România în scandal perpetuu


În urmă cu aproape zece ani, cuvântul „țigan” mai era încă uzual, corect și real, pronunțarea sa în public neprezentând riscul de a fi acuzat de „rasism”. Pe atunci, la Cotroceni trebăluia distrugătorul flotei, al C.F.R.-ului și al altor comori ale României, iar din fotoliul de la Palatul Victoria îl contra actualul președinte al Senatului. Se certau în văzul lumii, ca la ușa cortului, iar la acea vreme un jurnalist consemna următoarele: „conducătorii României şi-au instalat cortul în «buricul ţării», unde se «alintă» mai abitir decât eroii «Ţiganiadei»”.

Acum este aproape la fel, doar „actorii” s-au schimbat. Cam toți aleşii umblă cu „cioara vopsită”, iar jaful și disoluția țării continuă. Statul român a făcut o groază de „gescheft”-uri:
– am contractat „specialişti” în domeniul rutier pentru construirea de autostrăzi, care, precum americanii de la Bechtel au încasat banii, au dat bir cu fugiții, iar statul român a rămas cu buza umflată, fără să-i urecheze legal, de teamă să nu supărăm „partenerul strategic”;
– cu binecuvântarea „ilustrului” führer, „ales” de Facebook în 2014, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, recalificați ca frizeri, au tuns „la zero” pădurile ţării, operațiune aflată în curs de desfășurare;
– „specialiștii” în activități comerciale au cumpărat „vase de luptă” pe bani grei, în fapt, ciurucuri maritime perimate, propuse pentru casare… Vom opri aici succinta retrospectivă pentru a o compara cu actualitatea posibilităților de apărare a țării.


„Trădare să fie, dar s-o știm și noi!”

În vreme ce aproape întreg mapamondul își revigorează forțele armate, România execută comanda „Pe loc, repaus”! Înrolată în NATO sub drapelul albastru al celor 12 stele, României i s-a ordonat să-și desființeze armata, aburindu-ne că ne-ar apăra forțele militare nord-atlantice de orice pericol extern (vezi art. 5 din tratat). Pe parcurs, când partenerul strategic de peste ocean a văzut că treaba se cam îngroașă, a venit „marele strateg” de la Stratfor și ne-a spus să ne băgăm mințile-n cap, pentru că va trebui să ne apărăm singuri… Cu ce? Că este obligatorie mărirea alocațiilor pentru apărare la 2% din PIB.

Bun, zis și făcut, dar „mișculațiile” nu s-au lăsat așteptate. Marile corporații producătoare de armament și traficanți internaționali au folosit „befehl”-ul ca trambulină. Avantaj, ei! În „parteneriat” cu încriminatele structuri, statul român minte şi sabotează cu bună ştiinţă propria industrie de apărare, încercând să înșurubeze în mintea românului imaginea că armata nu are de-a face cu industria națională de apărare și că armata ar fi doar un client ca oricare altul. Nicio altă țară nu procedează astfel, oricare dintre națiuni acordând prioritate absolută propriilor realizări în domeniu.

După „afacerea Puma”, după mult controversatul scandal și exorbitantul preț pentru sicriele zburătoare fantomă F16 „third hand”, plătit americanilor-portughezi, dar și pentru fregatele englezești, românii de la Moreni-Automecanica au fabricat transportorul auto blindat (TAB) SAUR 2, mai performant chiar decât BTR 80A al ruşilor (după care este inspirat), dar MApN a rămas impasibil. Știind că un TAB nu poate acoperi toate cerințele – nici cele americane, rusești sau germane nu o pot face –, domnul ministru al MApN ar trebui să ne prezinte cazul unui alt stat membru NATO care şi-a cumpărat transportoare blindate de la alții, având în ţară propriul producător cu experiență în domeniu. S-a încheiat un contract între Moreni-Automecanica și Reinmetal Landsysteme pentru producerea de TAB-uri Piranha IIIC, dar se pare că Romarm intenționează să achiziționeze 90 de transportoare Piranha III (elvețiene – n.a.).

În acest moment situația înzestrării a ceea ce a mai rămas din Armata Română este incertă:
– în august 2016, MApN, prin Romtehnica, a lansat o licitație pentru achiziţia a şase sisteme de avioane fără pilot (UAV), de nivel tactic (deși avem specialiști autohtoni) – licitaţie anulată;
– elicoptere pentru transport trupe sau de atac, modernizarea vedetelor fluviale etc. – negocieri nefinalizate;
– construirea la Galați de corvete multifuncționale – în curs de anulare;
– modernizarea și înarmarea fregatelor Regina Maria și Regele Ferdinand – licitație blocată;
– achiziționarea de bărci gonflabile cu cocă rigidă pentru 14 persoane de tip RHIB, pentru trupele forţelor navale – licitație nefinalizată… Unde merg banii suplimentari din bugetele pentru armată??! Simplu! Spre corporațiile multinaționale, spre traficanții de armament, spre oriunde altundeva decât spre apărarea națională a României!


Țara arde-n foc și führerul bate câmpii

Pe fondul „peisajului” descris, führerul din fruntea țării, fără urmă de moralitate, zdrobește toate străchinile ivite în calea sa, se dă în stambă cu „protestatarii”, reclamă Guvernul României la înaltele porți și face navete simultane între Poarta de la Bruxelles, Poarta Brandemburg și porțile caselor din Hermanstadt. Cu „partenerul strategic” nu prea se are bine.

Miercuri, 5 aprilie 2016, führerul s-a întâlnit cu preşedintele Bundestag-ului, Norbert Lammert, prilej cu care, pentru ochii și urechile „prostimii”, cei doi ar fi discutat despre cooperarea dintre România şi Germania, despre „viitorul Uniunii Europene și importanţa combaterii curentelor şi forţelor extremiste, populiste şi eurofobe”. Führerul a precizat că România „este un stat profund pro-european, ce susţine un proiect ambiţios pentru relansarea UE”, cu viteze multiple – am putea completa. Despre „Befehl”-ul emis de Mutti Merkel și transmis de Herr Norbert Lammert, având aplicată ștampila „Geheim – Verboten”, purtătorul de „Eiserne Kreutz” ediția 2014 tace chitic.

Ne întrebăm: ce „gescheft” a făcut România intrând în Uniunea Sovietică Europeană și NATO? Chiar au fost așa proști enlgezii când au votat Brexitul? Vom trăi și vom vedea.

Citiți și:

Noua Ordine Mondială în era Trump. Posibilitatea unei noi Yalte şi a destrămării UE declanşate?

Românii aproape că au pierdut proprietatea asupra țării (ce a fost a lor), ajungând acum chiriași pe pământurile lor strămoșești 
 

yogaesoteric

25 aprilie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More