Săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie – regalul astrologic continuă (a treia parte)

 
de astrolog Rodica Purniche
 
Asistăm la o dinamică deosebit de complexă a Cerului astral, care, în a doua jumătate a lunii decembrie, va ieşi din sfera de manifestare a planetei Marte şi va intra în sfera de manifestare a planetei Saturn, urmând ca planeta Marte să preia din nou conducerea în a doua jumătate a lunii februarie 2012. Spre  mijlocul lui august Marte şi Saturn îşi vor uni apoi forţele aproximativ o săptămână, ca, după aceea, dinamismul astral să fie disputat între sfera de forţă a planetei Jupiter şi sfera de forţă a planetei Saturn pentru o perioadă destul de lungă.
 
Urmărim să vă ţinem la curent cu aspectele mai importante ale fiecărei perioade. La modul general, astfel de perioade în care configuraţiile şi modelele planetare sunt concomitente, când aspectele de scurtă durată se derulează pe fundalul aspectelor de lungă durată, şi când în marile configuraţii sau modele planetare sunt antrenate toate corpurile cereşti (precum asteroizi şi stele fixe) sau puncte sensibile ale Cerului (precum Nodurile Lunare), singura semnificaţie majoră este aceea că undeva, în Univers, „Timpul nu mai are răbdare” şi că evenimentele se generează unele pe altele, cele din viaţa noastră individuală amplificând pentru fiecare dintre noi importanţa sau urmările evenimentelor din viaţa noastră colectivă, socială.1.Cerul se întrece pe sine

 
În săptămâna 28.11-04.12.2011 ne atrage atenţia energia „dublului”, în sensul că aproape toate configuraţiile sunt duble sau o parte a lor este dublată, cum veţi vedea mai jos.
Pe de o parte, acest aspect atrage atenţia asupra puterii deosebite a configuraţiei respective. Pe de altă parte, este posibil ca acea configuraţie să fie importantă atât la nivel individual cât şi la nivel colectiv, atât în forma ei directă, vizibilă, obiectivă, cât şi în forma ei subtilă, „indirectă”, subiectivă.
 
Spiritual vorbind, putem accepta ideea că inclusiv în planurile divine sunt transformări spectaculoase, ca şi cum Cerurile lui Dumnezeu se pregătesc să ne primească acolo, în conformitate cu iubirea, credinţa şi eforturile noastre conştiente de desăvârşire spirituală făcute vieţi după vieţi, dar mai ales acum. De multe ori, cursa pe care dorim la modul superior s-o câştigăm poate fi „salvată” chiar pe finalul ei, cu o mobilizare totală, adeseori sacrificială, dacă ţinem cont că idealul propus să-l împlinim este cel mai înalt dintre toate.
 
Intrarea lui Venus în Semnul zodiacal Capricorn, în data de 26.11.2011, şi relaţiile de trigon pe care le angajează cu Marte şi cu Jupiter fac să se creeze o dublă Piramidă de Pământ, alături de Piramida creată de Jupiter/Marte/Pluto fiind acum prezentă şi Piramida Jupiter/Marte/Venus, activă până în data de 01.12.2011, 6h12 (+2h00GMT) ora României, când Marte desface trigonul cu Jupiter şi, în felul acesta, ambele Triunghiuri Majore.
 
Pe durata celor 4 zile şi jumătate beneficiem de o susţinere deosebită în plan material, beneficiem de o putere uriaşă de vindecare la nivel fizic, emoţional şi mental, fiind susţinuţi totodată să reparăm, să remediem, să reconsiderăm, să începem sau să finalizăm orice fel de proces, acţiune, sau intenţie benefică. Cuplurile polar opuse, bazate pe o iubire sinceră, profundă şi stabilă, care practică fuziunea amoroasă cu transfigurare şi continenţă sexuală pot experimenta stările de avalanşă la o intensitate fără precedent, cu efecte de lungă durată. Posturile de orice fel şi practicile spirituale de lungă durată, rugăciunea sau meditaţia, individual sau făcute la unison de către grupuri foarte mari de oameni pot genera în atmosfera subtilă a fiinţei umane, a umanităţii şi a planetei energii mult superioare calitativ, elevate, care pot reface aurele afectate de agresiunea la nivel mondial asupra rasei umane şi a Terrei.

