Rolul CIA şi al MOSSAD în atacurile teroriste din 11 septembrie

de Alexandru Omeag
 

Au trecut 13 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie, soldate cu aproape 3000 de victime. De atunci, tot mai  mulţi sunt cei care pun la îndoială varianta oficială, conform căreia Al-Qaeda şi Osama bin Laden sunt responsabili de tragedia americană.

1) Identificarea responsabililor pentru tragicele evenimente din 11 septembrie 2001 face obiectul unor dispute aprinse între experţi politico-diplomatici şi asociaţiile militante membre ale „9/11 Truth Movement”, în opinia cărora toate indiciile ar demonstra că am asistat la un spectacol regizat din interior.

În timp ce rolul Israelului în destabilizarea situaţiei din unele ţări arabe devine tot mai evident, ideea că simpatizanţi ai Partidului Likud, ajutaţi de evrei infiltraţi în structurile americane de putere sunt scenariştii din umbră ai evenimentelor din 11 septembrie 2001 apare dificil de evitat, iar unele personalităţi au denunţat-o public:

Francesco Cossiga, fost preşedinte al Italiei: „Vor să ne facă să credem că Osama bin Laden este la originea atacurilor teroriste din 11 septembrie – deşi serviciile secrete americane şi europene ştiu foarte bine că aceste atacuri dezastruoase au fost planificate şi executate de CIA şi Mossad, pentru a acuza ţările arabe de terorism şi a motiva astfel intervenţiile din Afganistan şi Irak.”

Afirmaţiile fostului şef al statului italian sunt întărite şi de dispariţia misterioasă a rapoartelor care demonstrau că Societatea israeliană de telecomunicaţii Odigo şi-ar fi avertizat toţi angajaţii evrei, cu două ore înainte de declanşarea atacurilor, să nu meargă la serviciu în ziua respectivă. Sediul Odigo este în imediata apropiere a fostelor clădiri ale World Trade Center.

Alan Sabrosky, fost profesor la US Army War College şi US Military Academy, susţine că 11 septembrie a fost o operaţiune clasică orchestrată de Mossad şi realizată cu complicitatea unor guvernanţi americani.

2) Susţinătorii unor asemenea variante, dar şi unii cercetători independenţi consideră că implicarea Mossad şi a unor unităţi de elită israeliene ar putea fi susţinută de o serie de fapte concrete, mai puţin cunoscute marelui public, astfel:

Singurele persoane arestate chiar în ziua atacurilor au fost cinci israelieni care, imediat după primul impact asupra turnului de Nord, săreau în sus de de bucurie pe platforma unui SUV staţionat în apropierea Liberty State Park din Jersey City. Totodată, aceştia se fotografiau pe fundalul exploziei rezultate în urma impactului.

Cei cinci „dansatori israelieni” au fost arestaţi de poliţia metropolitană, asupra lor fiind găsite mai multe paşapoarte cu cetăţenii diferite, 6 000 de dolari cash şi bilete de avion open pentru diverse destinaţii externe. În momentul arestării, Sivan Kurzberg (dovedit ulterior a fi agent Mossad) ar fi atenţionat poliţiştii astfel: „Opriţi-vă! Suntem cetăţeni israelieni… nu e treaba voastră… palestinienii sunt problema voastră, nu noi…”.

Alertat de poliţia locală, FBI nu a dorit să se implice în anchetă, pasând problema Serviciului de Imigrări care, după nici trei luni, i-a „expulzat” în Israel pentru încălcarea regimului de vize (sic!).

Ulterior, trei din cei cinci „israelieni dansatori“ au recunoscut într-o emisiune televizată (Tel Aviv, noiembrie 2006) că erau în misiune de documentare şi că ştiau de intenţiile teroriştilor, pe care i-ar fi monitorizat îndeaproape. De asemenea, aceştia susţin că au avertizat funcţionari guvernamentali americani despre iminenţa declanşării atacurilor criminale din septembrie 2011.

