Rămâne cum s-a stabilit! Forumul Economic Mondial împinge ‘Marea Resetare’ în noul videoclip, ‘Capitalismul așa cum știm a murit’

Forumul Economic Mondial (WEF) a lansat recent un videoclip care explică discuția centrală a întâlnirii din acest an a Agendei Davos: Marea Resetare.

Dacă totul se destramă, putem remodela lumea în moduri în care nu a fost posibil până acum”, spune naratorul videoclipului.
Modalități care abordează mai bine atâtea provocări cu care ne confruntăm. Și de aceea atât de mulți solicită o reinițializare excelentă.”
„Marea Restare” este efortul WEF de a regândi economia globală în urma pandemiei coronavirusului și este planificat să aducă schimbări până în 2030.
Pandemia COVID-19 a demonstrat că nicio instituție sau persoană singură nu poate aborda provocările economice, de mediu, sociale și tehnologice ale lumii noastre complexe și interdependente”, se arată pe site-ul WEF.
Pandemia a accelerat schimbările sistemice care erau evidente înainte de începerea sa.”
Prin Marea Resetare, WEF solicită „capitalismul părților interesate” pentru a reconstrui lumea după pandemie, potrivit Oxford Blue.
Potrivit WEF, capitalismul părților interesate este capitalismul „cu o doză de marxism”, pentru a elimina disparitățile observate în timpul pandemiei coronavirusului.
Videoclipul a amintit și de miliardarii care și-au mărit averea cu peste 25% de la începutul pandemiei, în timp ce 150 de milioane de oameni au plonjat în sărăcie extremă.
Capitalismul așa cum îl știm a murit”, spune Marc Benioff, CEO al Salesforce, în videoclip.
Această obsesie pe care am avut-o cu maximizarea profiturilor doar pentru acționari a dus la o inegalitate incredibilă în situația de urgență planetară.”
Marea Resetare va aborda, de asemenea, „criza climatică în curs”, accelerând eforturile de atingere a emisiilor zero, profitând de „fereastra care se micșorează rapid, pe care este nevoie să ne îndreptăm spre sustenabilitate”, a raportat Oxford Blue.
Nu, mulțumesc. Oamenii vor libertate”, a comentat utilizatorul YouTube themcfaceman. Utilizatorul K Tex a adăugat: „Da … destul de sigur că asta se numește comunism”.
Țarul climatic al președintelui Joe Biden, John Kerry, a oferit o perspectivă la evenimentul virtual al WEF din noiembrie despre faptul dacă cei care solicită o „resetare excelentă” ar putea avea sprijinul noului președinte, a raportat Fox News.
Da, [Marea Resetare] se va produce. Și cred că se va petrece cu o viteză mai mare și cu o intensitate mai mare decât şi-ar putea imagina mulți oameni”, a spus Kerry.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More