Reportaj amplu despre Tabăra spirituală yoghină de vacanță Herculane 2013

În fiecare an, mii de yoghini din toată lumea vin în România pentru a participa la taberele yoghine, atraşi în primul rând de atmosfera euforică, plină de efervescenţă spirituală care le caracterizează. Tabăra spirituală de la Băile Herculane de anul acesta nu a fost o excepție. Yoghinii au avut parte de un program bogat cu conferinţe inedite pe diverse teme spirituale, spirale și exemplificări spirituale cu o tematică variată.
Taberele yoghine de vacanţă organizate în România de Şcoala de yoga MISA sunt la ora actuală unice pe această planetă, atât prin evenimentele incluse în program, cât şi prin numărul mare de fiinţe umane care participă, pline de entuziasm, la ele. Ele indică deja că profeţiile indianului Sundar Singh despre România – că această ţară va avea un rol esenţial în trezirea unei noi spiritualităţi planetare, autentice – se vor realiza. Astfel, fiecare dintre cei care vin în aceste tabere are şansa de a lua parte activ şi plin de dăruire la acţiuni spirituale de mare anvergură, contribuind în felul acesta în mod direct la evoluţia spirituală a umanităţii şi a planetei Pământ.
 

 

Nicio zi ploioasă nu a înnourat tabăra de anul acesta din Băile Herculane. Participanții au avut parte numai de zile însorite, unele chiar toride. În peisajul mirific al stațiunii, pe platou sau în sălile de conferințe, însuflețiți de evenimentele spirituale din program, participanții s-au umplut de bucurie și de avântul spiritual atât de specific acestor manifestări de excepție.

Tabăra a început, într-o stare de efervescență specifică, cu meditația specială, deja consacrată, de Manifestare, energizare și expansionare a câmpului subtil sferic, preponderent euforic, spiritual al taberei. S-a realizat apoi Consacrarea către Dumnezeu, în mod total şi necondiţionat, a fructelor tuturor acţiunilor benefic integrate ce vor fi realizate de către toți participanții în cadrul acestei tabere spirituale yoghine de vacanţă. În continuare a fost prezentată tematica taberei și astfel a demarat itinerariul spiritual de la Herculane de anul acesta.
În cadrul modalităților spirituale prezentate și practicate la manifestările Școlii de yoga MISA, un loc aparte îl ocupă acelea care se referă la comuniunea cu Dumnezeu. Noi avem convingerea că lumea va deveni cu adevărat mai bună, doar dacă din ce în ce mai mulți oameni se vor întoarce către Dumnezeu, că relația intimă cu Dumnezeu ar trebui să fie pentru fiecare ființă umană nucleul vieții sale sufletești! Dumnezeu nu „aparține” doar religiilor!

Yoga este o cale spirituală autentică care se adresează ființei umane în ansamblul său, răspunzând inclusiv nevoilor spirituale profunde ale acesteia. De aceea, alături de posturi yoghine și alte tehnici yoga care se învață la cursuri (inclusiv meditația yoghină), numeroase conferințe din cadrul taberelor yoghine au ca subiect aspecte mistice și metafizice legate de atributele și ipostazele dumnezeiești, pe care le putem aprofunda prin meditații, invocații sau rugăciune.
Astfel, Atributele Dumnezeiești au avut un loc central în tematica taberei de anul acesta. Acestea au fost prezentate teoretic, iar apoi exemplificate în cadrul meditațiilor susținute subtil-telepatic de către profesorul yoga Gregorian Bivolaru. S-au realizat exemplificări de conştientizare intensă, amplă şi profundă, în universul lăuntric al fiecăruia, a energiei subtile, sublime, tainice a mai multor atribute dumnezeiești: Atributul Dumnezeiesc al Instantaneităţii Divine, al Perfecţiunii şi Infailibilităţii divine, al Simultaneităţii Divine, al Binelui Divin, al Legământului Divin, al Transfigurării Divine, al Hrănirii Divine Reciproce, al Mulţumirii Divine, al Sublimării Divine, al Erosului Divin, al Simplităţii Divine, al Clipei Divine, al Eliberării Spirituale, al Imobilităţii Divine, al Sintezei Divine. În felul acesta, participanții au avut șansa minunată de a intra în comuniune cu Dumnezeu și de a-L cunoaște și recunoaște în interiorul ființei lor prin intermediul atributelor Sale divine.

