Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea „Explozia brândușei”
Știrea că „Rusia bombardează masiv Kievul” nu i-a luat prin surprindere pe oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul casus belli?
Se știe din istorie că, în anumite faze ale războaielor, forțele oculte lansează bombe de distrugere în masă, în vederea declanșării emoțiilor colective. Atacul terorist din sala de spectacole Crocus (brândușa) din Moscova, soldat cu moartea a 180 de civili, provoacă discuții pe mai multe ipoteze. Cine a fost interesat de escaladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina? Să se fi trezit ursul din bârlog și n-a găsit mierea sau îl mănâncă pielea pe bătrânul Occident?
Dacă inițiatorul dezastrului e incert, cert este că cineva a provocat diversiunea pentru escaladarea tensiunii dintre NATO și Rusia. Așa cum am mai spus, Ucraina nu este decât un proxy militar.
Războiul ruso-ucrainean se cam încheiase. În plină primăvară, intrase în faza de îngheț. Rusia își luase teritoriile râvnite: Donbasul, Crimeea și Lugansk. După cucerirea orașului strategic Avdiivka, armata de ocupație are „deschisă autostrada,” în limbajul militar. Mai precis, calea spre o invazie cu tancuri spre Kiev e liberă. De ce ar fi fost interesat Putin să producă o catastrofă la el în bârlog?
Unui terorist i s-a tăiat urechea și i s-a dat să o mănânce
Toți cei patru teroriști au fost prinși de serviciile secrete ale Moscovei, la granița cu Ucraina. Scena tăierii urechii unuia dintre atentatori și punerea bucății de carne-n gura acestuia este o acțiune ritualică. Un semnal că vor fi chinuiți să spună tot.
Chestiunea cu „ISIS și-a revendicat atacul” e la capitolul „file de poveste”. Se știe cum funcționează armata Statului Islamic – pe statele de plată ale diferitelor puteri mondiale. Stârnesc jihadul doar pe bani. Zilele trecute, Donald Trump a sugerat că Statul Islamic e o creație americană. Nici nu putea fi altfel.
Ar fi fost interesat Putin să-și știrbească încrederea? Să-și vulnerabilizeze poporul? Sau a urmărit să-și mobilizeze armata pentru o fază nouă a războiului din Ucraina, stat tot mai slab și cu o armată în disoluție?
Să ne reamintim că ceva neobișnuit s-a petrecut cu două săptămâni înainte de atacul jihadist de la Crocus. Ambasada SUA a avertizat că se pregătesc atacuri teroriste la Moscova, fără ca ambasadorul Rusiei de la Washington să primească uzualele înștiințări oficiale.
Faptul că la doar câteva minute după catastrofa umană care a dus la uciderea a 180 de civili, consilierul pe probleme de securitate al lui Volodimir Zelenski a ieșit public să spună că Ucraina nu e implicată – ne duce cu gândul la semnificația expresiei franțuzești: „qui s’excuse s’accuse” (cine se scuză se acuză). Dacă mai punem la socoteală și nervozitatea liderului de la Kiev, care i-a făcut gunoaie pe adversari, plimbatul rachetei balistice peste teritoriul Poloniei, timp de 30 de secunde, ridicarea bombardierelor ruse asupra Kievului, Odesei, Mihailovului și atacurile asupra Lvovului, corul occidental al acuzării liderului de la Kremlin că și-a organizat atacul armat, toate duc la o singură concluzie: nimic nu va mai fi ca înainte. Se intră într-o nouă fază, mult mai dură, a războiului! Asistăm la etapa, numită generic: Operațiunea „Explozia brândușei”.
Zilele trecute sistemul energetic național al Ucrainei a primit lovituri crâncene.
Nu întâmplător, s-a lansat zmeul trimiterii de soldați europeni în Ucraina. Oare puzderia de articole din presa occidentală despre vârsta medie a soldaților ucraineni de pe front, de 42 de ani, și al refuzului tinerilor de a se înrola, reprezintă o prevestire a intrării în faza celui de-al treilea război mondial?
