Raport al Forumului Economic Mondial recunoaște că reformele economice propuse de globaliști sunt o agendă „de sus în jos” ‒ „economia circulară” ca sistem de sclavie neofeudală tehnocratică

Un raport comun publicat de Forumul Economic Mondial (FEM) și Accenture recunoaște că economia circulară propusă este o „agenda” care „trebuie aplicată de sus în jos”, relatează The Sociable.

Potrivit raportului intitulat „Guvernarea în domeniul climei și economia circulară: un ghid pentru consiliile de administrație”:

Întrucât directorii consiliilor de administrație îndeplinesc un rol esențial în conducerea companiilor, ei este necesar să fie pregătiți să susțină și să conducă agenda circulară […] Conducerea economiei circulare este necesar să vină de la vârf și să se extindă la nivelul întregii companii.

Raportul mai arată foarte clar:

Întrucât economia circulară presupune o transformare strategică semnificativă, apelul la acțiune este necesar să fie sponsorizat de la vârful organizației.

Această tranziție sistemică cere companiilor să încorporeze circularitatea la toate nivelurile și funcțiile în cadrul organizației. Începând de la vârf, este necesar să existe o guvernare, conducere și responsabilitate clare.

Dar de ce globaliștii nealeși ‒ FEM și partenerii săi ‒ promovează agenda economiei circulare de sus în jos?

Probabil că cel mai evident răspuns este pentru ca noi să nu deținem nimic, în timp ce corporațiile ne vor impune să plătim abonament pentru servicii. Într-un articol pe site-ul FEM din ianuarie 2022 despre „modelele de afaceri bazate pe economia circulară” se menționa:

Produse ca servicii: clientul achiziționează un serviciu pentru o perioadă limitată de timp, în timp ce furnizorul păstrează dreptul de proprietate asupra produsului și rămâne motivat pentru a asigura permanent întreținerea, durabilitatea, modernizarea și repararea produsului la sfârșitul utilizării acestuia.

Conceptul de produse ca servicii din economia circulară promovează ideea ca toate produsele să devină servicii, iar corporațiile să își mențină dreptul de proprietate asupra tuturor produselor, pe care le putem doar închiria.

De fapt, cunoscuta afirmație a FEM „Nu vei deține nimic. Și vei fi fericit”, a fost inspirată de modelul de afaceri bazat pe servicii din economia circulară.

După cum a explicat pentru FEM CEO-ul Royal Philips Electronics, Frans Van Houten, în 2016:

În modelele de afaceri ale economiei circulare, doresc ca produsele să revină la mine, în calitate de designer și producător original, și, odată ce ați înțeles această idee, de ce v-aș vinde produsul dacă sunteți interesat în primul rând de utilitatea produsului? Pot rămâne proprietarul produsului și doar să vă vând utilitatea ca serviciu.

Aproape jumătate dintre directori executivi (49%) fac tranziția către modele de afaceri circulare pentru a construi reziliența lanțurilor de aprovizionare.

Pe lângă tentativa de a convinge corporațiile că modelele circulare de afaceri ar fi profitabile pentru ele, raportul menționează că economia circulară se referă și la modificarea comportamentului uman când vine vorba de modul în care călătorim, ce haine purtăm și ce alimente putem mânca ‒ toate în numele limitării „încălzirii globale”.

Potrivit raportului:

Tranziția către energia regenerabilă și implementarea măsurilor de eficiență energetică acoperă doar 55% din reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) necesară pentru a îndeplini obiectivul climatic al Națiunilor Unite de a limita încălzirea globală la 1,5°C, comparativ cu nivelurile preindustriale.

Modificarea modului în care produse precum mașinile, hainele și alimentele sunt produse și consumate constituie cheia către combaterea restului de 45% din emisii. Circularitatea constituie o pârghie esențială pentru a determina această modificare.”

Modelele de afaceri specifice economiei circulare riscă să înființeze un sistem de iobăgie neofeudală tehnocratică pe ruinele clasei de mijloc care, precum țăranii și iobagii de altă dată, nu vor putea cumpăra bunuri precum case, mașini și electrocasnice, ci doar să le închirieze de la viitorii stăpâni și vasali care vor urmări prin supraveghere digitală fiecare produs pe care l-au furnizat ca serviciu.

În urmă cu un an, cine descria economia circulară drept o agendă de sus în jos impusă de către globaliști nealeși era considerat drept „propagator de dezinformare”. Acum, respectiva agendă de sus în jos este promovată în mod deschis.

Citiți și:
Ipocrizia „economiei circulare”
Sfârșitul democrației: „Marea resetare” (I)

 

yogaesoteric
27 noiembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More