Regizorul Cristi Puiu a refuzat să poarte masca în public la TIFF: «Puterea ne tratează ca pe nişte vite»


„Au existat nişte oameni indisciplinaţi în România, în decembrie ᾿89, care au spus nu dictaturii”


Invitat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, regizorul Cristi Puiu a ţinut să dea o lecţie de moralitate oamenilor înainte de ecranizarea filmului Malkrog, afirmând că este inuman să te uiţi la o proiecţie de 200 minute cu masca de protecţie pe figură. Mai mult, în momentul în care a fost invitat pe scenă, a intrat cu masca în mână, refuzând să o poarte chiar dacă organizatorii i-au cerut acesta.

Regizorul a făcut referire şi la Revoluţia din 1989, spunând că „au existat nişte oameni indisciplinaţi în România, care au spus NU dictaturii”. Cristi Puiu a ţinut să-i roage pe oameni să plece când simt că nu mai rezistă să stea cu masca de protecţie, moment în care câteva persoane din public au început să-l aplaude, potrivit Cluj 24.ro.

Discursul integral ţinut de Cristi Puiu:
„Am înţeles că de mâine se poartă masca de protecţie în aer liber la Cluj. Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Este un film de 200 minute. Să staţi cu masca pe faţă şi să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Vă rog să plecaţi când simţiţi că este necesar să ieşiţi. Când nu mai suportaţi, să plecaţi. Vă rog foarte mult!

Dacă dumneavoastră sunteţi astăzi aici şi vă uitaţi la un film, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie ᾿89 care au spus NU dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil. Oamenii la Cluj sunt disciplinaţi şi atenţi la aceste detalii (cu referire la normele de distanţare socială), dar orice abuz e necesar să fie amendat. Dacă nu o faceţi dumneavoastră, prin vot de această dată, nu o face nimeni.

Respect distanţarea socială şi port masca de fiecare dată când intru într-un spaţiu închis, dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă că o să mergeţi în mâini, pe Eroilor.”

Citiți și:

Dan Puric: «Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu»

Există cipuri în măşti, dar cu ce scop? Explicaţiile «liniştitoare» sunt doar pentru cei daţi cu șmirghel pe creier

Și dacă măștile nu doar că nu ajută, dar chiar dăunează? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei

 

yogaesoteric
13 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More