Reacţia Oliviei Steer după ce i-a fost retras trofeul primit la «Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate»

 

Olivia Steer, cunoscută pentru poziţia sa antivaccinare, a scris pe Facebook că Aqua Carpatica i-a şantajat pe organizatorii de la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate” pentru a-i retrage premiul pe care îl primise cu câteva ore în urmă. Ea a criticat brandul şi a subliniat că „revocarea premiului nu e o pierdere personală. Ba, dimpotrivă!”.

Olivia Steer a fost premiată la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate” (aprilie 2018) pentru „rolul său activ în societate”. Totuşi, câteva ore mai târziu, organizatorii i-au retras trofeul după ce în spaţiul public a izbucnit un scandal, iar unul dintre sponsorii principali ai evenimentului, Aqua Carpatica, a ameninţat că îşi va retrage sprijinul şi finanţarea pentru gală.

„Înţeleg că Aqua Carpatica a fost singurul, dintre sponsorii Galei, care a cerut anularea premiului ce mi-a fost oferit de către Asociaţia pentru o Viaţă Sănătoasă din România, şantajând organizatorii că, în caz contrar, îşi retrage finanţarea.

Motivul invocat sună așa: «Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viaţă sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre şi valorile susţinute de Olivia Steer», a spus Jean Valvis.

Găsesc amuzată că sentimentele care îl animă azi pe Jean Valvis au o reciprocitate veche de mai bine de 7 ani: căci aceeaşi incompatibilitate crasă o sesizam şi eu într-un articol de pe blogul meu, din aprilie 2011, în care făceam publice nişte măsurători ale apelor de pe piața din România, realizate cu un TDS-metru. Am aflat atunci prin testări personale tot ce aveam nevoie să aflu despre Aqua Carpatica, motiv pentru care în toţi aceşti ani am refuzat constant să consum acest produs, de dragul rinichilor mei.

În plus, scandalurile răsunătoare prin care a trecut brandul Aqua Carpatica privind nitrații în concentrații mai mari decât cele declarate în reclama pentru apa comercializata sub sloganul de «cea mai pură» sau împrumutul fără drept al designului sticlei, după cel al unei firme sârbeşti (proces pierdut de Valvis în 2016, în primă instantă, la Tribunalul București, pentru încălcarea dreptului de proprietate intelectuală) nu m-au ajutat să-mi schimb părerea nici despre apa lor, şi nici despre «valorile brandului» cu care se mândreşte azi Jean Valvis.

Cu alte cuvinte, revocarea premiului nu e nicio pierdere personală. Ba dimpotrivă!”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Citiți și:

Olivia Steer dezvăluie concluziile unui nou studiu ştiinţific: Mercurul din vaccinuri provoacă autism!

Pericol pentru sănătate: particule de plastic descoperite în sticlele de apă îmbuteliată în nouă țări de pe glob

 

yogaesoteric
12 ianuarie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More