Românii sunt ținuți în mod intenționat cu salarii de mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru multinaționalele străine


Salarii de mizerie de 300-450 de euro în toate regiunile țării


La 20% dintre românii care muncesc nu le ajunge salariul ca să-și acopere cheltuielile lunare. Mai mult, cifra reală a șomajului e de 49,5% (aprox. 5,2 milioane). Desigur o parte dintre acești șomeri ascunși de autorități muncesc ce pot pe la țară, ca să nu moară de foame.

Românii sunt, alături de bulgari, cei mai prost plătiţi locuitori ai Uniunii Europene, relevă cifre făcute publice de site-ul de profil ECONOMICA. Mulţi români trăiesc dintr-un salariu mizer din care nu pot nici măcar să îşi acopere cheltuielile de bază. Iar cifrele oficiale demonstrează asta, românii ocupând primul loc din Uniunea Europeană din acest punct de vedere. Aproape 20% dintre angajații din România nu câștigă un salariu suficient pentru a-și asigura traiul, atrage atenţia Comisia Europeană (CE).

Cu alte cuvinte, la 20% dintre români, deși muncesc din greu o lună de zile, nu le ajung banii din salariu nici măcar să mănânce. După România, Grecia (15%), Italia şi Spania (câte 12%) înregistrează cele mai ridicate procente de adulţi care au un loc de muncă, dar trăiesc la limita sărăciei, faţă de 9% la nivelul UE, potrivit raportului pregătit de Directoratul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune din cadrul CE.

Mai mult, situația e și mai gravă cu privire la lipsa acută a locurilor de muncă.

Cifrele șomajului din România sunt complet false: se numără în mod mincinos doar cei care sunt înregistrați oficial ca șomeri. Dacă numărăm cam 5,5 milioane de pensionari și vreo 5,3 milioane de salariați, la care adăugăm în jur de 1,7 milioane de tineri sub 18 ani – foarte puțini datorită declinului demografic, și scădem aceste cifre dintr-un total de 18 milioane de cetățeni câți au mai rămas în țară din 22,5 de milioane care erau în 1989, obținem o cifră reală a șomajului de 5,2 milioane de șomeri (18 – 5,8 – 5,3 – 1,7 = 18 – 12,8 = 5,2).
Din populația activă a țării șomajul real e de 49,5% (5,2 / (5,2 + 5,3) * 100 = 5,2 / 10,5 * 100 = 49,5% ).

Românii câștigă de câteva ori mai puțin în comparație cu angajații statelor din Europa Centrală și de Est. Astfel, românii sunt codașii Europei la capitolul câștiguri din salarii. Asta în timp ce prețurile la benzină și la motorină sunt mai mari în România decât în Germania şi în Austria. Asta în timp ce prețurile la utilități, la alimente și la electronice sunt similare cu cele din Uniunea Europeană.

Practic românii sunt sclavi pe plantație în propria lor țară. Un casier dintr-un hipermarket din țara noastră câștigă un salariu mediu brut de 375 de euro pe lună, adică circa 270 de euro net. În același timp, un angajat dintr-un hipermarket german încasează lunar un salariu de 3.167 de euro brut pe lună, adică de aproape 8,5 ori mai mare decât cel din România. În Franța un casier câștigă 1.733 de euro brut pe lună, adică de 4,6 ori mai mult decât la noi. Diferențe evidente sunt și față de Polonia sau Ungaria. La Varșovia un casier câștigă cu 26% mai mult decât un casier din București, în timp ce la Budapesta un casier câștigă cu 13% mai mult decât unul român.

Mai jos, tabelul complet cu salariile medii nete pe judeţe (în ordine descrescătoare). Ca să ajungeţi mai repede la Vâlcea sau la Neamţ, de exemplu, unde sărăcia e mare, răsturnaţi clasamentul cu susul în jos…

Lista salariilor medii nete pe judeţe în ordine descrescătoare:
București – 2882 RON
Ilfov – 2423 RON
Cluj – 2219 RON
Timiş – 2188 RON
Argeş – 2101 RON
Gorj – 2083 RON
Prahova – 1989 RON
Iaşi – 1954 RON
Braşov – 1907 RON
Sibiu – 1889 RON
Constanţa – 1869 RON
Olt – 1859 RON
Galaţi – 1854 RON
Dolj – 1803 RON
Mureş – 1781 RON
Arad – 1769 RON
Dâmboviţa – 1752 RON
Bacău – 1705 RON
Alba – 1701 RON
Tulcea – 1677 RON
Mehedinţi – 1677 RON
Giurgiu – 1656 RON
Hunedoara – 1637 RON
Călăraşi – 1610 RON
Ialomiţa – 1608 RON
Botoşani – 1592 RON
Satu Mare – 1590 RON
Suceava – 1583 RON
Sălaj – 1573 RON
Brăila – 1568 RON
Buzău – 1567 RON
Teleorman – 1560 RON
Maramureş – 1558 RON
Caraş Severin – 1553 RON
Vaslui – 1529 RON
Vrancea – 1528 RON
Bihor – 1527 RON
Bistriţa Năsăud – 1509 RON
Neamţ – 1492 RON
Covasna – 1489 RON
Vâlcea – 1486 RON
Harghita – 1415 RON

Mai jos este un grafic cu salariile minime din Europa – România e la coadă împreună cu bulgarii, albanezii şi macedonenii. Suntem ținuți intenționat să fim muritori de foame.

