Ritualuri satanice de asasinare a lui Donald Trump

Scandal: Donald Trump, „asasinat” într-un spectacol de teatru inspirat dintr-o piesă de Shakespeare

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru Julius Caesar, inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite, determinând companiile Delta Airlines şi Bank of America, doi dintre sponsorii principali ai show-ului, să renunţe la colaborarea cu teatrul care a pus în scenă această reprezentaţie, informează AFP. Spectacolul, montat la Public Theater şi pus deja în scenă de câteva ori începând din 23 mai 2017, a fost jucat în luna iunie 2017 în cadrul festivalului „Shakespeare in the Park”, care este organizat în fiecare an în Central Park din New York.


În urma declaraţiilor făcute de mai multe companii mass-media conservatoare, inclusiv de postul de televiziune Fox News, dar şi de unul dintre fiii preşedintelui american, Donald Trump Junior – care a pus întrebări, în spaţiul public, despre finanţarea show-ului –, companiile Delta Airlines şi Bank of America au anunţat retragerea de pe lista sponsorilor acelui teatru newyorkez. „Public Theater a ales să prezinte «Julius Caesar» într-o manieră care provoacă şi ofensează. Dacă am fi cunoscut intenţia lor, nu am fi luat decizia de a patrona acest spectacol. Ne retragem finanţarea pentru această producţie”, a declarat într-un comunicat de presă un purtător de cuvânt al băncii citate.

Cu puţin timp mai devreme, compania aeriană Delta şi-a anunţat la rândul ei retragerea de pe lista sponsorilor. „«Shakespeare in the Park» nu reflectă valorile Delta. Regia lor artistică a depăşit normele bunului gust. I-am informat în legătură cu decizia noastră de a renunţa la patronajul spectacolului”, a anunţat compania Delta pe contul ei oficial de Twitter. În acel spectacol cu o durată de aproape două ore, Iulius Cezar este interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu preşedintele american, iar soţia lui are un accent slav – la fel ca Melania Trump –, potrivit criticilor de teatru care au asistat la premiera producţiei.


Scena asasinării tiranului face şi ea trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar este înjunghiat de o mulţime de femei şi de reprezentanţi ai grupurilor minorităţilor. Femeile şi minorităţile din Statele Unite l-au acuzat public pe Donald Trump că le încalcă drepturile constituţionale. Pe site-ul teatrului citat, regizorul spectacolului, Oskar Eutis, nu ascunde aceste asemănări, dar se distanţează de formele de violenţă. „«Julius Caesar» poate fi văzut ca o parabolă cu rol de avertisment pentru aceia care încearcă să combată democraţia prin mijloace non-democratice. Combaterea tiranului nu trebuie să însemne o imitare a acestuia”, a declarat regizorul.


Contactat de AFP, teatrul newyorkez, care a pus în scenă acest spectacol pe 18 iunie 2017, nu a făcut nicio declaraţie despre această controversă, care a apărut după o altă polemică artistică de la sfârşitul lunii mai. Atunci, actriţa de comedie Kathy Griffin a difuzat o înregistrare video ce o prezenta după ce îl „decapitase” pe Donald Trump şi ţinea într-o mână un fals cap al preşedintelui american. După acest episod, actriţa a fost concediată din rolul de coprezentatoare a emisiunii speciale de Revelion difuzate de postul CNN.

Citiți și:
Illuminati: Contractul Masonic Luciferian – Sacrificii, ritualuri satanice
Untold, dincolo de aparențe. Megashow dedicat forțelor malefice la Cluj
Noi tendinţe perverse, dezgustătoare şi satanice în industria modei

yogaesoteric
24 septembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More