Regulile anti-covid: Ieși din casă o dată pe săptămână și nu vorbești pe stradă

Pe motiv că Sistemul Național de Sănătate este copleșit, guvernul de la Londra intenționează să înăsprească restricțiile anti-covid. Regulile anti-covid din Marea Britanie sunt deja draconice. Însă noile măsuri preconizate de guvern sunt de-a dreptul terifiante.

Se intenționează ca oamenilor să li se interzică să-și vorbească pe stradă sau în supermarketuri. Sau să li se permită să iasă din casă doar o dată pe săptămână.
Într-o declarație de presă, șeful campaniei de vaccinare, Nadhim Zahawi, a recunoscut: „Revizuim toate restricțiile”.

„Oamenii găsesc pretexte”

sursă guvernamentală a declarat pentru Daily Telegraph că actuala regulă, care permite întâlnirea cu o singură persoană din altă gospodărie, să facă exerciții fizice, „este folosită ca un pretext de oameni să iasă la o cafea cu prietenii”, și probabil va fi eliminată. Sursa a mai adăugat că guvernul Boris Johnson vrea să se „asigure că oamenii nu își folosesc imaginația pentru a interpreta regulile cum vor ei”. Potrivit acelorași informații, se preconizează și creșterea amenzilor, de la 200 la 500 de lire sterline.

Dezvăluirile privind regulile anti-covid ce intenționează să fie adoptate vin după o sumedenie de incidente între poliție și oameni pe stradă. O înregistrare video arăta polițiști arestând persoane care mergeau, erau așezate pe bancă sau beau cafea afară. După ce imaginile au devenit virale, poliția a declarat că totul este o înscenare a „manifestanților anti-carantină”.

Alte două femei au fost interogate și amendate de poliție pentru că se plimbau într-o zonă aflată la 7 kilometri de domiciliu. Deși aceasta nu contravine restricțiilor anti-covid. Poliția le-a spus femeilor că paharele de cafea din mâna lor constituiau un „picnic”. Alte înregistrări arătau polițiști stând la un bar și bând cafea, persoana care filma întrebându-i de ce nu respectă regulile.

Într-un alt incident, un cuplu cu un copil și un căruț a fost amendat de poliție în centrul Birminghamului pentru că treceau pe acolo.

Însă, probabil, cel mai scandalos caz este cel al unei familii din Scoția, arestate de poliția care i-a intrat cu forța în casă. „Organele” fuseseră informate de un vecin că sunt „prea multe persoane în interior”.

Bulgării ilegali

Un post local de poliție a postat un mesaj indignat pe Twitter despre „2 rapoarte că au fost aruncați bulgări de zăpadă”. Mesajul a fos șters ulterior.

Încă de la începutul anului a avut deja loc o înăsprire a restricțiilor și a comportamentului polițienesc. Astfel, polițiștii au primit ordin să oprească oamenii pe stradă și să-i amendeze pe loc, dacă nu pot oferi o explicație legală. De asemenea, poliția a anunțat că va viza în special „manifestațiile anti-carantină și anti-vaccin“.

Poliția a cerut puteri sporite pentru a putea pătrunde cu forța în casele oamenilor, în cazul suspiciunilor de încălcare a restricțiilor. Evident, fără ordin judecătoresc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More