„Solul” a ceea ce semănăm este deosebit de bun şi de roditor, iar efectele sale, chiar dacă se vor vedea mai târziu, vor fi copleşitoare. Putem  spune că traversăm realmente un timp în care „cornul abundenţei” se revarsă din belşug asupra noastră – dar cei care aleg despre ce fel de abundenţă este vorba, noi suntem.

 

Continuă să fie active Triunghiurile minore, două dintre ele impunându-se în atmosfera energetică a zilei de luni, 28.11.2011: unul de mai lungă durată, creat de Venus pe durata trecerii din Semnul zodiacal Săgetător în Semnul zodiacal Capricorn, Venus/Neptun-Chiron/Jupiter, şi unul de foarte scurtă durată creat de Lună, şi în care este implicat asteroidul iubirii: Marte/Junon/Lună. Luna închide relaţia dintre Marte şi Junon în data de 27.11.2011, 17h51(+2h00GMT) ora României, dând astfel naştere acestui Triunghi minor care va dura până în data de 28.11.2011, 7h55 (+2h00GMT) ora României.
 
Cunoaştem deja că acestea sunt configuraţiile planetare ale reuşitei. Cel de-al doilea, activ mai ales pe durata nopţii, indică faptul că energiile astrale ne încarcă fiinţa pe durata somnului fizic, pregătindu-ne ca în ziua şi în săptămâna care urmează din data de 28 noiembrie să fim mult mai atenţi la aspectele sensibile ale vieţii. Luna reprezintă natura noastră spontană. În astrologia vedică Luna (care are multiple atribute masculine) şi nu Soarele indică, mai ales pentru femei, adevărata natură personală, cea pe care am fi urmat-o dacă nu am fi fost împiedicaţi sau constrânşi să ne canalizăm voinţa în altă direcţie. Aşa că relaţia dintre Marte/Junon/Lună poate fi resimţită de către femei ca o forţă interioară dătătoare de mai mult curaj, putere de decizie, sau capacitatea de a susţine vital, afectiv şi spiritual relaţia de cuplu cu persoana de sex opus din viaţa lor. Bărbaţii se pot dovedi ceva mai grijulii şi mai responsabili în relaţiile cu copiii şi cu femeile.
Dincolo de susţinerea oricărei reuşite, cele două configuraţii planetare sunt şi un avertisment faţă de posibilele acte necontrolate care pot strica din nimic relaţii deosebit de frumoase şi de puternice.

 

O altă configuraţie planetară şi oarecum „ostracizată” (în ciuda evidenţei ei) datorită unei aşa de mari aglomerări este cea cunoscută sub numele de „zmeul”, configuraţie alcătuită dintr-un Triunghi Major şi un Triunghi minor. Câtă vreme avem o dublă Piramidă de Pământ, avem şi un Zmeul dublu, datorat planetelor Marte, Venus, Pluto, Jupiter şi conjuncţiei Neptun/Chiron. Opoziţia dintre Marte şi conjuncţia Neptun/Chiron constituie forţa acestei configuraţii duble şi face ca potenţialul ei să fie exprimat în absolut toate domeniile de viaţă corespunzătoare Semnelor zodiacale ocupate de către ele. Marte reprezintă planeta-focar, care va energiza activităţile umane specifice Semnului zodiacal Fecioară, dintre care domeniul sănătăţii fizice (la nivel individual) şi al sănătăţii publice (la nivel colectiv), domeniul plantelor de leac, al terapiilor naturiste şi al alimentaţiei corecte şi curate, domeniul educaţional, igiena, medicina veterinară dedicată animalelor mici, horticultura vor cunoaşte o intensificare semnificativă. Punctul opus focarului – şi anume, conjuncţia Neptun/Chiron, constituie motivaţia configuraţiei. Am spune că la baza întregii mişcări de trezire spirituală a planetei  (Semnul zodiacal Vărsător) se află adevărurile divine (Neptun) puse în circulaţie de către ghizi spirituali, vindecători, terapeuţi şi medici curajoşi (Chiron) dar anonimi (Semnul zodiacal Peşti) care ne-au pregătit pentru aceste vremuri şi care sunt în permanenţă alături de noi, pentru binele nostru.

