România, pion de sacrificiu pe marea tablă de șah a războiului? Presa elvețiană: ar putea fi printre primele țări din NATO care ar trimite trupe în Ucraina

Cotidianul Neue Zürcher Zeitung susține că România și Polonia s-ar implica printre primele în războiul din Ucraina, în cazul în care Franța ar decide să trimită trupe în această țară, scrie Rador Radio România.

Într-un articol despre escaladarea războiului din Ucraina, elvețienii atrag atenția că acesta s-ar putea extinde în țările din jur în cazul în care președintele francez Emmanuel Macron va trimite soldaţi pe front.

Prima posibilitate constă în desfăşurarea unui contingent în partea nordică a Kievului, situaţie în care unităţile AFU s-ar muta pe frontul estic şi cel sudic. O a doua variantă posibilă ar putea fi ca forţele Parisului să apară în Zaporijia ca rezervă şi să încerce împiedicarea pătrunderii forţelor ruse.

Potrivit cotidianului elveţian, la misiune ar mai lua parte Polonia şi România, iar Republica Moldova ar putea fi folosită chiar drept bază.

La sfârșitul lunii februarie, președintele Franței, Emmanuel Macron, declara că nu poate fi exclusă ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina. El le-ar fi spus liderilor partidelor franceze că ar fi pregătit să trimită trupe pe front dacă luptele vor ajunge la Odesa sau în preajma Kievului.

Europenii care nu sunt de acord cu acest plan se tem că Vladimir Putin îşi va respecta promisiunea şi va declanşa cel de-al treilea război mondial. Mai ales că preşedintele rus a atenţionat Occidentul în repetate rânduri că în cazul în care va trimite soldaţi în Ucraina, acest gest ar însemna asta, se mai arată în articol.

Reamintim, în context, de faptul că grupul NATO de la Cincu, sub conducerea Franței, a fost ridicat la rang de brigadă, după declarațiile lui Macron.

La începutul lunii aprilie, Ministerul Apărării Naționale din România a pus în dezbatere publică un proiect de lege a apărării, care prevede că „Apărarea națională poate fi făcută în cadrul «unor coaliții» în afara NATO și UE”.

Proiectul mai prevede că România poate interveni în caz de amenințări la adresa cetățenilor săi aflați în alte țări.

Deputatul PPR Mihai-Ioan Lasca a denunțat recent intențiile ascunse din spatele acest proiect legislativ care trasează cadrul pentru a face din România un „pion de sacrificiu pe marea tablă de șah a războiului”.

Moldova este atrasă în război. A doua țintă, România, se încearcă a fi târâtă în război, indirect și mișelește, prin proiectul de lege al apărării naționale.

Sub pretextul apărării românilor din afara țării, România este împinsă în război, folosindu-se Moldova pe post de cârlig.

În prezent, NATO nu are cadru legal pentru a intra oficial în conflictul din Ucraina, motiv pentru care se creează această pârghie legislativă pentru atingerea scopului, extinderea războiului asupra unui membru al Alianței Nord-Altlantice.

Noua lege a apărării naționale cuprinde o reală amenințare la adresa siguranței naționale, deoarece comanda Armatei Române poate fi transferată oricui, iar, în caz de agresiune armată, sunt angajate în luptă toate resursele umane, respectiv întreaga populație aptă de efort pentru apărarea națională.

În concluzie, România poate fi făcută să devină un pion de sacrificiu pe marea tablă de șah a războiului, în spatele unui scop aparent nobil, dar înșelător, al apărării românilor desprinși de patria-mamă”, a declarat Mihai Lasca, într-o alocuțiune rostită în Camera Deputaților.

Citiți și:
Av. Elena Radu: Nu e păcăleală de 1 aprilie: MAPN a pus pe 01.04.2024 în consultare publică două proiecte de lege. Nu cred că ne așteaptă nimic bun
Adrian Onciu: Să trăiți! România devine bază militară

 

yogaesoteric
10 mai 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More