Richard Dawkins ne îndeamnă cu insolență să consumăm carne umană pentru a depăși «tabu-ul» canibalismului

Încă o dovadă că ateism = satanismAteul deja profesionist Richard Dawkins continuă să forțeze în mod dement nota împotriva unei lumi „amăgite-de-Dumnezeuˮ, propunând ideea că, de fapt, consumul „cărniiˮ umane ar putea ajuta societatea actuală în depășirea „tabu-uluiˮ contra canibalismului.

 

Comentând un articol din ziarul britanic The Independent, care promovează actualmente beneficiile „cărnii curateˮ produse în laborator, Dawkins a postat pe Tweeter opinia că ceva asemănător s-ar putea face și cu carnea umană, pentru a ajuta cultura vestică să elimine încă o rămășiță irațională, provenită din rădăcinile ei iudeo-creștine.

Consumul cărnii umane de laborator, spune Dawkins, ar furniza un caz de test interesant pentru moralitatea consecinționistă contra absolutismului „reacției bleahˮ, ce oprește lumea din a face ceva doar pentru că pare dezgustător din punct de vedere moral.

Articolul din The Independent îl citează pe Josh Tetrick, director executiv al producătorului de carne aşa-zis curată JUST, care susține că această „carne curatăˮ – făcută din celule stem prelevate de la animale vii și apoi crescute în laborator – ar putea ajunge în meniurile restaurantelor în scurt timp.

Produse familiare din carne, cum ar fi aripioare de pui, cârnați și chiar foie gras vor putea fi produse prin acest procedeu și ar putea fi servite în restaurante din SUA și Asia în viitorul foarte apropiat, spune Tetrick. Richard Dawkins sugerează împingerea acestui sistem mai departe și indică producerea „cărniiˮ umane, care probabil că ar proveni tot din celule stem.

Ca un materialist absolut care neagă existența a tot ceea ce nu poate fi „măsuratˮ de către știință, Dawkins este un extremist pragmatist moral. Nu există suflet sau viață veșnică în viziunea lui Dawkins, așa că moralitatea lui este definită de către aici și acum, iar valoarea acțiunilor umane este judecată strict doar după efectele lor.

Faptul aberant cum că lucrarea Brave New World a lui Dawkins – unde fiecare tabu este distrus și nimic rău nu este interzis – ar face lumea mai „fericităˮ, mai „bunăˮ și mai satisfăcută, este ceva contestabil.

Deocamdată, oaspeții la cina lui Dawkins sunt sfătuiți să ocupe un loc lângă ușă, în cazul în care gazda lor ar decide să modifice meniul.

Citiţi şi:

Semne ale rătăcirii noastre în întuneric. Dacă vrei libertate, nu te supune trupului! 

Ce este insidiosul ateism militant şi cine sunt acum exponenţii lui în România 

Este mai mult ca niciodată necesar să realizăm că există un suflet al Universului şi că întreaga natură este într-un mod misterios însufleţită 
 
yogaesoteric

14 octombrie 2019Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More