 

Soare, Venus, Pluto, conjuncţia Neptun/Chiron şi Uranus alcătuiesc o Nicovală dublă, rezultată din cuadratura Soare-Neptun/Chiron şi cuadratura Uranus-Venus/Pluto. În realitate, aici sunt mai mult de două configuraţii, datorate cuadraturilor duble făcute atât de Soare (cu Neptun şi cu Chiron) cât şi de Uranus (cu Venus şi cu Pluto), în vreme ce Venus face două sextile (şi cu Neptun şi cu Chiron). Nicolava conferă foarte multă intuiţie, trigonul ei (aici cel dintre Soare şi Uranus) indicând darurile cu care venim din vieţi anterioare sau dobândite deja în această viaţă. Sextilele ne conferă capacitatea de a le comunica; Neptun amplifică intuiţia spirituală iar Chiron confirmă posibilitatea de a ne trezi şi folosi la voinţă aceste calităţi spirituale ca urmare a învăţăturii spirituale primite de la un ghid spiritual autentic.
Chiar şi în absenţa unei evoluţii spirituale conştiente, în cazul unor astfel de momente astrale toţi oamenii intră în sfera de dinamizare a capacităţilor spirituale latente în fiinţă, care se produce brusc (Uranus), intens (Soarele) şi care pot deveni permanente (Semnul zodiacal Capricorn) datorită transformărilor (Pluto) produse. Singura problemă poate fi aceea că, în absenţa învăţăturilor spirituale, este posibil ca oamenii să se sperie sau să nu ştie cum să le folsoească în binele lor.

Spre deosebire de săptămâna trecută, se formează acum pe Cer Aripile de pasăre cu cuadraturi şi trigoane. Dacă în data de 21.11.2011 Aripile de pasăre rezultau ca urmare a relaţiilor dintre două sextile şi două trigoane, acum apar în locul sextilelor cuadraturile, făcând configuraţia mult mai dinamică şi totodată mult mai puternică. Este vorba despre cuadratura dintre Marte şi Soare, şi cuadraturile dintre Uranus şi conjuncţia Venus/Pluto, ceea ce face ca această aripă să fie dublă. Fiind antrenate în configuraţie Elementele Pământ şi Foc, este posibil să asistăm pe toată durata configuraţiei la tot felul de crize de comunicare sau conflicte datorate comuncării, dar care se vor dovedi în final constructive sau chiar generatoare de noi tendinţe, curente sau idei benefice pentru populaţie. Deşi se spune că această configuraţie este foarte apropiată de simbolismul şi valenţele lui Mercur şi ale Semnelor de expresie a Elementului Aer, tocmai absenţa acestui Element apropie această configuraţie de simbolismul planetei Pluto şi al Semnului zodiacal Scorpion, reprezentat de pasărea Phoenix, cea care renaşte din propria ei cenuşă.

2.Zilele domino-ului

 
Mărturisim că ideea acestui titlu ne-a venit după zilele de 14 şi 15 noiembrie, când puţin a lipsit ca planetele să nu alcătuiască o heptagramă pe Cer, într-o interesantă combinaţia de septile şi sextile, aşa cum se vede din astrogramele următoare:

 
14.11.2011
Septil Saturn-Mercur/Venus/NN şi Pluto-Neptun
Sextil Neptun-Lilith, Lilith-Lună, Lună-Marte

 

 
15.11.2011
Setil Lună-Marte, Marte-Saturn, Saturn-Mecur/Venus/NN, Pluto-Neptun
Sextil Neptun-Lilith
 
Factor activ în dinamismul planetar, unghiul de 51° este numit „septil” pentru că împarte cercul zodiacal în 7 părţi egale. Deşi puţin folosit în zilele noastre, el indică lecţii de viaţă foarte speciale, care ne testează omenia, bunul simţ, credinţa, generozitatea, autocontrolul. Extrem de diverse ca durată şi intensitate, septilele au natura planetelor care le alcătuiesc, lecţia de viaţă indicată fiind specifică Semnelor zodiacale implicate în aspect.
 