În cadrul taberei au fost invocate și anumite ipostaze dumnezeiești care ni l-au revelat pe Dumnezeu deopotrivă suveran atotputernic și binefăcător generos, cel care judecă și cel care iartă, cel care revelează cunoașterea autentică, dar este totuși pentru totdeauna misterios și de nepătruns… Ipostazele dumnezeiești revelate de Arhanghelul Gabriel și exemplificate prin meditații de profesorul yoga Gregorian Bivolaru sunt tot atâtea „chipuri” complexe în care noi Îl putem privi pe Dumnezeu și ne putem raporta la El într-un mod care este inteligibil, complet și coerent.
Pentru ființa umană care își deschide sufletul față de Dumnezeu și aspiră să aprofundeze cunoașterea manifestărilor Sale tainice, revelarea atributelor și a ipostazelor dumnezeiești oferă tot atâtea chei ezoterice și modalități extrem de eficiente de a explora diferite fațete ale naturii misterioase a lui Dumnezeu.

Marele zeu INDRA și marele Avatar KRISHNA sunt deja prezențe divine constante în cadrul taberelor spirituale yoghine, prin meditațiile care sunt realizate de către cei care au fost inițiați în MATRA-ele specifice de comuniune cu aceste ființe spirituale excepționale.
Aspirațiile yoghinilor care participă la taberele spirituale organizate de MISA se îndreaptă în fiecare an către spiritualizarea globală a ființei, ridicarea nivelului de vibrație, deschiderea minții și a sufletului către realitățile subtile minunate ce există dincolo de universul fizic, material, aprofundarea cunoașterii de sine prin trezirea în propriul univers lăuntric a unor rezonanțe minunate, sublime înălțătoare, divine ce sunt catalizate prin tehnicile și procedeele spirituale yoghine abordate în cadrul acestor tabere și în cadrul cursurilor de yoga.
Taberele spirituale anuale prezintă adeseori, uneori în premieră, procedee spirituale inedite. Anul acesta yoghinii au realizat împreună Tehnica de conştientizare şi pătrundere gradată în inima spirituală a fiinţei – Floarea albastră, Procedeul spiritual colectiv de invocare a Graţiei specifice a Regelui Lumii din Shambala şi a divinităţilor principale ale tradiţiei spirituale Kalachakra pentru crearea unui climat de pace şi spiritualizare planetară, deja binecunoscutele spirale Yang urmate de inducţia stării de eliberare spirituală prin miracol divin și de ruga colectivă adresată lui Dumnezeu Tatăl pentru ajutorarea planetei Pământ.

 

 

În noaptea de Înviere, platoul Coronini arăta precum o catedrală în aer liber, luminat de miile de lumânări care au fost aprinse de yoghinii ce au meditat pe munte pentru a intra în comuniune spirituală profundă prin intermediul evocării în AKASHA cu Momentul Învierii Domnului nostru Iisus Christos. Sărbătoarea Învierii a fost celebrată de yoghini cu ouă roșii și cozonaci ce au fost oferite cu generozitate tuturor participanților de către organizatorii taberei.

Un loc aparte a fost acordat în cadrul acestei tabere civilizaţiilor extratereste benefice. Profesorul yoga Gregorian Bivolaru a prezentat (într-o înregistrare audio) o conferință specială despre ajutorul nebănuit pe care aceste civilizații l-au acordat planetei noastre în decursul timpului. A urmat apoi manifestarea la unison a unei stări profunde de recunoştinţă atât faţă de Dumnezeu Tatăl, cât şi faţă de extratereştri benefici pentru ajutorul salvator pe care l-au oferit planetei Pământ în data de 15 februarie, apoi o meditație de recunoştinţă față de Supremul Consiliul Galactic și manifestarea recunoştinţei față de civilizaţia extraterestră benefică ce a intervenit în mod salvator cu această ocazie şi a făcut să fie sfărâmat respectivul meteorit înainte ca acesta să impacteze scoarţa planetei noastre (Terra).
În ultimii ani, civilizaţiile extraterestre benefice şi-au făcut de mai multe ori simţită prezenţa, în cadrul taberelor de vacanţă de la Herculane şi Costineşti, prin apariţia unor OZN-uri pe cer în timpul manifestărilor yoghine.

