Rezerva Federală intensifică tipărirea de dolari

Banca Centrală a Statelor Unite, Federal Reserve, şi-a anunţat intenţia de intensificare a tipăririi de monedă, pentru a susţine relansarea economică a ţării, lansând din ianuarie 2013 un nou program de răscumpărare de obligaţiuni ale Trezoreriei americane pe termen lung, scrie AFP.
 
Conceput pentru a înlocui „Operation Twist“ prin care Fed a majorat maturitatea medie a portofoliului său de titluri americane de stat, acest nou program va fi realizat iniţial în ritmul a 45 de miliarde de dolari pe lună, precizează Fed, într-un comunicat.

Pe de altă parte, Fed a declarat că dobânda de intervenţie va rămâne în actualul interval de variaţie, stabilit în urmă cu patru ani, atâta timp cât şomajul se păstrează peste pragul de 6,5%, cât perspectivele de inflaţie pe termen mediu nu vor devia cu mai mult de o jumătate de punct în raport cu obiectivul Băncii Centrale Fed (2,0%) şi cât „aşteptările de inflaţie pe termen mai lung rămân bine ancorate”.

Sursa: hotnews.ro

Citiţi şi:
Creierul diabolic din umbră: faţa ascunsă a globalizării
Ce se ascunde în spatele crizei planetare

yogaesoteric
2 august 2015 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More