Răcire brutală anunțată de climatologi

 

Perspectiva unei răciri climatice, ce este susţinută de anumiţi oameni de știință, datează dinainte de anii 2000; înainte ca un oarecare Al Gore, finanțat de Goldman Sachs, să vină și să blocheze cercetările în această direcţie, pentru a impune o taxă pe emisiile poluante în funcție de emisia de dioxid de carbon. Ideologia încălzirii climatice este o șarlatanie politico-financiară care nu va mai rezista mult timp, fiind confruntată cu… realitatea!

Directorul Observatorului Astronomic din Pulkovo, Rusia, Habibullo Abdusamatov, prezenta în anii 2000 situația climatică în acești termeni:

„Conform arhivelor rusești, în niciun moment din istorie, lumea noastră nu a cunoscut o asemenea perioadă catastrofală, la o asemenea scară globală, pe o perioadă atât de scurtă. Încălzirea globală nu este rezultatul emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă, ci se datorează unui nivel extraordinar de ridicat al razelor solare și amplificării intensității lor pe o lungă durată de timp, extinsă pe aproape tot secolul trecut. Nu este un secret că ridicarea temperaturii oceanelor lumii face să apară emisii de mari cantități de dioxid de carbon (CO2) în atmosferă. Astfel, opinia comună conform căreia activitatea industrială a omului este factorul decisiv pentru încălzirea globală a apărut dintr-o interpretare eronată a relațiilor cauze – efecte.”

Conform lui Habibullo Abdusamatov: „Atribuirea efectului de seră proprietăților atmosferei terestre nu se coroborează din punct de vedere științific… În locul pretinsei încălziri climatice, Terra se va confrunta, din contră, cu o diminuare lentă a temperaturilor începând din anii 2012-2015. Gradat, cantitățile de energie solară vor atinge un minim în anul 2040. Aceasta va atrage după sine un ger strașnic între 2055 și 2060.”

Pentru Abdusamatov, cel mai mare pericol pe termen lung nu este că lumea va continua să se încălzească ci, dimpotrivă, că un frig extraordinar va începe să se abată asupra locuitorilor pământului. Ori, nu suntem deloc pregătiți pentru așa ceva. „Organizațiile guvernamentale nu vor sub nicio formă să informeze populația asupra acestui subiect. Ele se mulțumesc să vorbească despre gaze cu efect de seră, o adevărată / falsă dezbatere care ascunde situația reală.”

Aceste informații sunt confirmate în prezent de climatologii chinezi, britanici, de anumite rapoarte de la Pentagon, de la NASA și chiar de unele rapoarte franceze. Lucrările savantei Valentina Zharkova sunt cele mai avansate în acest domeniu. Ele sunt studiate îndeaproape de climatologii occidentali. Valentina Zharkova, profesoară de matematică la Universitatea din Northumbria, are un doctorat în astrofizică și în matematică aplicată.

Un studiu realizat de Royal Astronomical Society, organism britanic de cercetare astronomică, afirmă că activitatea solară ar putea să scadă brusc cu 60%, până în anii 2030-2040. Acest fenomen care ar urma să provoace o scădere a temperaturii generale a fost anunțat de Abdusamatov încă de acum 20 de ani.

Cu ocazia unei prezentări în fața Adunării naționale a astronomilor, care a avut loc în Llandudno, nordul Țării Galilor, Valentina Zharkova a explicat:

„În timpul celui de-al 26-lea ciclu solar, care se va derula în perioada deceniului 2030-2040, un fenomen magnetic va provoca o scădere semnificativă a activității solare… Acest fenomen se numește « minimul lui Maunder ».”

Încă din anul 2014, NASA avertiza asupra posibilității apariției unui asemenea fenomen, dar cu multă prudență. Savanții estimau la 20% „probabilitatea ca temperaturile să evolueze către modificări majore.” „Ne îndreptăm cu toată viteza către ierni foarte aspre, către o mini-epocă glaciară”, a declarat Richard Harrison din partea Rutherford Appleton Laboratory pentru BBC…

După finele anului 2018, analiza și lucrările Valentinei Zharkova au progresat și spulberă toate pseudo-modelele încălzirii climatice.

Savantul Lee Wheelbarger rezumă situația astfel: „Chiar dacă examinăm cele mai sumbre scenarii ale GIEC (Grupul experților interguvernamentali pentru evoluția climei – susținători ai teoriei încălzirii climatice), este vorba de o creștere de doar 1,5 wați pe metru pătrat. Analiza savantei Zharkova arată o scădere de 8 wați pe metru pătrat.”

Fără îndoială că Goldman Sachs, folosindu-se de câțiva politicieni corupți, va găsi o modalitate să impună o nouă „taxă de glaciațiune”, pentru a compensa pierderea taxei pentru emisiile poluante în funcție de emisia de dioxid de carbon. Dar să nu le dăm prea multe idei în acest sens…


Citiţi şi:

Steven Mosher, om de știință: «Schimbările climatice sunt cea mai mare fraudă științifică săvârșită vreodată asupra familiei omului» 
Toate minciunile despre încălzirea globală au fost demascate (I) 

 

yogaesoteric
18 septembrie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More