Să reaprindem lumina

Chiar dacă mulţi oameni se trezesc, este bine să ne amintim că majoritatea covârşitoare a populaţiei trăieşte într-o crâncenă negură, mişcându-se asemeni oilor, într-un spaţiu strict delimitat. Iar fiecare dintre cei ajunşi la un asemenea nivel subuman sunt capabili să te omoare pentru „convingerile lor”, abil implementate de către media care, iată, a ajuns să facă o propagandă mai rudimentară şi mai intruzivă decât cea din perioada comunistă.

Ni se repetă prosteşte că SUA suportă „ordinea internaţională bazată pe reguli”. Zău? În cazul ăsta, să înţelegem că ruşii şi restul celor care cer ordine multipolară susţin o ordine internaţională bazată pe nereguli? Şi-ar mai fi ceva: ale cui reguli?

Aveţi ataşat un document care face parte din regulile stabilite de comun acord. SUA, prin Secretarul de Stat James Baker, îşi ia angajamentul faţă de URSS să nu se extindă „niciun inch” în Estul Europei. Păi dacă ai stabilit asta într-un document, atunci cum de te-ai extins până în hinterlandul rusesc?

Nimeni nu poate interzice unei ţări să adere la orice organizaţie îşi doreşte” ‒ vor behăi oile intoxicate de propagandă. Da, nimeni nu se poate opune, este adevărat, doar că dacă acea organizaţie a fost de acord să nu se extindă „niciun inch”, atunci e treaba organizaţiei să nu accepte aderarea respectivei ţări.

Şi mai este un aspect al „ordinii internaţionale bazate pe reguli”. Despre ale cui reguli e vorba? De exemplu, acum în Ucraina lupta care se dă este una în care participă în mod direct Rockefeller şi Rotschild. Vi s-a spus pe undeva că „Occidentul Colectiv”, care acţionează în Ucraina, de fapt se află acolo pentru a sluji acestor două familii? Aţi auzit pe undeva că maşina de tocat carne a fost pusă în funcţiune pentru a apăra interesele de acolo ale amintitelor familii? Vi s-a spus că Rotschild şi Rockefeller urmăresc să acapareze Ucraina încă din timpul comunismului? Vi s-a spus că „Primăvara de la Praga” de fapt urmărea să treacă Cehoslovacia sub patronajul familiei Rotschild? Ştiu, aţi vorbit şi atunci de „agresiunea URSS”. Da, a fost o agresiune, însă „agresiunea” avea la bază tratatul încheiat între Stalin şi puterile occidentale, tratat care este în vigoare inclusiv acum. Ştiaţi că, de fapt, din punct de vedere legal, suntem încă sub influenţa ruşilor? Ştiaţi că la o resetare de situaţie ne vom reîntoarce acolo? Ştiaţi că maşinaţiunea pentru remorcarea noastră la URSS era gândită încă de pe vremea în care Titulescu o făcea pe marele patriot de salon?

Dacă nu ştiaţi toate acestea, puneţi mâna pe carte şi citiţi ceea ce este necesar, deoarece altfel veţi fi mânaţi ca oile şi niciodată nu veţi şti ce vi se petrece. Într-adevăr, americanii au profitat de slăbiciunea URSS, trasă pe dreapta de cei doi preşedinţi catastrofali: Gorbaciov şi Elţîn. Despre ultimul există bănuiala că de fapt a făcut figuraţie, mă rog, nu vom şti care-i adevărul. Cert este că Rusia s-a întors şi acum cere nu doar respectarea tratatelor semnate ‒ adică adevărata „ordine internaţională bazată pe reguli” ‒ ci chiar mai mult, rediscutarea lor în noul context internaţional. Iar când se vorbeşte de rediscutare, „Occidentul Colectiv” se face că nu înţelege şi politicienii imbecili ‒ care chipurile conduc acolo ‒ dau fuga îngroziţi care la Rotschild, care la Rockefeller (mă rog, la RAND). Se vede de la o poştă că „ordinea internaţională bazată pe reguli” clamată de SUA este doar cea referitoare la interesele comerciale ale unei întregi hălci din economia anglo-americană. Când spui Rotschild sau Rockefeller vorbeşti de fapt despre un întreg fenomen economic pe care unii îl consideră „democratic”, „occidental”, „orientat către piaţă” ș.a.m.d. Fac precizarea pentru a se înţelege exact la ce mă refer.

Ştiaţi aspectele despre care vă vorbesc? Atunci sper să nu-mi mai vorbiţi de „poporul ucrainean” care efectiv nu există. Sau despre „crimele atroce” ale ruşilor în condiţiile în care se vede de la o poştă că nu populaţia civilă e ţinta ruşilor, ci infrastructura militară. La numărul de bombe, de drone sau de tehnică militară pusă la bătaie, numărul victimelor colaterale este mult mai mic decât în oricare dintre războaiele americane. Aţi uitat cum trăgeau americanii „de plictiseală” în civilii din Irak? Aţi uitat de abuzurile din Afganistan? Asta ca să nu mai vorbim de ceea ce s-a petrecut în Coreea sau Vietnam! Hai să privim treburile aşa cum sunt. Nu de alta, dar conștiințele întunericite au nevoie de o reaprindere a luminii.

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Dan Diaconu: Democraţie şi civilizaţie
Dan Diaconu: De ce critic Occidentul şi nu Rusia, China etc.

 

yogaesoteric
24 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More