În zilele menţionate planetele aflate în relaţia de septil au generat un fel de „principiu al domino-ului”, deoarece: Luna a fost în septil cu Marte, Marte în septil cu Saturn, Saturn în septil cu conjuncţia Mercur/Venus/Nodul Nord, Pluto în septil cu Neptun iar asteroidul Chiron, în septil cu Lilith. Am spune că tot ce gândim, rostim sau facem este „contabilizat” în memoria AKASHA-ică a Universului, urmând ca, la momentul potrivit, aceste gânduri, cuvinte şi fapte să ne aducă în viaţă evenimente şi oameni în conformitate cu frecvenţa de vibraţie a ceea ce noi am emis în Marele Cosmos. Practic, dacă, „la pornire”, fapta noastră este rea, rău va fi tot ceea ce îi va urma. Acolo, „la pornire” – adică la nivel de intenţie, de aspiraţie, dorinţă sau imaginaţie, gând – sămânţa existentă dă tonul unui întreg şir de fapte, care tind să aibă, la destinaţie, aceeaşi calitate precum momentul iniţial. Aşa cum în domino prima piesă care cade imprimă impulsul ce va dărâma toate celelalte piese îndelung şi cu mare migală aşezate, tot aşa, atunci când există astfel de septile precum urzeala unei ţesături, este suficient un gând rău, o atitudine josnică, intenţie murdară ca tot ceea ce îi va urma să se menţină în rezonanţa de „plecare”.
Iertarea, bunătatea, compasiunea, răbdarea, acceptarea a ceea ce există şi mai ales iubirea sinceră a fiecăruia pentru semenul său pot fi tot atâtea energii benefice care ne pot ajuta să trecem cu bine prin astfel de perioade în care „nu aduce anul ce aduce ceasul” sau când „buturuga mică răstoarnă carul mare”.
 
Luni, 28.11.2011: septilele Junon-Venus, Pluto-Neptun
Septilul Junon-Venus durează din 28.11.2011, 9h14 (+2h00GMT) ora României, până în 30.11.2011, 14h10 (+2h00GMT) ora României, şi se produce pe Semnele zodiacale Scorpion-Capricorn. Energia lui susţine pe de o parte forţa ocultă a sexualităţii, iar, pe de altă parte, farmecul fascinant a tot ceea ce este frumos şi generează în noi apoi ataşamente şi dorinţe insaţiabile.
 

Marţi, 29.11.2011: septilele Saturn-Mercur, Junon-Venus, Pluto-Neptun

Septilul Saturn-Mercur se datorează mişcării retrograde aparente a lui Mercur, şi se produce pe Semnele zodiacale Balanţă-Săgetător, din 29.11.2011, 8h52 (+2h00GMT) ora României, până în 01.12.2011, 01h40 (+2h00GMT) ora României. Energia lui susţine atmosfera intelectuală elevată, forţa morală, fermitatea în credinţă, aspiraţia spirituală, stabilitatea mentală, puterea rugăciunii, focalizarea mentală în toate procesele terapeutice sau de analiză bazate pe introspecţie, închegarea şi durabilitatea grupurilor sau a prieteniilor spirituale.
 