La data atentatelor, FBI avea în derulare o importantă operaţiune vizând destrămarea a ceea ce s-a dovedit a fi cea mai vastă reţea de spionaj israelian identificată pe teritoriul SUA. De la începutul lunii martie 2001, pe teritoriul american au fost semnalate activităţi suspecte ale unor studenţi de naţionalitate israeliană, care pretindeau a fi vânzători de artă.

Unii dintre aceştia au fost documentaţi ca agenţi Mossad sau Aman (Serviciul de Informaţii al Armatei israeliene), iar şase aveau telefoane mobile plătite de un viceconsul israelian. Mai mult, 30 de „studenţi amatori de artă” locuiau în Hollywood-Florida, unde erau regrupaţi 15 dintre cei 19 piraţi terorişti.

Care erau raporturile dintre spionii israelieni şi teroriştii islamişti?
O întrebare ce a primit două răspunsuri diametral opuse:
– primii îi supravegheau pe ultimii, conform documentelor oficiale!;
– agenţii Mossad şi Aman nu-i spionau pe terorişti, ci îi manipulau şi finanţau, idee susţinută de presa independentă.

În februarie 2002, Serviciul de informaţii al Marii Britanii – MI-6 – lăsa să se înţeleagă că agenţii Mossad au manipulat şi dirijat piraţii aerului până la atacurile asupra Pentagonului şi WTC. Conform experţilor englezi, încă din primăvara anului 2001, serviciul secret israelian reuşise să-şi infiltreze agenţi în filiala Al-Qaeda din Hamburg, în celula din Florida şi cea a fundamentaliştilor islamici din Emiratele Arabe Unite (Sarjah).

Este vorba despre şase evrei de origine egipteană şi yemenită care nu doar că au penetrat în respectivele grupări, dar au început să se implice activ în antrenarea membrilor şi manipularea acestora. După ce au urmat antrenamente dure în deşertul Negev, agenţii de infiltrare s-au împărţit în două grupe de câte trei oameni:
– prima echipă a plecat la Amsterdam, unde s-a pus sub controlul operaţional al rezidenţei Mossad din birourile El-Al ale Aeroportului internaţional Schipol. Ulterior, a plecat la Hamburg, unde a luat legătura cu Mohammed Atta, pretinzând că sunt trimişii lui Osama bin Laden;

– membrii celei de-a doua echipe s-au deplasat la New York şi, ulterior, la Hollywood-Florida, unde au luat legătura cu „studenţii israelieni amatori de artă“.

– Larry Silverstein, proprietarul clădirilor World Trade Center şi membru în conducerea United Jewish Appeal Federation of Jewish Philanthropirs of New York (cel mai important furnizor de fonduri americane pentru Israel) lua totdeauna micul dejun pe platforma-panoramă a WTC. În acea dimineaţă fatidică de 11 septembrie 2001, mister Larry a lipsit din clădire… având programare la medicul dermatolog (sic!)

3) Susţinătorii teoriei conspiraţiei consideră că, pentru a înţelege contextul istoric al tragediei, ar trebui trecute în revistă o serie de evenimente anterioare ce probează practica SUA şi a Israelului în fabricarea de pretexte intervenţioniste sau organizarea de acţiuni sub steag străin.

În ceea ce-i priveşte pe americani, sunt evidenţiate provocările din zona Rio Grande (1845, pentru invadarea Mexicului), explozia de pe USS Maine (războiul împotriva Spaniei din Cuba), torpilarea vasului Lusitania (intrarea în primul Război Mondial), Pearl Harbor (intrarea în cel de-al doilea), incidentele din Golful Tomkin (declanşarea ostilităţilor împotriva Vietnamului de Nord)… şi exemplele ar putea continua.

