Putin: Șase principii ale noii ordini mondiale

În cadrul discursului său rostit la sesiunea plenară a Clubului Internațional de Dezbateri Valdai, președintele rus, Vladimir Putin, a conturat șase principii ale noii ordini mondiale. Sinteza este realizată de publicația Vzgliad.

  1. Dorim să trăim într-o lume deschisă, interconectată, în care nimeni și niciodată nu va urmări să ridice bariere artificiale în calea comunicării între oameni, a realizării lor creative, a prosperității lor. Este important să existe un mediu fără bariere – către aceasta este necesar să tindem”, a spus Putin.
  2. Dorim ca diversitatea lumii nu doar să fie păstrată, dar să fie fundamentul dezvoltării universale”, a continuat liderul rus. „Numai adevărata diversitate culturală și civilizațională va asigura bunăstarea oamenilor și un echilibru al intereselor”, a subliniat el.
  3. Reprezentare maximă. „Nimeni nu are dreptul și nici nu poate să conducă lumea pentru alții sau în numele altora. Nu o singură persoană decide pentru toți ceilalți, și nici măcar toți nu decid totul, iar cei care sunt direct afectați de o chestiune sau alta, negociază ce și cum este necesar să facă”, a spus președintele.
  4. Securitate generală și o pace durabilă, construită pe respectul pentru interesele tuturor: de la state mari și mărețe, până la țări mici. „De zeci de ani vorbim despre indivizibilitatea securității, despre faptul că este imposibil să se asigure securitatea unora pe seama altora”, a spus Putin.
  5. Dreptate pentru toți. „Pentru toți este necesar să fie asigurat accesul la beneficiile dezvoltării moderne, iar încercările de a limita acest acces pentru orice țară sau popor este necesar să fie privite ca un act de agresiune, exact așa”, a spus liderul rus.
  6. Suntem pentru egalitate în drepturi, pentru diversitatea potențialelor diferitelor țări”, a spus Putin. El a subliniat că „nimeni nu mai este dispus să se supună, să-și plaseze interesele și nevoile în dependență față de nu se știe cine, în special față de cei bogați și puternici”.

Citiți și:
Putin la Clubul Valdai: Fiecare stat și fiecare societate vrea să-și construiască propriul drum al dezvoltării
Putin se dezlănțuie la adresa Occidentului: „V-ați pierdut simțul realității. Dacă vreți să vă atingeți interesele cu orice preț, hai să vedem ce va rezulta! Vom considera armele nucleare o măsură de protecție”

 

yogaesoteric
20 noiembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More