Să fie acesta primul pas către independenţa inteligenţei artificiale? Un nou program al Google creează la rândul lui inteligenţe artificiale

 

Imaginile despre lumea din viitorul apropiat pot fi şi înfricoşătoare, cu roboţi care decid pentru ei, în care una dintre aceste decizii poate fi înlăturarea omului. Oricum, viitorul este incert, iar Google a lansat în cadrul conferinţei Google I/O un nou model de AI (Inteligență Artificială) care este cea mai impresionantă inovaţie în materie de inteligenţă artificială.

Această inovaţie se numeşte AutoML – o tehnologie care poate utiliza reţele neurale pentru a (se) învăţa, scrie Curiosity.

Inspirate de creierul uman şi de sistemul nervos, reţelele neurale sunt sisteme matematice care se bazează pe un număr mare de „neuroni” interconectaţi care pot lucra în acelaşi timp pentru a rezolva probleme. Astfel, acest AI învaţă să îmbunătăţească metodele folosite. Multe companii folosesc deja această tehnologie (ML – machine learning) pentru recunoaşterea imaginilor sau recomandări în cazul lucrurilor pe care ai vrea să le cumperi conform căutărilor.

ML devine din ce în ce mai popular, încât s-a ajuns deja la o criză de experţi pentru realizarea programului, care necesită un proces complex şi intensiv. Aici intervine AutoML. Este un AI care poate ajuta la crearea altor AI. Cu acesta, Google doreşte să rezolve problema numărului mic de experţi şi să „democratizeze” tehnologia inteligenţei artificiale.


Citiți și:

Incredibil, dar adevărat: roboţii autonomi – cetăţeni cu drepturi legale

Inteligenţa artificială este pe cale să declanşeze schimbări în rău ce sunt dramatice. Avertismentul experţilor

Social engineering şi inovaţiile inutile ce pot fi criminale
 

yogaesoteric
14 decembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More