Să contemplăm din nou creștinismul, pentru a putea înțelege că cel ce I se supune doar lui Dumnezeu este liber

Să rămânem tăcuți și senini o vreme, ocazie cu care o să lipsim de conținut și de munți de bani feisbuc, cenzorul totalitar și remodelatorul satanic al conștiinței și sufletului omului. Să lăsăm caracterele ne-jucătoare (non-playable characters), golemii și oamenii de tinichea ai nou-normalismului fără obiectul urii lor perpetue, libertatea. Măcar o vreme.

Să reflectăm cu calm la semnificația întrupării Domnului și a victoriei spirituale asupra morții, Învierea urmată de Înălțare – și vom vedea cât de măruntă este lucrarea satanică a ultra-bogaților butaforiei digitale, care încearcă să își cumpere amortalitatea pe Pământ, cu munții lor de bani și cu ajutorul bechemotului tehnologic creat prin furtul datelor noastre cu caracter personal. Să ne luăm înapoi ceea ce acești pirați ai internetului ne-au furat, bucățelele de suflet, emoțiile, istoria, idealurile, egalitatea de șanse.

Să contemplăm din nou creștinismul, pentru a putea înțelege că cel ce I se supune doar lui Dumnezeu, este liber față de stăpânii efemeri ai Pământului și față de toți ceilalți oameni, și că noi toți suntem datori cu o moarte, dar puțini suntem capabili de mântuire – dacă nu uităm niciodată ce înseamnă libertatea. Să comparăm abisul de dincolo de lumină (Tehom), de care se tem chiar și demonii, abis pe care ni-l pregătesc progresiștii ultra-miliardari sub numele de transhumanism, cu lumina blândă a trăirii în sânul familiei, la adăpostul neamului. Să ne reamintim esența dumnezeiască a solidarității sufletești – euharistia și adevăratul țel al existenței noastre pe Pământ, înflorirea și binecuvântarea condiției umane – eudaimonia.

Să fim caractere jucătoare ale condiției umane, cu limitele și condiționările sale, și nu simple profile informatice sau avataruri de plastilină remodelabile. Să fim după chipul și asemănarea Lui, și nu după modelele lor, simulate pe calculator.

Să rămânem în lumină, să fim ca niște candele în noapte, și nu ne vom pierde libertatea. Și nici sufletul.

Autor: Gheorghe Piperea

Citiți și:
Esența totalitară a „binelui” făcut cu forța versus cele mai „senioriale însușiri: libertatea și încrederea (credința)”
Dan Puric: «Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu»

 

yogaesoteric
21 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More