Ridichea neagră: beneficii și contraindicații

 

Sunt multe legume care ne ajută să scăpăm de simptomele și stările de rău atunci când răcim, însă niciuna nu este la fel de eficientă în tratarea lor precum ridichea neagră. Datorită conținutului bogat de antioxidanți, ea este totodată utilă pentru tratarea unor afecțiuni ale organelor interne, dar este excelentă și pentru păr sau piele.

Tratament excelent pentru tuse și răceală

Un remediu care se poate face și cu ceapă, dar care este mai eficient cu ridiche neagră, se obține prin tăierea legumei în două și apoi umplerea celor două jumătăți cu miere naturală de albine. Se lasă peste noapte, iar dimineața se bea siropul rezultat. Astfel, infecțiile sistemului respirator, dar și senzațiile de uscăciune în gât, dureri de cap și alte simptome neplăcute specifice răcelii dispar în scurt timp.

Reglează funcționarea tiroidei și a ficatului

Se pare că ridichea neagră conține o substanță care ajută la reglarea funcției glandei tiroide. Persoanele care suferă de hipertiroidie se pot trata cu această legumă pentru a readuce la normal nivelul crescut de hormoni tiroidieni.

Fiind o sursă excelentă de vitamine precum vitamina A, complexul de vitamine B, o sursă de magneziu, calciu și alte minerale, ridichea neagră este și un bun detoxifiant. În plus, aceasta stimulează activitatea hepatică și eliminarea toxinelor de la acest nivel. Cei care doresc o mai bună funcționare a ficatului este recomandat să consume ridiche neagră cât mai des.

Excelentă pentru păr și piele

Un suc de ridiche neagră băut zilnic poate aduce mari beneficii și în lupta cu căderea părului. Întărește firul de păr și stimulează creșterea lui, ajutându-ne să avem un păr bogat și sănătos.

Se poate face chiar și o mască de păr cu ridiche neagră. Sucul de la o ridiche neagră, diluat cu puțină apă, se amestecă cu un gălbenuș și se aplică pe păr. Se lasă timp de 2 ore, apoi se clătește și se spală părul.

Sucul de ridiche neagră este foarte eficient și pentru curele de purificare, atunci când dorim o curățire excelentă a sângelui. Alături de sucul de sfeclă, sucul de ridiche neagră este unul dintre cele mai bune remedii pentru eliminarea toxinelor. Astfel, pielea va arăta mult mai luminoasă și mai sănătoasă, căci ea este prima care vorbește despre cât de plin de toxine este sângele cuiva. O piele netedă și curată denotă un interior cât mai curat.

Pe lângă drenarea bilei și dezintoxicarea ficatului, ridichea neagră ajută la eliminarea calculilor renali. Pentru aceasta, în fiecare dimineață, se bea suc de ridiche neagră pe stomacul gol, nu mai mult de un pahar.

Artroza poate fi atenuată dacă se utilizează un remediu obținut dintr-o ridiche neagră rasă, lăsată la macerat o într-un litru de vin alb timp de 2 săptămâni. Se bea un pahar de extract zilnic, timp de 3 săptămâni.

Detoxifiant excelent și afrodiziac de excepție

În plus, ridichea neagră este un afrodiziac recunoscut și consumată regulat face minuni chiar și acolo unde apetitul amoros este foarte scăzut. De altfel, ridichea face și poftă de mâncare, așadar nu este recomandată în cantități mari în cure și diete pentru armonizarea greutății trupești.

Mai mult, ridichea neagră poate trata scorbutul și rahitismul datorită conținutului mare de vitamina C. Este totodată și o sursă excelentă de vitamina C pe timp de iarnă.

Precauții

Ridichea neagră are și efecte mai puțin plăcute, precum respirație urât mirositoare și balonări, de aceea este bine să cereți sfatului medicului înainte de a urma un tratament cu ridiche neagră.

Ridichea neagră poate provoca tulburări digestive, de aceea este indicat să se oprească consumul dacă dă arsuri la stomac.


Citiți și:

Remedii ayurvedice pentru răceală 
Poţi vindeca infecţiile sinusurilor în câteva zile cu un singur ingredient 

 

yogaesoteric
16 septembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More