Macron a pregătit clătite cu carne pentru vegani?
Știind obediența sa nord-americană, ieșirea lui Macron, cu nevoia de trimitere a soldaților din țările Uniunii Europene în Ucraina, a avut rolul de a testa nivelul de favorabilitate al implicării pe teritoriu străin.
Sper că e clar pentru toată lumea că, în momentul în care NATO dă Ordinul „Treceți frontiera!” – umanitatea se va angaja în al treilea război mondial! Pentru ce? Ca Unchiului Sam să i se tureze industria de armament, rafinăriile să duduie și să-și vândă scump GPL-ul?
Vizita lui Obama la Londra și întâlnirea sa cu Rishi Sunak, înainte de atacul terorist din capitala Moscovei, pare suspectă. Se știe că britanicii, în întreaga istorie a secolului trecut, au executat toate dispozițiile militare venite de la Washington.
Cititorii istoriei cunosc că Franța Imperială și Germania nazistă și-au lăsat osemintele prin Rusia. Nicio conștiință lucidă nu poate spera ca Occidentul să cucerească Moscova. Cum să crezi așa ceva?
Am mai spus-o și o repet: războiul dintre Rusia și SUA, de pe teritoriul Ucrainei, este pentru hegemonie.
Doctrina Brzeziński: împreună cu Ucraina, Rusia este o putere mondială, fără Ucraina, o putere regională
Marele strateg geopolitic al mai multor președinți americani, Zbigniew Brzeziński, creatorul ideii de cordon de securitate dintre NATO și Rusia (sau brâu de securitate, cum îi place doamnei profesoare Alba Iulia Popescu), a postulat în timpul beției de la Casa Albă, cu prilejul căderii URSS: „O Rusie împreună cu Ucraina va fi o putere mondială, una fără Ucraina – o putere regională”. Aici e schepsisul întregii lupte, bonusurile pentru terenuri și afaceri pe bani de nimic sunt pentru profitorii războiului.
Când nemții au intrat în Banat, pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldații le dădeau țăranilor crenvurști și ciocolată Wonka în schimbul laptelui rechiziționat, când au venit rușii, sătenii se bucurau dacă scăpau cu viață. Doar cine nu l-a citit la timp pe Sven Hassel riscă să devină penibilul susținător al războiului împotriva Rusiei.
Pretextele declanșării războaielor mondiale au fost îndelung pregătite. Fiindcă uciderea lui Franz Ferdinand, Prințul Moștenitor al Austro-Ungariei, la Sarajevo (moment declanșator al Primului Război Mondial), încă mai tulbura memoria colectivă, Hitler i-a cerut lui Himmler, în vara anului 1939, să pregătească o nouă diversiune, fiindcă anexele Pactului Ribbentrop-Molotov nu puteau fi publicate. Astfel, au fost îmbrăcați deținuți de drept comun în uniforme poloneze și puși să atace postul de radio Gleiwitz. Acesta a fost al doilea casus belli semnificativ din istoria umanității.
Să fie Crocus cel de-al treilea?
Vocile lumii
Comportamentul de care au dat dovadă teroriştii în timpul atacului terorist de la Moscova nu seamănă cu cel al membrilor ISIS, a declarat Daniel Davis, realizatorul emisiunilor de pe canalul Daniel Davis/Deep Dive. El se bazează pe propria experiență de luptă în Afganistan și Irak. Membrii ISIS cred în ceea ce fac, sunt „gata să-și sacrifice viața” de dragul ideii. Ei nu ar ucide niciodată pentru bani, precum cei reținuți pentru atacul terorist de la Moscova, plus că nu s-ar lăsa prinși nici morți, este convins Davis, potrivit Flux24.ro.
Autor: Marius Ghilezan
Citiți și:
Atac terorist la Moscova: Urma tadjică duce la britanici. Londra a scos schelete vechi din dulap
Conflictul din Ucraina a fost doar începutul. Ce spune Vladimir Putin despre al Treilea Război Mondial
yogaesoteric
2 aprilie 2024