Rău venit în Evul Mediu de acum

 

Europa a ajuns să arate din ce în ce mai mult ca o reţea de feude înconjurate de ziduri apărate cu sârmă ghimpată, cu camere de supraveghere, cu drone şi cu tancuri.

Deşi se cheltuie sute de miliarde de euro pe sisteme de supraveghere şi monitorizare, pe logistică, personal şi propagandă de securitate anti-teroristă, atacurile cu centură de explozibil pe burtă şi cu Kalashnikov-ul la vedere se „întâmplă”, ca şi când ar fi un dat natural.

În urma acestor atacuri teroriste rămân şocul, tulburarea, deruta, angoasa, haosul. Oamenii afectaţi de şocul terorist caută protecţie faţă de viitoare alte atacuri, închizându-şi porţile către lume şi, fiind distraşi de la preocupările lor de zi cu zi, se concentrează pe salvarea lor şi a apropiaţilor lor. Şi, ca din întâmplare, există mereu cineva care să le vândă protecţie. Oraşele-metropolă europene au ajuns să fie închise în stil medieval, între ziduri groase de teamă, supraveghere informaţională şi ignoranţă impusă. Cei ce sunt în interiorul zidurilor achiziţionează pe bani grei iluzia că sunt „în siguranţă“.

Cetaţenii „bătrânului continent” sunt monitorizaţi permanent, panicaţi din când în când de atacuri teroriste aşa-zis spontane şi imprevizibile. Apoi sunt „răzbunaţi” cu show-uri tv cu corupţi arestaţi, sau sunt „pansaţi la sentimente” cu marşuri de „mari” politicieni şi lideri de opinie care poartă obligatoriu sloganul „Je suis..”. Nu în ultimul rând, cetăţenii europei sunt spălaţi pe creier cu ideea achiziţionată că privatizarea este soluţia finală, astfel că au ajuns să regândească „soluţii” de acum 100 de ani, când s-au lansat în două devastatoare războaie mondiale. Aceasta este o imagine a orăşenilor europeni ai anului 2016 A.D. pe care puţini, foarte puţini ar recunoaşte-o, dar care ar sări în ochi unui om care tocmai ar fi ieşit din întunecatul Ev Mediu.

Cine câştigă din această stare de lucruri şi din această goană inconştientă dupa protecţie? Cei 0,1% din populaţie care deţin 99% din resursele planetei.

În spatele pâclei generate de terorism, gestionarii crizei financiare (care sunt şi autorii săi culpabili, ţinuţi iresponsabili de aceiaşi constructori ai zidurilor medievale de mai sus) se ocupă intens cu privatizarea resurselor. Pe ordinea lor de zi se află liberalizarea iraţională a tot ceea ce este de interes public, reducerea costurilor pentru sănătatea publică, educaţia şi, desigur, trecerea pierderilor pe contul populaţiei.

Gestionarii crizelor nici măcar nu mai sunt supuşi scrutinului public. Ei se „sanctifică” în interiorul structurilor oculte, anti-democratice, de supraveghere macroprudenţială.

Adevărata cauză a teorismului nu este islamismul. Dacă în moscheile sau geamiile europene este propovăduit jihadul, atunci poate că ultra-eficienţii agenţi secreţi ar trebui să identifice din timp aceste şcoli ale furiei, mâniei şi răzbunării şi să le destructureze.

Dacă propovăduitorii terorismului sunt finanţaţi ca să convingă cât mai mulţi dezaxaţi să se arunce în aer pe aeroporturi sau stadioane în căutarea raiului celor 72 de fecioare pregătite să le facă nemurirea fericită, atunci poate că ar fi bine ca, corporaţiile care generează sau rulează aceşti bani să fie închise şi managerii lor băgaţi în puşcărie pe viaţă. Sunt private bankers (bancheri privaţi), consultanţi, avocaţi, manageri de fonduri de investiţii care ar putea fi întrebaţi cam cine sunt beneficiarii reali ai acestor bani.

De altfel, terorişti sunt şi alţi ultra-religioşi, cum ar fi Tigrii tamili din Sri Lanka, precum şi „civilizaţii albi” de teapa norvegianului Andres Brejvick. El este cel care a ucis vreo 80 de tineri lipsiţi de orice apărare pe motive fasciste, iar acum stă într-o închisoare norvegiană foarte atentă cu drepturile sale de om. Nu se ştie cum se face că albii europeni şi americanii din Ku Klux Klan au drepturi ale omului, dar în România drepturile cetăţenilor sunt un „lux teoretic”.

Având în vedere că Daesh ucide de sute de ori mai mulţi musulmani decât europeni, aceasta înseamnă că nemernicia lor nu are ţintă naţionalistă sau religioasă.

Adevărata cauză a terorismului este inegalitatea economică.

În lumea de azi e prea multă inegalitate. Ceea ce trăim e chiar mai rău ca în feudalism – măcar atunci, în urmă cu 250 de ani, oamenii ştiau că lumea e împărţită în bogaţi şi săraci, în oameni liberi şi sclavi, în iobagi şi moşieri. Lumea aceea, în mare măsură, accepta această stare de lucruri ca fiind „de la Dumnezeu lăsată”. Lumea noastră este, însă, construită pe principiul că oricine poate fi bogat sau înstărit dacă munceşte, dacă merită, dacă are valoare sau dacă creează valoare. Inegalitatea crescândă a lumii actuale nu mai încape în modelul cultural al prezentului şi, cu siguranţă, nu are loc în viitorul apropiat. De aceea, inegalitatea în creştere determină reacţii psihologice violente, explozii ale mâniei şi răzbunării, teroare şi război.

Unul dintre exemplele cele mai vizibile de inegalitate îl reprezintă locurile VIP/first class în avion şi pe stadion. La clasa economy, din ce în ce mai strâmtă şi mai scumpă, trebuie să se înghesuie average people (oamenii obişnuiţi). La first class, însă, condiţiile sunt hiper, ultra, mega confortabile, dar acele locuri costă de 3-4 ori mai mult. Trebuie să îţi permiţi să călătoreşti acolo.

La fel e şi în sistemul sanitar. La fel e şi în învăţământ. La fel e şi în justiţie. Cât va mai dura această stare de iobăgie? Nu prea mult. Oamenii se vor revolta. E o chestiune de timp.

Statul, indiferent că e vorba de SUA, Japonia, China, Brazilia, India sau de statele membre UE, susţine privatizarea profitului şi socializarea pierderilor. Aşa ceva nu poate continua. Averile acumulate în exces de overlords (stăpânii) miliardari ai sistemului se vor fărâmiţa sau aneantiza, căci vor fi aruncate în aer. Primenirea sau sporirea acestor averi are nevoie de muncitori şi de clasa de mijloc. Nu miliardarii creează locuri de muncă, muncitorii şi clasa de mijloc creează averi.

Ca să nu ne întoarcem în anul 1800, trebuie reinstaurat echilibrul, iar distribuţia resurselor şi/sau a pierderilor să fie re-umanizată.


Citiți și:

Guvernul francmasonic mondial nu e total învăluit în mister. Cine refuză să facă parte din acest sistem universal nu va avea dreptul să trăiască

Se pregăteşte mai pe ascuns, mai la vedere pulverizarea României

Sfârşitul inevitabil al capitalismului şi naşterea statului poliţienesc global
 

 

yogaesoteric
27 mai 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More