Roma italică este un toponim de obârșie dacică. Ce spune o veche cronică rusească. A existat imperiul Dacia Mare?
În luna august din anul 2001, cunoscutul cercetător în domeniul fenomenelor de frontieră Vasile Rudan a făcut o vizită venerabilului preot cercetător istoric Dumitru Bălașa, din Drăgășani. Cu acel prilej a primit cartea intitulată Roma Veche, al cărei autor este distinsul cleric. În revista online Jurnal Paranormal dânsul a publicat câteva fragmente din această lucrare, atestată științific de numeroși cercetători, care are la bază letopisețul rusesc Voskrenskaia Letopis, pentru a fi consultată de către cititori.
„În anul 305, Galer I a desființat Imperiul Roman și a înființat Imperiul Dacia Mare, ce ținea din Asia Mică până în Iberia. Este o realitate necunoscută istoricilor, deși ea apare documentar(vezi și Lactantius și Eusebiu)” – scrie preotul Dumitru Bălașa, în cartea sa Roma Veche.
Potrivit informațiilor transmise posterității de către istoricul latin Lactantius (240 – 320 e.n.), contemporan cu Galerius, împărații daci din Roma Italică se purtau fără menajamente față de populația romană. De pildă, împăratul Galerius Maximianus „a tratat cetățenii romani cu o cruzime exemplară, așa cum cuceritorii îi tratează pe cuceriți, totul în numele aceluiași tratament pe care victoriosul Traian l-a aplicat cu două secole înainte poporului lui dac”. (Sursa: Enciclopedia Wikipedia)
Menționarea făcută de autorul lucrării Roma Veche este în măsură să explice și miracolul existenței numeroaselor statui de daci în muzee și locuri publice europene, din Spania până în Rusia – via Vatican – pe care le studiază istoricul dr. Leonard Velcescu, de la Universitatea Sorbona (Franța).
Adevărul despre daci se află ascuns în Arhivele Secrete ale Vaticanului. Când va deschide biserica catolică arhivele sale, pentru a fi consultate și de istorici, pentru a nu mai fi acuzată de fals prin omisiune în privința istoriei umanității? Papa Ioan Paul al II-lea, care a studiat manuscrise secrete din biblioteca Vaticanului, a făcut primul pas în acest sens. Miza încrederii se află de acum în terenul papei Francisc.
Redăm în continuare câteva pagini din letopisețul rusesc intitulat Voskrenskaia Letopis, apărute în cartea Roma Veche.
Când va decide Parlamentul României revenirea țării noastre la denumirea antică Dacia, ca să nu ne mai fie jenă să ne declarăm originea etnică când călătorim peste hotare? În prezent, unii politicieni și populațiile vest-europene ne confundă cu țiganii, din cauza asemănării dintre cuvintele rom și român.
Citiți și:
Cercetările istoricului Gabriel Gheorghe arată că geto-dacii au fost poporul primordial al Europei
Dacii nu mai vor să tacă
Pelasgia, leagănul civilizației românești (I)
yogaesoteric
24 septembrie 2017