie ce făcea fiul lor aflat în Statele Unite, cu ce era îmbrăcat etc. Luând apoi legătura cu acesta, şi-au dat seama că tot ce le relatase şamanul era de o exactitate perfectă.

Dar aceste capacităţi nu reprezintă doar apanajul  vrăjitorilor sau şamanilor. Celebrul doctor Puharich este absolut convins, în urma cercetărilor sale, că experienţele de ieşire din corpul fizic fac realmente parte dintre potenţialităţile omului. Acest gen de experimente dovedesc existenţa corpului eteric şi a celui astral, precum şi a posibilităţilor infinit mai vaste pe care ni le oferă planurile corespunzătoare: eteric şi astral.  

Citiţi şi:

Miracolele apar în momentele limită

Deplasarea instantanee în spaţiu este pefect posibilă. Cazuri uluitoare de teleportare

yogaesoteric
decembrie 2008

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More