San Francisco: Întâlnire public-privat cu WEF și Danemarca pentru a accelera Marea Resetare, alias technocracy

 

San Francisco acționează ca un proxy / canal pentru ca Silicon Valley să adopte și să accelereze total și frontal Marea Resetare a Forumului Economic Mondial (WEF). Deoarece Silicon Valley este liderul mondial în tehnologia disruptivă, va deveni principalul arhitect și facilitator al tehnocrației globale.Fondatorul WEF, dr. Klaus Schwab

Noul acord ambițios, care este primul de acest gen între Forumul Economic Mondial (WEF) și orice țară europeană, va fi semnat pe 24 aprilie de ambasadorul tehnic al Danemarcei și de nou-înființatul Centru WEF pentru a patra revoluție industrială din San Francisco. Centrul a fost înființat în anul 2019 pentru a avansa în mod specific viziunea WEF de a crea impact prin parteneriate public-private.

Parteneriatul WEF-Danemarca vizează crearea unor noi alianțe globale între o multitudine de părți interesate, inclusiv sectorul privat, inclusiv companiile de tehnologie, guvernele și societatea civilă pentru a contribui la modelarea și dezvoltarea abordărilor, politicilor și reglementărilor de ultimă generație de mâine, cu scopul de a utiliza oportunitățile care apar în a patra Revoluție Industrială.

Ca țară mică și avansată, Danemarca este deja una dintre cele mai digitalizate societăți din lume. În orice caz, guvernul danez are ca obiectiv clar să continue pregătirea Danemarcei pentru multitudinea de oportunități, precum și pentru provocările care decurg din digitalizare și ritmul rapid al noilor tehnologii dezvoltate în secolul XXI.

Acordul de la San Francisco urmează un memorandum de înțelegere mai larg (MoU) semnat la cea de-a 48-a Reuniune Anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos-Klosters, Elveția, în prezența fondatorului WEF dr. Klaus Schwab, a prim-ministrului danez Lars Løkke Rasmussen și a președintelui WEF Borge Brende.

„Misiunea noastră este de a modela a Patra Revoluție Industrială, astfel încât de aceasta să beneficieze societatea. Danemarca s-a angajat să fie un lider și să probeze cadre și politici inovatoare, fiind proiectate în comun la Centru. Așteptăm cu nerăbdare o colaborare puternică și să împărtășim descoperirile în toată rețeaua noastră”, spune Murat Sonmez, șeful Centrului Forumului Economic Mondial pentru a Patra Revoluție Industrială.

Împreună cu o selecție de parteneri de frunte din sectorul privat, WEF și Guvernul Danemarcei vor coopera în patru domenii concrete în care noile tehnologii vor redefini potențial multe aspecte ale vieții de zi cu zi ale cetățenilor globali și vor crea provocări pentru guvernanța tradițională.

„Acest parteneriat se bazează pe convingerea fundamentală că tehnologia în general va fi o schimbare pozitivă pentru lume. La fel ca revoluțiile industriale anterioare, vremea și epoca noastră vor face să crească economia, vor scoate oamenii din sărăcie, vor oferi asistență medicală fără precedent, vor dezvolta durabilitate la nivel general și vor construi o nouă generație de întreprinderi noi.

Tehnologii precum inteligența artificială (AI), automatizarea și internetul oferă oportunități uriașe pentru o țară mică, deschisă și extrem de digitalizată, ca Danemarca. Însă necesită o combinație corectă de abilități, politici și reglementări pentru a maximiza oportunitățile, reducând în același timp riscurile, pe care, de asemenea, este esențial să nu le pierdem din vedere. Parteneriatul nostru cu WEF în San Francisco va fi un pas important în această direcție”, spune ministrul de externe al Danemarcei, Anders Samuelsen, care la începutul anului 2019 a numit primul și până acum unicul ambasador tehnic din lume, ridicând astfel diplomația tehnologică (TechPlomacy) la o prioritate transversală în politica externă daneză. Cu sediul în Silicon Valley, dar cu un mandat global și o echipă situată și la Copenhaga și Beijing, ambasadorul tehnic este în fruntea noului parteneriat WEF în numele guvernului danez.

WEF și Danemarca vor colabora la identificarea și conducerea unui număr de proiecte pilot în Danemarca, care au potențialul să se extindă la nivel internațional. Ambiția este de a contribui la modelarea și operaționalizarea reglementării agile bazate pe un principiu de „atingere ușoară, dar corectă”, care, pe de o parte, menține și permite ritmul noii tehnologii, iar pe de altă parte, asigură că principiile de bază ale guvernanței şi valorile fundamentale vor continua să înflorească.

Parteneriatul WEF-Danemarca va urmări în mod specific inițiative aliniate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), ca o recunoaștere a faptului că ODD reprezintă oportunități de piață pentru 12 trilioane de dolari anual, pe care sectorul privat și alți actori îi pot folosi în timp ce contribuie la o lume mai durabilă.

Danemarca va fi în parteneriat cu proiectul Internet of Things (IoT) al Internetului obiectelor (IoT) al Centrului WEF pentru a Patra Revoluție Industrială și proiectul dispozitivelor conectate pentru a iniția inițiative pilot în Danemarca, beneficiind în mod specific de progresele în poziționarea precisă a sateliţilor și geo-date precise. Danemarca are una dintre cele mai mari implementări de IoT din lume. Analiza sugerează că aproximativ 84% din implementările IoT se adresează în prezent sau au potențialul de a avansa ODD. Aceasta se află la baza faptului că există încă un potențial masiv legat de IoT care nu a fost încă dezlănțuit.

În plus, WEF și Danemarca își vor folosi rețeaua pentru a obține informații unice asupra modului în care tehnologiile emergente, precum medicina de precizie, vor transforma sectorul sănătății în următorii ani și modul în care țări precum Danemarca s-ar putea adapta în consecință în favoarea pacienților și a afacerilor.

Un mediu dinamic pentru inovație digitală este, de asemenea, cheia succesului în a Patra Revoluție Industrială

WEF și Danemarca vor identifica cele mai bune practici din ecosistemul unic de inovație din Silicon Valley pentru a beneficia în moduri noi de corporații daneze și europene, start-up-uri, mediul academic, studenți și alți actori ai noilor forme, cu un accent special pe inteligență artificială, analize de date mari și internet. În cele din urmă, parteneriatul va explora noi abordări pentru o guvernanță agilă pentru a promova elaborarea de politici incluzive și durabile centrate pe ființa umană în viitor.

Ca parte a acordului, un membru al Guvernului din Ministerul danez al Energiei, Utilităților și Climei va fi detașat la Centrul WEF din San Francisco pentru a conduce activități de cooperare specifice. În plus, Ministerul danez al Industriei, Afacerilor și Afacerilor Financiare, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe vor colabora în mod regulat și se vor angaja cu rețeaua extinsă de experți și parteneri din sectorul privat al Forumului din San Francisco.

Proiectul se va derula inițial pe un an, cu posibilitatea prelungirii.

Nu se spune însă nimic despre faptul că, la pachet cu aceste proiecte îndrăzneţe, va veni un totalitarism digital satanic.


Citiți și:
‘Marea Resetare’ și alte reset-uri
Inteligența artificială – Calul Troian al erei digitale?
Klaus Schwab, ‘părintele’ FEM, despre cipuri implantabile: Marea Resetare va duce la contopirea identității noastre fizice, digitale și biologice

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More