Rușii au construit o rachetă care atinge viteza de 9 km/secundă și care nu poate fi doborâtă de sistemele antirachetă!

 

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat luna trecută că o rachetă din cadrul sistemului Avangard, noua armă strategică hipersonică a Rusiei, a atins la ultimele probe viteza Mach 27, adică 32.202 kilometri pe oră (8.945 metri/secundă), performanţă care, potrivit armatei ruse, face ca acest sistem să fie invulnerabil în faţa oricărui scut antirachetă, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

„La ultimele probe a atins viteze apropiate de Mach 30. A ajuns la Mach 27. La asemenea viteze practic nu există vreun sistem antirachetă care să o poată doborî”, a declarat la postul Rossia 24 vicepremierul Borisov, responsabil cu sectorul apărării.

El a explicat mai departe că, din punct de vedere tehnic, este imposibil de anticipat poziţia unei rachete Avangard în momentul următor, întrucât aceasta este foarte manevrabilă şi îşi poate schimba direcţia în plan vertical şi orizontal.

„Ea practic anulează orice apărare antirachetă. Este o rachetă dificil de detectat şi chiar şi mai dificil de doborât”, a subliniat vicepremierul rus.

Preşedintele Vladimir Putin a supervizat personal miercuri, 26 decembrie 2018, din centrul de comandă al Ministerului rus al Apărării ultimele teste cu sistemul Avangard şi a anunţat că acesta va intra în 2019 în dotarea Forţelor Strategice ale Rusiei.

Sistemul Avangard este compus dintr-o rachetă balistică intercontinentală echipată cu una sau mai multe rachete ce pot purta încărcături nucleare sau convenţionale şi care pot fi manevrate şi redirecţionate înainte de a-şi atinge ţinta, astfel că, după cum afirmă responsabilii militari ruşi, au capacitatea de a păcăli toate sistemele antirachetă existente în prezent.

„Rusia are un nou tip de armă strategică. Noul sistem Avangard este invulnerabil în faţa sistemelor de apărare antiaeriană şi antirachetă actuale şi care vor veni ale vreunui posibil inamic. Este un mare succes şi o mare victorie pentru Rusia”, a asigurat Vladimir Putin.

Citiți și:

SUA şi Rusia îşi flutură armele ultramoderne

Rusia folosește deja tehnologie extraterestră și a utilizat-o în războiul din Siria?

 

yogaesoteric
26 ianuarie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More