Joi, 01.12.2011: septilul Venus/Pluto-Lună/Neptun/Chiron

Septilul Venus/Pluto-Lună/Neptun/Chiron este, desigur, cel mai interesant dintre toate, deoarece, aşa cum arătam şi în cazul Nicovalei, aici nu este doar un singur septil, ci mai multe, care îşi unesc forţele spre a acţiona la unison, cu intensitate, deschizând astfel renonaţe puternice cu sferele de forţă gigantică ale Marilor Puteri Cosmice Tripura Sundari, Chinnamasta şi Dhumavati. Pe durata acestui interval, starea de discipol model este aproape la apogeu, iar, la nivel colectiv, umanitatea poate manifesta un plus de receptivitate aproape divină, fiind la modul sincer deschisă către spiritualitate şi, dorind, conştient sau nu, un ghid spiritual autentic sau un model masculin moral, intelectual şi spiritual adevărat.
Septilele care îl alcătuiesc sunt următoarele:
-septilul de lungă durată Pluto-Neptun, care redevine activ din 13.11.2011, 5h37 (+2h00GMT) ora României, până în 28.03.2012, 1h45 (+3h00GMT) ora României,
-septilul Venus-Neptun, care este activ din 01.12.2011, 7h36 (+2h00GMT) ora României, până în 02.12.2011, 22h44 (+2h00GMT) ora României
-septilul de foarte scurtă durată Lună-conjuncţia Venus/Pluto, activ în data de 01.12.2011, între orele 9h50-14h15 (+2h00GMT) ora României
-septilul Venus-Chiron se realizează indirect, prin intermediul lui Neptun, pe de o parte, şi prin intermediul Lunii, pe de altă parte.
 
Aceste septile au o forţă de acţiune deosebită, datorită conjuncţiilor foarte strânse Venus/Pluto, Lună/Nerptun şi Lună/Chiron, care ating momentele lor de maxim pe durata acestui septil extreme de complex. Interesant este faptul că Neptun şi Chiron sunt într-o conjuncţie separantă, ceea ce face ca energia acestui septil complex să nu se conserve “în interior”, ci ea urmează să fie exprimată prin intermediul unei învăţături sau al unui ghid spiritual ai cărui discipoli sunt adevăraţi catalizatori în amplul proces de trezire şi accelerare a evoluţiei spirituale la nivel planetar.
 

Vineri, 02.12.2011: septilele Venus/Pluto-Neptun, Lună-Jupiter

Septilul Venus/Pluto-Neptun susţine orice realizare făcută cu consacrarea roadelor acţinuii lui Dumnezeu-Tatăl, fiinţele supuse lecţiilor sau testelor spirituale în care sunt implicate valori materiale, precum şi orice activitate creativă sau creatoare ce urmează să aibă ca rezultat un produs estetic finit şi bine definit.
Septilul Lună-Jupiter, de foarte scurtă durată, activ între 9h59-13h52 (+2h00GMT) ora României, se derulează pe fundalul sextilului Chiron-Jupiter, ceea ce amplifică valoarea spirituală a acestei zile. El susţine vindecarea tuturor traumelor emoţionale, conştientizarea limitărilor educaţionale, capacitatea de a ne ierta şi de a-i ierta pe toţi aceia care ne-au marcat în mod negativ copilăria. La niveluri mult mai înalte, pe durata acestui interval este amplificată starea de feminitate armonioasă şi de comuniune amplă şi profundă cu Maha Shakti.
 

Sâmbătă, 03.12.2011: septilele Pluto-Neptun, Venus-Chiron

Septilul Venus-Chiron, activ din 03.12.2011, 10h27 (+2h00GMT) ora României, până în 05.12.2011, 1h36 (+2h00GMT) ora României. Pe durata lui sunt binevenite donaţiile şi actele de caritate, ajutorul dăruit dezinteresat dar cu discernământ spiritual, comuniunea cu femeia interioară a Ghidului spiritual şi vindecarea prin rugăciune.
 

Duminică, 04.12.2011, 23h10: septilul Junon-Pluto, Venus-Chiron, Pluto-Neptun

Septilul Junon-Pluto, activ din 04.12.2011, 22h17 (+2h00GMT) ora României, până în 11.12.2011, 19h08 (+2h00GMT) ora României. El va pune serios la încercare cuplurile polar opuse, în special cuplurile în care cei doi iubiţi sunt şi parteneri de afaceri, sau cuplurile care au deja probleme serioase cu copiii lor, indiferent dacă sunt copiii ambilor sau doar ai unuia dintre ei. Viaţa erotică, nevoia de independenţă profesională, statutul real al cuplului ca atare, ataşamentul faţă de copii sau de valorile familiale ale societăţii, investiţia spirituală pot fi subiectele fierbinţi ale acestei perioade menită să aducă limpezire şi, mai ales, certitudinea dacă, la modul general, energia fundamentală a fiecărui cuplu mai este cu adevărat iubirea iar idealul său suprem, idealul spiritual.

