Rotschild, Rockefeller & co. și interesele lor farmaceutice în lagărul de la Auschwitz

 
În prima jumătate a secolului XX, giganții petrochimici au organizat o lovitură de stat asupra instituțiilor de cercetare medicală, spitalelor și universităților. Familia Rockefeller a sponsorizat cercetări și a donat sume universităților și școlilor medicale care aveau studii bazate pe medicamente. Ei au extins această politică prin Consiliul pentru Educație Internațională care era al lor, și la universitățile străine și la școlile medicale în care cercetarea a fost bazată pe medicamente.

Instituțiile și cercetarea care nu erau bazate pe medicamente au fost refuzate de la finanțare și în curând au fost dizolvate în favoarea industriei farmaceutice. În 1939, o alianță Drug Trust a fost înființată de imperiul Rockefeller și de compania germană de chimie IG Farben (Bayer). După cel de-al Doilea Război Mondial, IG Farben a fost dezmembrată, dar a reapărut mai târziu sub formă de corporații separate în cadrul alianței.

Companiile bine cunoscute au inclus General Mills, Kellogg, Nestle, Bristol-Myers Squibb, Procter și Gamble, Roche și Hoechst (Sanofi-Aventis). Imperiul Rockefeller, în tandem cu banca Chase Manhattan (acum JP Morgan Chase), deține mai mult de jumătate din interesele farmaceutice din Statele Unite. Începând cu cel de-al Doilea Război Mondial, industria farmaceutică a înregistrat în mod constant profituri în creștere, astfel devenind a doua cea mai mare industrie de fabricație din lume, după industria de arme.

Fundația Rockefeller a fost înființatӑ inițial în anul 1904 sub forma Fondului general pentru educație. Fundația Rockefeller a fost formatӑ mai târziu, în anul 1910, și a emis o cartă în anul 1913, cu ajutorul milioanelor familiei Rockefeller. Ulterior, fundația şi-a plasat propriii „nominalizaţi” în agențiile federale de sănătate și a stabilit scena pentru „reeducarea” publicului. O analiză a publicităţii în reviste relevă că încă din anul 1948, companiile americane farmaceutice mai mari au cheltuit o sumă totală de 1.104.224.374 dolari pentru publicitate. Din această sumă, interesele Rockefeller-Morgan (care au ajuns în întregime la Rockefeller după moartea lui Morgan) au controlat aproximativ 80%. 

Legătura între IG Farben și Auschwitz

Auschwitz a fost o mare fabrică de exterminare în masă. Cu toate acestea, puțini oameni sunt conștienți de faptul că Auschwitz a fost o filială 100% a lui IG Farben. La 14 aprilie 1941, în Ludwigshafen, Otto Armbrust, membru al consiliului de administrație al IG Farben, responsabil de proiectul de la Auschwitz, a declarat colegilor sӑi:
„Noua noastră prietenie cu SS este o binecuvântare. Am stabilit toate măsurile de integrare a lagărelor de concentrare în beneficiul companiei noastre.”

Mii de prizonieri au murit în timpul experimentelor desfăşurate pe oameni, a testărilor de medicamente și vaccinuri. Înainte ca Helmut Vetter, care era angajat de mult timp al lui Bayer și care era medic la SS Auschwitz, să fie executat pentru administrarea de agenţi infecțioşi fatali, el le-a scris șefilor săi de la sediul Bayer:
„M-am aruncat în munca mea din toată inima, mai ales că am ocazia să testez noile noastre preparate. Mă simt de parcă sunt în paradis.”

După al Doilea Război Mondial, IG Farben a încercat să-și spele imaginea abominabilă prin restructurare corporativă și redenumire. Atât de mare a fost succesul lor, încât publicul nu are nicio idee că mulți dintre cei responsabilii de respectivele atrocități au reușit să-și continue activitatea chiar după prăbușirea regimului nazist. Adică, o paradigmă medicală care se bazează aproape exclusiv pe medicamente foarte toxice. Astfel de oameni aveau controlul asupra marilor companii chimice și farmaceutice, atât cu mult înainte, cât și după Hitler. Tribunalul de la Nürnberg a condamnat 24 de membri ai consiliului de administraţie și directori ai IG Farben, în baza crimelor în masă, a sclaviei și a altor infracțiuni. 

Ȋn mod uluitor, majoritatea au fost eliberați până în anul 1951 și au continuat să se consulte cu corporațiile germane. Tribunalul de la Nürnberg a dizolvat IG Farben în Bayer, Hoechst și BASF, fiecare companie fiind de 20 de ori mai mare decât IG Farben în 1944. Timp de aproape trei decenii după cel de-al Doilea Război Mondial, BASF, Bayer și Hoechst (Aventis) și-au ocupat cea mai înaltă poziție, cea de președinte al consiliului, cu foști membri ai regimului nazist. Bayer a fost dat în judecată de supraviețuitorii experimentelor medicale, cum ar fi Eva Kor care, împreună cu sora ei, au supraviețuit experimentelor doctorului Josef Mengele. 

Astăzi, acești magnați dețin marile companii farmaceutice: Bayer, Merck, Pfizer, GSK. 

Rockefeller și Carnegie au elaborat The Flexner report, care a desființat posibilitatea de a studia și a aplica terapii alternative, singurul mod de a fi considerat medic fiind urmarea sistemului de învățământ pus la punct tot de aceste dinastii:
„Raportul Flexner din 1910 a schimbat natura și procesul de educație medicală în America, având ca rezultat eliminarea școlilor particulare și stabilirea modelului biomedical ca standard de aur al formării medicale.” 

Citiți și:

Zece dezvăluiri şocante despre industria farmaceutică americană

Industria farmaceutică (I). De la imaginea de sprijin al sănătăţii oamenilor la… realitate

Cum a desființat Rockefeller curele naturale și a creat Big Pharma

yogaesoteric

12 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More