Din programul taberei nu au lipsit nici spectacolele spirituale artistice. Între acestea s-a numărat spectacolul de muzică ezoterică susţinut de grupurile de muzicoterapie din România, dar şi din Europa, un spectacol de muzică sacră cu boluri tibetane şi spectacole de dans şi teatru iniţiatic, momente de divertisment, voie bună și umor. La fiecare manifestare artistică sala de spectacol s-a umplut până la refuz. Sufletele participanților au vibrat la unison cu sufletele celor de pe scenă, trăind împreună bucuria de a participa la astfel de spectacole artistice deosebite care îți înalță și îți încântă sufletul.
Ca în fiecare tabără, programul de anul acesta de la Herculane a inclus o exemplificare excepțională în cadrul căreia profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a susținut telepatic inducția stării benefice de transă romantică. Sute de yoghini au participat la această exemplificare.
 
Și anul acesta participanții au putut beneficia de un moment de polarizare a celor două forțe esențiale ale vieții – masculinul și femininul. O zi de conferință pentru bărbați – zi în care femeile realizează o meditație în spirală YIN, la unison cu bărbații care participă la conferință – şi o zi de conferință pentru femei – timp în care bărbații realizează o spirală YANG pe platoul deja faimos al stațiunii, la unison cu femeile aflate la conferință. Fiecare dintre aceste două zile este un prilej de aducere-aminte a întregirii ființei noastre, a faptului că fiecare avem în noi ambele aspecte, masculin și feminin, și că avem nevoie de amândouă pentru a percepe în noi Unitatea și Forța Dumnezeiească. Așa cum este deja cunoscută celor care participă de mai mult timp la taberele organizate de şcoala de yoga MISA, vorbim despre starea androginală – ceea ce pentru unii pare poate doar o legendă, un mit, aici devine o realitate tainică, puternică și pe deplin accesibilă tuturor.

Aşa se face că graniţa între lumea femeilor şi a bărbaţilor, impusă de stereotipurile inoculate de societate, de educaţie şi de mass-media, începe să se dărâme bucată cu bucată, iar în locul ei se construieşte un pod maiestuos, ridicat de forţa transfigurării.
Români, maghiari, israelieni, germani, austrieci, britanici, italieni, spanioli, greci, danezi, finlandezi, suedezi, bosniaci, ruşi, cehi, precum şi yoghini de alte naţionalităţi şi-au dat mâna şi şi-au înălţat sufletele împreună în meditaţie şi rugăciune în deja tradiționala spirală de comuniune cu sufletele popoarelor reprezentate de yoghinii prezenţi în tabăra de la Herculane 2013. 
Din profunzimile inimilor lor, yoghinii s-au rugat lui Dumnezeu să ajute planeta Pământ să realizeze cu succes ascensiunea într-un nou ciclu al evoluţiei ei, SATYA YUGA.
La finalul spiralei s-a realizat o meditaţie de comuniune cu sufletul planetei.
 
Intinerariul spiritual de la Herculane de anul acesta s-a încheiat, așa cum se cuvenea, cu o meditație de recunoştinţă profundă, amplă şi umilă faţă de Dumnezeu Tatăl, pentru tot ceea ce El ne-a dăruit în cadrul acestei tabere, pentru toate trăirile minunate și darurile spirituale excepționale.

Pentru mai multe impresii despre această tabără spiritual vă invităm să vizitați http://misayogacamps.net/category/herculane/.

Unele dintre evenimentele taberei (care au fost redate live) pot fi vizionate pe http://misatv.ro/.

Citiţi şi:

Ecouri favorabile în presa românească despre Tabăra yoghină de anul acesta de la Herculane

În tabăra de la Herculane din acest an, am trăit un mare miracol


yogaesoteric
4 iunie 2013

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More