Salariu egal pentru femei și bărbați

 

Islanda a devenit, în mod oficial, prima țară din lume care a legalizat salariul egal dintre bărbați și femei. Pe 1 ianuarie a.c., parlamentul, compus din aproximativ 50% femei, a adoptat o lege care interzice diferența de salarizare dintre bărbați și femei care fac aceeași muncă.

Noul decret impune tuturor companiilor și agențiilor guvernamentale cu 25 sau mai mulți angajați să „obțină certificarea guvernului pentru politicile lor de salarizare egală”. Pe scurt, întreprinderile din Islanda sunt obligate să prezinte dovezi privind echitatea salariilor în rândul angajaților lor, iar dacă acest lucru nu se face, întreprinderile vor fi sancționate cu amenzi semnificative.

„Femeile vorbesc despre acest subiect de zeci de ani și chiar simt că am reușit să sensibilizăm și să ajungem în punctul în care oamenii înțeleg că legislația pe care am avut-o nu funcționează și trebuie să facem ceva în plus”, a declarat Dagny Osk Aradottir Pind, membru al Asociației Islandei pentru Drepturile Femeilor.


Citiți și:

40 de milioane de victime ale sclaviei moderne în 2016

Cum au reușit Rockefellerii să reproiecteze femeia

IMBECILITATEA UIMITOARE a corectitudinii politice: La Cambridge, cuvintele «geniu», «talent» sau «inteligență» au fost INTERZISE

 

yogaesoteric
23 martie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More