Pentru a înţelege valoarea aspectului de septil şi mai ales a septilului Pluto-Neptun, încheiem articolul de faţă cu informaţii suplimentare pe care le considerăm necesare.

Câteva informaţii necesare:

1.SEPTILUL

2.UNGHIUL DE 51° DINTRE PLANETELE NEPTUN ŞI PLUTO 
 
Aspectul de septil corespunde numărului şapte şi, prin acesta, şi armonicei a 7-a, frecvenţă de rezonanţă ce rezultă din împărţirea cercului zodiacal în 7. În toate epocile, numărul 7 a fost asociat cu sacrul şi cu Creaţia Divină. Numerologia îl interpretează ca fiind un număr profund ocult, în corespondenţă cu cunoaşterea de sine, cu analiza interioară, cu căutarea semnificaţiei ultime şi a înţelepciunii. El este numărul meditaţiei, al contemplaţiei, al retragerii. Pare a fi un compus format din esenţele lui Saturn şi Neptun (cu nuanţe de la Pluto). În ciuda acestei semnificaţii însă, 7 a fost numit şi “numărul odihnei şi al desăvârşirii”, în analogie directă cu Ziua a 7-a, când Dumnezeu, terminând de făcut Lumea, Şi-a permis să Se odihnească. Dar, după cum notează Heline, “odihna nu se referă la o încetare a activităţii, ci la ieşire din Haos, către o ordine superioară, mai aproape de Desăvârşire”.
 Reţinem astfel nuanţa mistică a septilului, care, ca tip de energie, conferă imboldul de a înţelege Întregul şi desăvârşirea, indicând totodată “aptitudinea de a sesiza misterul sau acel ceva misterios aflat în spatele părţilor unui subiect…”; într-un astfel de context,  “7 se referă la creativitate ca fiind fuziunea dintre energie şi materie prin  lucrarea inspiraţiei divine”. John Addey pune septilul în legătură cu aspectele mai degrabă represive, tulburătoare, de negare a propriei persoane, ale sexualităţii (nuanţele date de Saturn-Neptun-Pluto) sau cu inclinaţia către a fi celibatar, chestiuni care determină sublimarea forţei sexuale, condiţie necesară pentru manifestarea inspiraţiei atistice şi a impulsului creator.
Dane Rudhyar consideră că septilul ar indica tendinţa anti-socială a nativului, care merge mai degrabă către “a se elibera din orice constrângeri colective, ca şi cum ar fi motivat de o putere ocultă sau de o predestinare anume, ce-l pot conduce către sacrificiu şi o viaţă simbolică ”. Delphine Jay afirmă că septilul “poartă cu el o nuanţă fatalistă care ia naştere din situaţii ce par a avea o semnificaţie dincolo de cea comună. Această nuanţă  creează o luptă interioară pentru expansionarea conştiinţei, forţându-l pe nativ să facă investigaţii dincolo de ceea ce este evident”.  Probabil că cel mai înţelept este să considerăm septilele dintr-o temă astrologică drept capacităţi potenţiale. Atunci când ele îl implică pe Saturn sau pe Pluto, e posibil ca domeniul de viaţă indicat să-l oblige pe nativ să accepte o “soartă inevitabilă” aflată dincolo de puterea lui de a o controla.  Avem în vedere însă şi analogia dintre septil şi heptagramă, formă iniţiatică de cunoaştere şi de înţelegere a ritmurilor ce rezultă din punerea în armonie a celor 7 planete “tradiţionale”, Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn, rezultă de aici că septilul, ca tip de rezonanţă pe care o generează, solicită participarea tuturor sferelor de forţă planetară la un eveniment cosmic de durată. Iată de ce, ori de câte ori planetele sunt în sfera directă de influenţă a lui Neptun şi/sau Pluto, aflate de foarte multă vreme în aspectul de septil, rezonanţele se amplifică.