Uitați-vă la Turcia, de exemplu, unde salariul minim e mai mult decât dublu față de cel de la noi, în timp ce pe vremea lui Ceauşescu erau sub noi, ca acum să fie înaintea Poloniei, care e şi ea la aproape dublu față de noi. Şi presa progresistă de la noi şi de aiurea susține că Erdogan „şi-a nenorocit poporulˮ.

Care este realitatea?

Potrivit datelor oficiale, în 2015, un român cu normă întreagă a lucrat în medie 2.080 de ore (cele mai multe ore lucrate în comparaţie cu cetăţenii celorlalte state din UE), relevă un studiu realizat de Eurostat la comanda Centrului de Analiză Economică şi Cercetare a Expansiunii Economice şi Dezvoltării Întreprinderilor (Coe-Rexecode) din Franţa – informează DCNews. Prin comparaţie, un francez a muncit 1.648 de ore (cele mai puţine ore în medie pe lucrător), un italian 1.776 de ore, un german 1.845 de ore şi un britanic 1.874 de ore.

Studiul citat – care analizează cu precădere situaţia forţei de muncă din Franţa – arată însă date interesante: cu cât o ţară este mai săracă, cu atât cetăţenii ei lucrează mai mult. Astfel, românii şi grecii sunt singurii cetăţeni ai UE care au lucrat în 2015 peste 2.000 de ore. Niciun cetăţean din „vechea Europăˮ, clubul bogat al UE, nu a lucrat peste 1.900 de ore anual, în medie.

Culmea este că deși românii muncesc cel mai mult și au aproape cele mai mici venituri din Europa, ultimul raport de convergență al Comisiei Europene privind aderarea României la zona euro relevă că majorarea salariilor afectează competitivitatea, păstrând țara în subdezvoltare.

Aveți mai jos un exemplu despre cum se propagă mecanismul dezinformării comandat și pus în scenă de rețeaua globalisto-progresistă.

„Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR: „Creșterea salariilor din România afectează competitivitateaˮ

„Este o iluzie să crezi că poți forța ieșirea din categoria țărilor cu o mână de lucru ieftină. Competitivitatea economică a țării este erodatăˮ, a declarat Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului Mugur Isărescu.

Guvernul României a fost criticat pentru că are o abordare economică pe termen scurt. Deși creșterea economică a trecut de 5% datorită majorărilor salariale și a mai multor reduceri de taxe, Banca Națională și analiștii susțin că aceste măsuri vor avea un efect asupra cheltuielilor de investiții, ceea ce va limita creșterea viitoare. Salarii scăzute au atras, în trecut, companii precum Renault SA și Ford Motor Co, scrie Bloomberg.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii susține că aproape un sfert din firmele pe care le reprezintă și-au redus sau chiar au încetat activitățile începând din luna octombrie 2015, la câteva luni după ce inițiativele de creștere salarială au fost puse în aplicare. Unul din principalele motive este creșterea costurilor forței de muncă, urmat de deficitul de forță de muncă, birocrație, taxe mai mari și corupție.

Potrivit clasamentului competitivității realizat de Forumul Mondial Economic, în 2016, România a pierdut nouă poziții în clasament, ajungând pe locul 62 din 138 de țări.” (Sursa dezinformării: Mediafax)

Aceasta este o minciună penibilă a celor de la Mediafax, deoarece, la cât de exploatată este, România este în topul productivității muncii – dacă se calculează ca procent de profit scos pe unitatea de capitalul investit.

După acești indivizi și după aceste organe de propagandă din rețeaua progresisto-globalistă, românii trebuie să rămână veșnic cu salarii de mizerie și să rămână veșnic, sclavii străinilor în propria lor țară. Asta înseamnă pentru ei ca „România să-și păstreze competitivitateaˮ: profituri uriașe („sifonateˮ bineînțeles, ca să nu plătească nimic la stat), făcute pe spinarea celor care abia pot trăi de pe o zi pe alta, deși muncesc zi de zi, lună de lună, an de an.


Citiţi şi:

Semnal de alarmă pe piaţa muncii din România. Sociologii vorbesc despre un nou tip de angajat

Săracii Europei (II). Sacrificarea muncii în dauna profitului. Cauzele reale ale salariilor mici din România

Cele mai sărace țări din lume, după PIB-ul pe cap de locuitor. Unele sunt pline de resurse și zăcăminte, însă populația trăiește într-o sărăcie lucie

 

yogaesoteric
26 mai 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More