La rândul său, Israelul este recunoscut pentru experiența în organizarea de atentate sub steag străin, debutul fiind chiar înainte de crearea statului evreu. La 22 iulie 1946, şase luptători ai Irgun (miliţiile teroriste comandate de viitorul prim-ministru Menahem Begin) deghizaţi în arabi au detonat 225 hg de TNT în holul Hotelului King David – cartierul general al autorităţilor britanice din Ierusalim.

Scenariul s-a repetat în vara anului 1954, în Egipt (Operaţiunea Susannah), pentru compromiterea retragerilor britanicilor din Canalul de Suez, cerută de colonelul Abdul Gamar Nasser, la sugestia preşedintelui Dwight Eisenhower.

Cel mai odios atac israelian sub steag străin pare a fi cel asupra USS Liberty, la 8 iunie 1967, în largul coastelor egiptene, cu doar două zile înainte de încheierea Războiului de şase zile.

În 1986, guvernul de la Tell Aviv a reuşit să convingă Administraţia americană că misiunile diplomatice libiene din principalele state occidentale ar fi primit instrucţiuni de la Tripoli pentru organizarea de atacuri teroriste. Agenţii Mossad au folosit metoda Calului troian, lansând de pe o navă aflată în apropierea apelor maritime libiene emisii cifrate false, intrând pe frecvenţa guvernului colonelului Ghaddafi.

Aşa cum se spera, NSA a interceptat „intensificarea traficului între MAE libian şi misiunile sale diplomatice”, care coincideau cu unele informări primite anterior de CIA de la Mossad. În capcana israeliană au căzut nu doar americanii, dar şi aliaţii lor britanici şi germani. Rezultatul: la 14 aprilie 1986, aviaţia americană a bombardat principalele aeroporturi şi baze militare libiene.

Israelul a urmărit şi a reuşit să prevină perfectarea unui acord vizând eliberarea unor ostatici americani deţinuţi în Liban, conservând astfel imaginea Hezbollah de principal duşman al democraţiilor occidentale.

Atentatul din 1992 asupra Ambasadei Israelului din Buenos Aires a fost pus în responsabilitatea unui comando al Hezbollah, care ar fi utilizat un camion capcană.

Anchetatorii argentinieni au concluzionat însă că explozia a fost provocată din interiorul misiunii diplomatice…

… La 12 octombrie 2000, distrugătorul USS Cole, care se îndrepta spre Golful Persic, primeşte de la Baza portuară Norfolk ordinul de realimentare cu combustibil în portul Aden. Era o procedură neobişnuită, întrucât distrugătorul făcuse deja plinul la intrarea în Canalul de Suez iar, pentru situaţii deosebite, alimentarea era asigurată de unul dintre petrolierele americane aflate în zonă. Surpriza a venit la acostare, când USS Cole este lovit de o şalupă kamikaze. Atacul, nerevendicat niciodată, a fost atribuit imediat grupării Al-Qaeda. Scopul urmărit: determinarea preşedintelui Ali Abdullah Saleh să închidă 13 tabere paramilitare ale fundamentaliştilor islamici de pe teritoriul yemenit.

Susţinător al implicării Mossad în organizarea atentatelor din 11 septembrie 2001, analistul şi consultantul politico-militar american Barbara Honegger susţine că nivelul şi profunzimea penetrării sioniste sunt fără precedent în istoria SUA, atingând cotele unei invazii. În opinia acesteia, „a venit timpul ca asemenea fapte murdare să fie numite şi cunoscute… Sioniştii şi agenţii israelieni trebuie îndepărtaţi din toate poziţiile deţinute în administraţie şi complexul militar, pentru că aceştia nu sunt loiali Statelor Unite ale Americii, ci Israelului.”

Articol preluat din revista Lumea.

Citiți și:

«Prin haos la ordine» (prima parte)
Falsul complot islamist din 10 august 2006, o fumigenă pentru a acoperi sângerosul război din Liban


yogaesoteric
24 februarie 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More