În această perioadă asistăm la apariţia, manifestarea şi apoi disiparea unor energii şi evenimente de anvergură care sunt fireşti sfârşiturilor şi începuturilor de ere, de vârste cosmice, marilor perioade din istoria Cosmosului şi a raselor umane sau a fiinţelor vii din lumile Creaţiei Divine. Am putea concluziona că el arată un eveniment care cu siguranţă se va petrece, prin care este musai să trecem, indiferent de susţinerea pe care o avem. El poate fi diminuat ca intensitate ca urmare a unei anumite Graţii Divine, dar nicidecum evitat. Septilul este cu atât mai interesant şi mai puternic cu cât el antrenează mai multe energii, fie prin intermediul planetelor angrenate în aspect (cel puţin 3), fie prin intermediul Semnelor “acoperite” de el.  Unghiul de 51° se poate produce în două feluri:
-fie între o planetă aflată la mijlocul/sfârşitul unui Semn zodiacal şi o planetă aflată la începutul/mijlocul altui Semn zodiacal, planetele fiind “despărţite” de către  un alt Semn zodiacal întreg (de exemplu, Soare la 21° Săgetător şi Marte la 12°Vărsător, între ele fiind Semnul zodiacal Capricorn)
-fie între două planete aflate în Semne zodiacale vecine (de exemplu, în cazul nostrum, Pluto la 6° Capricorn şi neptun la 28° Vărsător). Aspectul de septil se produce permanent, mai ales atunci când planetele se află foarte aproape unele de altele, ceea ce şi explică forţa lui de manifestare. Totul este să fim atenţi la aceste momente şi să observăm ce se petrece pe durata lui, care poate fi de la câteva ore – cum este cazul septilului creat de Lună – până la câţiva ani, când septilul este creat de planetele grele, precum Pluto şi Neptun în zilele noastre.
Septilul Neptun-Pluto
 Acest aspect are o durată de aproximativ 20 de ani, fără însă ca septilul să existe în mod constant de-a lungul acestei perioade. Datorită mişcărilor lente ale acestor planete precum şi ale îndelungatelor lor perioade de mişcare retrogradă aparentă, aspectul se face şi se desface de nenumărate ori, cu o durată variabilă, cuprinsă între 67 de zile (la momentul debutului) şi 167 de zile (la momentul de maxim).
Unghiul de 51°dintre ele s-a format prima dată spre finalul lui noiembrie 1997 şi a durat aproximativ 70 de zile, a atins apogeul în intervalul 19.10.2005 – 03.04.2006, şi va avea pentru ultima dată loc în intervalul 8.01-12.02.2016. Importanţa aspectului constă, înainte de toate, în longevitatea lui, deoarece el favorizează crearea şi menţinerea unor fenomene de rezonanţă de foarte lungă durată.  Septilul Neptun-Pluto durează din 1997 până în 2016; el începe pe Semnele zodiacale Săgetător-Vărsător, continuă pe Semnele zodiacale Capricorn-Vărsător şi se termină pe Semnele zodiacale Capricorn-Peşti, după cum urmează:
– 24.11.1997-29.01.1998
– 13.11.1998-14.02.1999
– 05.11.1999-26.02.2000
– 29.10.2000-06.03.2001
– 25.10.2001-14.03.2002
– 22.10.2002-21.03.2003
– 21.10.2003-26.03.2004
– 19.10.2004-31.03.2005
– 19.10.2005-03.04.2006
– 20.10.2006-05.04.2007
– 23.10.2007-06.04.2008
– 25.10.2008-05.04.2009 – este un septil care începe cu Pluto în Semnul zodiacal Săgetător şi se termină cu Pluto în Semnul zodiacal Capricorn
– 30.10.2009-04.04.2010
– 05.11.2010-01.04.2011
– 13.11.2011-28.03.2012 – este un septil care începe cu Neptun în Semnul zodiacal Vărsător şi se termină cu Neptun în Semnul zodiacal Peşti
– 21.11.2012- 22.03.2013
– 02.12.2013-14.03.2014
– 16.12.2014-04.03.2015
