Șapte aspecte pe care le-am învățat de la Amish

1. Fii atent la ceea ce lași să pătrundă în viața ta. Spre deosebire de credința populară, precum și de modul în care sunt prezentați în mass-media modernă, Amish nu evită orice tehnologie. Pur și simplu sunt foarte atenți cu privire la ceea ce permit să pătrundă în viața lor.

2. Alege să rămâi acasă în loc să mergi la un eveniment social de „distracție”. Amish au o comunitate socială foarte strâns legată. Întâlnirile lor sunt de proporții – nunțile includ în mod regulat peste 500 de invitați, iar toată lumea este implicată în școala locală. Cu toate acestea, în general, ei nu ies noaptea la „distracție” – rămân acasă cu familia, fac temele, iau parte la jocuri educative și se ocupă de treburile casnice sau ale fermelor pe care le au. Ei aleg să îmbrățișeze o versiune „încetinită” a vieții.

3. Simplifică-ți sărbătorile. Celor din comunitățile Amish le place să petreacă, dar sărbătorile lor arată puțin diferit de ale noastre. Întreaga familie extinsă ia parte la un astfel de eveniment. Cadourile tind să fie cele făcute în casă sau instrumente utile în gospodărie. Pentru că nu mănâncă des în oraș, o excursie la magazinul local de înghețată cu întreaga familie este un eveniment în sine. Le place să se joace împreună, fie că este vorba de jocuri de societate, de baseball sau de volei.

Accentul se pune mai mult pe a fi împreună și mai puțin pe cadourile frumos împachetate – de fapt la ei nici nu se împachetează cadourile. Chiar și darurile de nuntă sunt pur și simplu așezate în cadrul evenimentului pe o masă lungă, fără a fi ambalate în niciun fel.

4. Evită împrumuturile. Foarte rar găsești o persoană Amish care are datorii. Ocazional, ei vor contracta un împrumut pentru casa lor, dar, de cele mai multe ori, pur și simplu rămân cu părinții până când au suficiente economii pentru a-și cumpăra propria locuință.

Casa pe care și-o cumpără este, de cele mai multe ori, mică, ceea ce înseamnă că vor adăuga camere după aceea, pe măsură ce au copii. Proprietatea poate avea, de asemenea, o suprafață mai mică decât își doresc ei inițial, dar, de asemenea, se va extinde pe măsură ce vor câștiga mai mult.

5. Mulțumește-te cu mai puțin. Când am vizitat prima dată o comunitate Amish, mi-a fost greu să înțeleg că ei erau cu adevărat fericiți cu puținul pe care îl aveau. Una dintre primele ferme pe care le-am văzut în Indiana, SUA, era un loc foarte frumos, de 98 de acri. După ce am fost în vizită la proprietar (un bătrân prietenos și simpatic, care poartă bretele și are o barbă lungă), am aflat că i s-au oferit 6 milioane de dolari pentru ferma lui. Cineva a vrut să construiască un teren de golf acolo. L-a refuzat! Pe moment acest aspect m-a tulburat, dar mai târziu am înțeles cu adevărat de ce nu a acceptat să își vândă ferma, nici măcar pentru o sumă uriașă!

6. Pune aspectele importante pe primul loc. Amish nu duc o viață netulburată într-un cadru idilic cu oameni perfecți. Când ne uităm la viețile lor, singurul fapt care iese în evidență – mai mult decât calul și căruța, familiile numeroase și lipsa tehnologiei – este că par să fi găsit o modalitate de a pune mai mereu aspectele cu adevărat importante pe primul loc.

Familia, vecinii, prietenii, credința – acestea sunt punctele esențiale ale vieții lor. Nu sunt interesați de o mașină mai nouă, de cel mai recent telefon sau de vreo promoție la mall.

7. Gândește cu capul tău. Populația Amish nu este consumatoare de mass-media, așa cum sunt majoritatea oamenilor, astfel încât au rămas printre puținii locuitori ai acestei planete care nu sunt „gândiți” de propaganda cu care sunt îndopați cei care sunt aproape non-stop lipiți de televizoare, laptopuri și telefoane mobile. Cei din comunitățile Amish încă mai au propriile lor principii și un bun-simț specific care îi face să fie în mare parte imuni la mizeriile lumii contemporane, cum ar fi vaccinarea cu seruri experimentale ucigătoare, influența satanică a filmelor și muzicii la modă, ideologiile dezaxate și așa mai departe.

Autor: Vannetta Chapman

Citiți și:
Comunitatea Amish crede doar în imunitatea de grup! Nu au existat decese de covid în rândurile lor
Am divorțat de Facebook și de Instagram și am descoperit cu surprindere că există viață și dincolo de social media
Vremuri de cotitură: gânduri implantate şi implanturi pentru control mental (1)

 

yogaesoteric
8 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More