Sădiţi în voi un gând bun dar puternic seara la culcare şi lăsaţi acest gând bun să lucreze din plin în timpul nopţii…

 

de Omraam Mikhaël Aïvanhov

Un aspirant spiritual dă importanță modului în care adoarme, pentru că noaptea este cea care determină ziua următoare. Deci, înainte de a se culca, se leagă de lumea invizibilă, lasă la o parte tot ceea ce l-a tulburat în cursul zilei, griji, neliniști, supărări, se gândește la erorile pe care le-a putut comite pentru a le repara în timpul nopții și se abandonează în sfârșit Îngerului somnului – pentru că în fiecare seară noi murim și în fiecare dimineață reînviem. A dormi, a părăsi trupul pentru a merge în cealaltă lume este un exercițiu pe care-l practicăm zilnic cu scopul de a fi gata pregătiţi pentru o zi când va trebui cu adevărat să plecăm în cealaltă parte.

Nu există nicio diferență între a adormi și a părăsi lumea materială, în afară de faptul că, atunci când plecăm de aici, părăsim definitiv casa pe care o locuiam. În timpul somnului o părăsim de asemenea, dar rămâne o legătură care ne reține în această casă (în trup).

Presupuneți că astăzi ați fost fericit, bine dispus. Dar dacă în momentul adormirii ați început fără a ști de ce, să aveți gânduri de tristețe, de descurajare, a doua zi, la trezire, veți fi uimit să constatați că ceea ce a fost frumos în trăirea voastră din ajun a dispărut complet și că în loc a rămas doar o senzație dezagreabilă. Puteţi deci constata că ultimul moment a fost mai important, mai semnificativ decât întreaga zi. Presupuneți, din contră, că ați avut o zi destul de proastă, dar că înainte de a vă abandona somnului veți reuși, prin rugăciuni și gânduri bune, să adormiți în pace. Aceste ultime momente curăță totul în voi, vă purifică, cu atât mai mult cu cât a doua zi vă veți trezi cu intenţii bune și proiecte constructive.

Există în om lucrători care utilizează tot ce el a gândit la frontiera dintre veghe și somn, fiindcă gândurile activează diferite forțe. Deci feriți-vă, nu adormiți cu gânduri rele, pentru că ele vor distruge tot ce ați acumulat bun în timpul zilei. În timp ce, dacă adormiți cu gânduri bune, ele vor ameliora totul în voi și a doua zi veți fi uimit să vedeți în ce stare de pace și lumină vă veți trezi.

Dacă se întâmplă să visăm în timpul nopții că săvârșim acte reprobabile pe care nu le-am face în stare de veghe, este pentru că nu știm să ne pregătim pentru somn. Înainte de a adormi trebuie să ne pregătim pentru o călătorie sacră care va da rezultate într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.

Sădiți în voi un gând bun seara la culcare și lăsați acest gând bun să lucreze în timpul nopții. Nu vă culcați niciodată cu un gând negativ în minte, pentru că în timpul nopții va face ravagii în subconștientul vostru. Dacă înainte să adormiți sunteți invadați de neliniști, nu rămâneți în pat. Sculaţi-vă, aprindeți lampa, faceți câteva exerciții de respiraţie sau o rugăciune, sau citiți o pagină cu idei elevate și apoi culcați-vă din nou. Dacă această stare reapare la un moment dat, sculați-vă a doua oară și reîncepeți. În orice caz să ştiţi că nu puteți lupta eficace rămânând întins în pat. Veți spune că, dacă vă sculați, vă va lua frigul și că puteți lupta prin intermediul gândirii, rămânând în pat la cald. Nu, doar când sunteţi extrem de puternic vă puteți apăra!

În poziție orizontală sunteți mai pasiv și mai puțin puternic. Din contră, vertical, aveți mai multe forțe și posibilități pentru a acționa.


Citiţi şi:

Deblocheaza-ţi puterea subconştientului

Puterea infinită a subconştientului

O relație eminamente binefăcătoare, constantă cu propriul nostru trup ne conferă premisele bunăstării şi fericirii…

 

yogaesoteric
10 decembrie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More