– 08.01-12-02.2016. Septilul Pluto-Neptun poate indica o criză terestră generală la nivelul aparatului politic mondial, deconspirarea guvernării oculte a lumii, corupţia ordinară prin putere politică şi financiară, micimea sistemelor religioase înfiinţate din nevoi politice, apariţia unor boli extrem de grave, falimentul final al industriei farmaceutice şi al medicinei alopate, creativitatea artistică subcorticală, ruina sexuală a fiinţei umane – cu alte cuvinte, sfârşitul a tot ceea ce este putred, demoniac, satanic. La extrema cealaltă, căutătorii spirituali sinceri precum şi căile spirituale autentice pot culege roadele practicii lor spirituale constante, ale credinţei lor ferme şi profunde în Dumnezeu-Tatăl, ale iubirii necondiţionate faţă de toată Creaţia, ale încrederii lor în puterea Binelui, a Frumosului, a Armoniei şi Ordinii Divine. Concomitent cu sfârşitul lui KALI YUGA (era întunericului spiritual şi a ignoranţei desăvârşite), se pot naşte noi idealuri spirituale, noi tendinţe şi direcţiie estetice, frăţii spirituale reale, cum, în egală măsură, pot renaşte vechile şi adevăratele credinţe şi direcţii spirituale, marile iniţieri oculte de origine divină, artele divinatorii, formele de vindecare spirituală, structurile de organizare a societăţii umane după modelele celeste, divine. Ţinând cont că acoperă, pe întreaga durată a manifestării sale, trei Semne zodiacale, şi anume, trei dintre cele patru Semne “bătrâne”de la finalul Zodiacului, septilul Pluto-Neptun cunoaşte trei etape importante.
1.Etapa Săgetător-Vărsător
Cele două Semne zodiacale au în comun deschiderea de spirit şi libertatea în gândire, aspiraţia spirituală sinceră, capacitatea de a-i orienta pe oameni către scopuri nobile, elevate, puterea de a accepta şi chiar de a aduce noul în lume, dragostea faţă de viaţă, forţa colectivităţii umane de a se uni spontan pentru schimbări necesare. Septilul Pluto-Neptun pe Semnele zodiacale Săgetător-Vărsător ne-a adus energia necesară deschiderii de spirit, o mai mare capacitate mentală de a înţelege existenţa dincolo de aparenţele ei terne şi aspiraţia sinceră către libertatea în gândire, către libertatea spirituală mai ales. 2.Etapa Capricorn-Vărsător
Cele două Semne zodiacale au în comun capacitatea de a exista firesc în continuum-ul spaţiu-timp precum şi sentimentul de responsabilitate civică sau de direcţionare a maselor către un ideal social mai bun. Septilul Pluto-Neptun pe Semnele zodiacale Capricorn-Vărsător ne-a forţat cumva să depăşim limitările şi confuziile noastre de fiinţe ale secvenţialităţii şi ale existenţei liniare, susţinându-ne în trasformarea lentă dar constantă din interiorul inimii, din interiorul conştiinţei.  3.Etapa Capricorn-Peşti
Cele două Semne zodiacale au în comun calitatea de profund, care vizează atât resursele fundamentale ale vieţii, cât şi originile ei subtile, divine. Septilul Pluto-Neptun pe Semnele zodiacale Capricorn-Peşti ne motivează în asumarea unor responsabilităţi totale, care vizează esenţa existenţei însăşi, ne susţine să ne construim pe interior ca fiinţe de lumină dar şi să conştientizăm că avem o misiune planetară, aşa cum toate rasele umane au avut-o la fiecare mare schimbare de ciclu cosmic, şi anume, aceea de a ne smulge din efemeritate, aceea de a înţelege viaţa aici, pe Terra, ca pe o şcoală de transformare lăuntrică, ce ne apropie tot mai mult de Dumnezeu.  yogaesoteric
29 Noiembrie 2011
 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More