Război total sau blat ca la carte?

Debusolat de situația foarte proastă de pe front și de lipsa de reacție a celor 50 de aliați de la Ramstein, președintele Zelenski a pus pe tapet, pentru prima dată, varianta aparent stupidă potrivit căreia atacul asupra Ucrainei ar fi fost demarat în urma unor discuții între serviciile secrete ruse și americane. Cu alte cuvinte, un blat ca la carte, menit să aducă o serie de câștiguri fabuloase Statelor Unite și Rusiei. Cu victimele de rigoare asumate de Kremlin.

Așa cum arată situația astăzi, ar fi de preferat ca Zelenski să aibă dreptate. Pentru că alternativa duce la un război inevitabil cu rușii, din care toată lumea va avea de pierdut. Inclusiv marile puteri.

Cu pași mici și deloc șovăielnici, Occidentul ghidat de Statele Unite împinge Rusia către un răspuns suficient de dur încât să declanșeze WWIII. Președintele Putin a fost limpede în cele mai recente declarații: rachetele cu rază lungă de acțiune (teoretic puse la dispoziția lui Zelenski) sunt manevrate de „specialiști înalt calificați” din statele NATO, iar operarea acestor arme se realizează prin intermediul sateliților spion occidentali. „Aceste misiuni contra ţintelor ruseşti nu sunt pregătite de soldaţi ucraineni, ci de reprezentanţi ai ţărilor NATO”, a subliniat Putin.

Prin urmare, atingerea țintelor militare de pe teritoriul Rusiei înseamnă un atac direct al NATO asupra rușilor. Un act clar de război.

Putin a declarat fără să tresară că „vor fi consecințe grave”. Astfel de atacuri nu vor rămâne fără răspuns. Iar direct vizate vor fi țările UE din proximitatea Ucrainei.

Reacția Kremlinului vine pe fondul declarațiilor iresponsabile ale lui Jens Stoltenberg și ale președintelui francez Emmanuel Macron, care au dat undă verde pentru o nouă escaladare a conflictului. De data asta suficient de gravă încât să provoace răspunsul dur al Moscovei. Iată ce spune Macron, după discuții cu cancelarul Scholz: „Este necesar să le permitem ucrainenilor să neutralizeze siturile militare de unde sunt lansate rachetele, dar nu și alte ținte civile sau militare. Nu escaladăm făcând aceasta”.

Bineînțeles, de unde atâta escaladare?! E doar un alt pas către inevitabila lovire a unui stat membru NATO de către ruși.

Comportamentul politicienilor globaliști aflați în zona de influență a Casei Albe arată la prima vedere că scopul Statelor Unite este provocarea Rusiei până în punctul declanșării conflictului cu NATO. În ideea că Moscova va evita, totuși, să folosească arsenalul nuclear.

Iată un pariu extrem de riscant.

În atari condiții, preferabil ar fi ca totul să facă parte dintr-un scenariu mai amplu – cel pomenit de Zelenski. Un scenariu profitabil atât pentru SUA, cât și pentru Rusia, din motive arhicunoscute. Americanii vând armament și energie într-o veselie, însă la fel procedează și rușii în spațiul BRICS. În plus, ultimii vor rămâne cu un teritoriu de mărimea Bulgariei în plus după ce ostilitățile se vor termina, iar Zelenski va intra într-un program de protecție a martorilor (în cel mai fericit caz).

Situația nu va rămâne în ceață la nesfârșit. Vom afla varianta corectă probabil mai devreme decât ne așteptăm.

Voi ce credeți, va fi un conflict devastator? Sau rușii și americanii își vor da mâna în spatele scenei pentru a culege roadele, fiecare în zona lui de influență?

Autor: Adrian Onciu

Citiți și:
România, culoar de transport pentru livrările de armament către Ucraina
Adrian Onciu: Să trăiți! România devine bază militară

 

yogaesoteric
11 iunie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More